HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2018 Salı - 10:34

CHP'li Polat: Soğandan sonra sıra ıspanakta mı?

CHP’li Mahir Polat, İzmir’in Foça İlçesi’nin Gerenköy Mahallesi’nde girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ürünlerini toplayamayan ıspanak üreticilerini ziyaret etti. Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Polat, “Ürünlerine maliyet fiyatına dahi alıcı bulamayan üreticiler, bu yıl soğan fiyatlarında yaşanan artışın, gelecek yıl ıspanak fiyatlarında da yaşanmasından endişe duymaktadır. Ürünler daha şimdiden tarlada kalmıştır” dedi.

CHP li Polat: Soğandan sonra sıra ıspanakta mı?

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ülkemizin ıspanak talebinin büyük bölümünü karşılayan İzmir’in Foça ilçesinin Gerenköy Mahallesi’ndeki üreticileri ziyaret etti. Sıkıntıları dinleyen Polat, konuyu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine de taşıdı. Ürünlerine maliyet fiyatına dahi alıcı bulamayan üreticilerin, bu yıl soğan fiyatlarında yaşanan artışın ıspanak fiyatlarında da yaşanmasından endişe duyduğunu ifade eden Polat, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için hangi önlemlerin alındığını sordu. Polat, “Son dönemde ‘depo baskınları’ ile gündeme gelen soğanda yaşanan durumların ıspanakta da yaşanabileceği düşünülmekte midir? Düşünülüyor ise bu konuda alacağınız önlemler nelerdir?” sorularını yöneltti

“ISPANAK TARLADA KALDI”
CHP’li Polat, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’la Gerenköy Mahallesi’ndeki ıspanak üreticilerini ziyaret etti. Sorunları dinleyen Polat, konuyuTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine de taşıdı. Polat, İzmir’in Foça ilçesinin Gerenköy Mahallesi’nin, ülkemizin ıspanak üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu anımsattı. Gerenköy’deki üreticilerin gübre, ilaç, mazot gibi temel girdi maliyetlerinde yaşanan büyük artış nedeniyle tarlalarını ekemez hale geldiğini vurgulayan Polat, “Önceki yıllarda yaklaşık 5 bin dönümde ıspanak yetiştiren üreticiler, günümüzde sadece 1000 dönümde üretim yapmaktadır. Ürünlerine maliyet fiyatına dahi alıcı bulamayan üreticiler, bu yıl soğan fiyatlarında yaşanan artışın, gelecek yıl ıspanak fiyatlarında da yaşanmasından endişe duymaktadır. Dönümüne en az 1300 TL harcanan bu ürünler, daha şimdiden tarlada kalmıştır. Her geçen gün artan giderler karşısında üretmeye çalışan ve banka borçları nedeniyle çıkmaza giren üreticiler, çiftçilikten vazgeçme noktasına gelmiştir” dedi.

ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYETİ İÇİN HANGİ POLİTİKALAR UYGULANIYOR?
Türkiye’de tarım üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için uygulanan politikaların neler olduğunu soran Polat, bölgesel tarımı kalkındırmaya yönelik olarak yapılan planlamaların neler olduğunun açıklanmasını istedi. Polat, İzmir’in Foça ilçesinin Gerenköy Mahallesi’ndeki ıspanak üreticilerinin yaşadığı mağduriyetlerin Tarım Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde olup olmadığını sorarak, “Öyle ise üreticilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi hususunda yaptığınız/yapacağınız çalışmalar nelerdir?” diye konuştu.

“SOĞANDAKİ DURUM ISPANAKTA DA YAŞANIR MI?”
CHP’li Polat, bu yıl içinde ülke genelinde Gerenköy Mahallesi’ndeki ıspanak üreticilerinin yaşadığı soruna benzer kaç mağduriyet yaşandığını, bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik hangi önlemler alındığını sordu. Geçmiş yıllardaki üretim miktarlarına ulaşılması için çiftçiye teşvik uygulanmasının bakanlığın gündeminde olup olmadığını soran Polat, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“-İzmir ve ilçelerinde önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle çiftçilere ne kadar destek ödenmiştir? Bu desteğin artırılması gündeminizde midir?

-Ülkemizin ıspanak üretimi ve tüketimine ilişkin dengesi nasıldır? Ülkemizin ıspanak talebinin büyük bölümünü karşılayan Gerenköy’deki üreticilerin mağduriyeti giderilmemesi halinde, ıspanak fiyatlarının yükseleceği ve tüketicinin ıspanak tüketemeyeceği gerçeği göz önüne alınmış mıdır?

-Son dönemde “depo baskınları” ile gündeme gelen soğanda yaşanan durumların ıspanakta da yaşanabileceği düşünülmekte midir? Düşünülüyor ise bu konuda alacağınız önlemler nelerdir?”

 
CHP Menderes Aday Adayı Öztürk: Kutuplaşma lüksümüz yok!
 
Avrupa'ya Altınordu felsefesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Menderes Aday Adayı Öztürk: Kutuplaşma lüksümüz yok!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk'ten örnek bir hamle daha geldi.
CHP Çeşme Aday Adayı Akyıldız: Esnafımızın fedakarlığını tartışamayız
Çeşme Belediye Başkanlığı için yola çıkan ve ilk günden itibaren alandaki ...
AK Partili Şengül: Zeybekci sokakta ciddi destek görüyor
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin İzmirliler ...
 
Erdoğan imzaladı: İzmir’deki o RES için 'acil' karar!
Demircili Rüzgar Enerji Santrali’nin yapımı amacıyla alınan Cumhurbaşkanlığı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sizce kimin için ‘beceriksiz’ dedi?
Mehmet KARABEL yazdı... Sizce kimin için ‘beceriksiz’ dedi?
Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine ilişkin açıklama
11. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu ve CHP Lideri ...
 
Erdoğan-Bahçeli görüşmesi yarın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ...
Beştepe'den Suudi Bakana Kaşıkçı tepkisi!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "Suudi Arabistan ...
"CHP'li belediyelerde asgari ücret 2200 TL olacak"
Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2019 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva