HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2019 Cuma - 09:44

CHP'li Polat: Kadınlarımızla sırt sırta mücadele vereceğiz

CHP’li Polat, Türkiye’nin 149 ülke arasında cinsiyet eşitliğinde 130’uncu, kadınların iş gücüne katılımında ise 131’inci sırada yer aldığını belirterek, “Biz CHP olarak bu tabloya karşı çıkıyor, içimize sindiremiyoruz. Ülkemizde daha fazla adalet, eşitlik ve özgürlük için kadınlarımız ile birlikte, kadınlarımızın üzerinde bulunan bütün baskılara karşı çıkıyoruz. Kadınlarımıza karşı şiddeti yücelten, çocuk yaşta gelin olmaya sürükleyen, yoksulluğa mahkum eden her türlü baskıya karşı kadınlarımızla sırt sırta mücadele vereceğiz” dedi.

CHP li Polat: Kadınlarımızla sırt sırta mücadele vereceğiz

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de kadınların bu 8 Mart’a da baskı, şiddet ve yoksulluk gibi birçok sorunla girdiğini vurguladı. Türkiye’nin 149 ülke arasında cinsiyet eşitliğinde 130’uncu, kadınların iş gücüne katılımında 131’inci sırada yer aldığını belirten Polat, “Biz CHP olarak bu tabloya karşı çıkıyor, içimize sindiremiyoruz. Ülkemizde daha fazla adalet, eşitlik ve özgürlük için kadınlarımız ile birlikte, kadınlarımızın üzerinde bulunan bütün baskılara karşı çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. Kadınlarımıza karşı şiddeti yücelten, çocuk yaşta gelin olmaya sürükleyen, yoksulluğa mahkum eden her türlü baskıya karşı kadınlarımızla sırt sırta mücadele vereceğiz” dedi.

“KADINLAR HAYATIN İÇİNDE OLMALI”
Mahir Polat, Dünya Kadınlar Günü mesajında, Türkiye’de kadınların bu 8 Mart’a da maalesef baskı, şiddet ve yoksulluk gibi birçok sorunla boğuşarak girdiğini vurguladı. CHP’nin kadınların eşit ve özgür bir birey olarak sosyal yaşamın ve çalışma yaşamının içinde olmalarını, yaşam güvencelerinin ve sosyal güvencelerinin tam olarak sağlanmasını istediğini belirten Polat, “Bizi eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın, annelerimizin, yalnızca çalışma yaşamında değil, sosyal ve aile yaşamlarında da sömürüye ve birçok psikolojik ve fiziksel saldırılara maruz kalmadığı, canlarına kastedilmediği, çocuk gelinlerin ve kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya diliyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZ ÖZGÜRLEŞTİKÇE ÖZGÜRLEŞECEĞİZ”
Dünya Ekonomik Forumu’nun açıkladığı 2018 yılı Sosyal Cinsiyet Uçurumu Ölçümü verilerine göre, maalesef Türkiye’nin 149 ülke arasında cinsiyet eşitliğinde 130’uncu, kadınların iş gücüne katılımında ise 131’inci sırada yer aldığını anımsatan Polat, bu tablonun kabul edilemeyeceğini söyledi. Polat, Kurtuluş Savaşı’nda cephede ve cephe gerisinde görev ve sorumluluklar üstlenen kadınların, Cumhuriyet’in ilanı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bilimden sanata, spordan politikaya kadar hayatın her alanında görev alarak ülkemizin gelişmesi için mücadele ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Kadınlarımız, CHP iktidarında evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında daha özgürleşecek, daha emin, daha sağlam adımlarla ilerleyip, kendilerine güvenecekler. Kadınlarımız özgürleştikçe biz özgürleşeceğiz, ülkemiz özgürleşecek. Kadınlarımızın barışa, hukuka, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkacaklarına ilişkin inancımız her zaman tam olacak. Elinin değdiği her yere güzellik ve iyilik götüren, her karanlığı ışıklarıyla aydınlatan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!”

 
Yılmaz Morgül 75 bin dolara kostüm hazırlattı
 
Başkan Selvitopu: KARBEM’de öğrenci sayımızı arttıracağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci’den gündem yaratan klip
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, yerel ...
Başkan İnce'den 8 Mart buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye ...
Karşıyaka’da kadın-erkek el ele
Karşıyaka'da Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte ...
 
CHP Çeşme Adayı Oran: Daha iktidara gelmeden projemiz hayata geçti
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Çeşme Belediyesi Sağlık Polikliniği ...
AK Partili Maç’ın Karşıyaka projeleri vitrinde: Annenin çocuğuna dokunduğu gibi dokunacağım!
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Maç, ilçesi için hazırladığı projeleri ...
AK Partili Dağ: İzmirlilere yalvarıyorum, 31 Mart’ta bu oyunu bozun!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, 31 Mart yerel seçimlerinin ...
 
CHP Liderinden İzmir'de mini miting
Kılıçdaroğlu, Aydın mitingi sonrası CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan tepki: İzmirliler buna müsaade etmez!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir ...
CHP'den kadın bakanlığı önerisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, Türkiye'de 'kadın' konusunun sadece ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva