HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2017 Pazartesi - 14:45

CHP’li Pala'dan Başkan Soylu'ya çok sert sözler... Menderes karıştı!

Belediye Başkanı Soylu’nun borçlanma yetkisi istediği önergelere CHP’liler ‘Hayır’ dedi. Soylu’nun CHP’yi eleştirmesi sonrasında konuşan İlçe Başkanı Pala, “Menderes halkının geleceğinin beceriksiz, israfçı, egosu yüksek, gösteriş meraklısı kişilerce ipotek altına alınmasını istemiyoruz” dedi.

CHP’li Pala dan Başkan Soylu ya çok sert sözler... Menderes karıştı!

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında Başkan Bülent Soylu’nun istediği ve 20 milyonu kapsayan borçlandırma yetkisine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubunun karşı çıkması tartışmayı beraberinde getirdi.

Gelişmenin ardından Menderes Belediye Başkanı Soylu, “CHP’nin bu anlamda ret kararına üzüldüm ama şaşırmadım çünkü geçmişte bunun örnekleri mevcut. Onlar hizmeti engelleseler de biz Menderes için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala ise, Soylu’ya çok sert tepki gösterdi. Başkan Pala sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Günümüzü gün edelim, satalım, borçlandırabildiğimiz kadar borçlandıralım ki bizden sonra gelecek olanlara tam bir enkaz bırakalım. Eğer karşı çıkarlarsa; “Bakın CHP yine hizmeti engelliyor” diye yaygara kopartırız. Menderes Belediye Başkanlığının benimsediği yönetim anlayışının kısa özeti.

Menderes Belediye Başkanı Sayın Soylu geçen hafta yapılan meclis toplantılarında iki adet başkanlık önergesi vererek Menderes Belediyesini 14.864.336,42 + 5.815.850,15TL, toplam 20.680.186,57TL borçlandırmak için yetki istedi. Komisyonlara sevk edilen bu önergeler CHP grubunu bu borçlanmaya karşı çıkmasına rağmen kabul edildi. Yani Menderes Belediyesinin toplam miktarını bilmediğimiz borçlarına 20.680.186,57TL ilave olacak.

BECERİKSİZ, İSRAFÇI, EGOSU YÜKSEK…
Bir önceki belediye başkanının açıklamalarına göre borçsuz hatta nakit para ile teslim aldığı belediyeyi, daha önce de benzeri önergelerle borçlandıran, birçok belediye taşınmazını satan ve toplam borç miktarını bizim bile takip etmekte zorlandığımız Sayın Soylu’nun bu borçlanma önergelerine CHP grubu karşı çıktı. Çünkü, Menderes halkının geleceğinin beceriksiz, israfçı, egosu yüksek gösteriş ve reklam meraklısı kişilerce ipotek altına alınmasını istemiyoruz.

Medyatik olmayı çok sevdiğini düşündüğümüz Sayın Soylu, bizleri ve Menderes halkını bu konuda ikna etmek için; Menderes Belediyesinin mevcut imkanlarını nerelere harcadığını, ne kadar belediye malını sattığını, belediyeyi ne kadar borçlandırdığını ve bunlara neden ihtiyaç duyduğunu ve de çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alma hakkını kendisine kimin verdiğini izah etmek zorundadır.

Beceremediği her iş için Büyükşehir Belediyesini suçlayan, Menderes’in mahallerine pankartlar asan Sayın Soylu, bugüne kadar Büyükşehir Belediyesinin kendisine bedelsiz olarak sağladığı imkanları da açıklasa mesela; Özdere Sahil projesine ve hizmet binasına yapılan katkıları, verilen parke taşlarını, çöp arabalarını vs. açıklarsa daha inandırıcı olacaktır. Ancak, bu erdemli davranışı bugüne kadar kendisinden hiç göremedik.

Son çırpınışlarını sergileyen Sayın Soylu, Menderes Belediyesini batağın içine sürükleyerek seçim malzemesi yapmaya çalışacağı göstermelik işler peşinde koşmaya ve avazı çıktığı kadar bağırıp gürültü çıkarmaya devam ediyor. Üzüntümüz yanlış ve savruk yönetim anlayışının faturalarının gelecekte Menderes halkı tarafından ödenecek olmasıdır.

 
İzmir'den dünyanın en büyük projesine transfer!
 
Altınordu revire döndü
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah Görenti 14 Kasım 2017 Salı 23:21

Sayin pala kendisi madem menderes halki icin cok dusunen biri bi zahmet Bulent Soylu öncesi 20 yıllık chp dönemini bi soruştursun Menderes halkının ferahi ve refahi için gece gündüz canla başla çalışan insanlara değer veren 20 yılda yapamadıklarını 1 yılda tamamlayan başka na mi laf söylüyor merak batırmasınlar biz kimin kim olduğunu iyi biliyoruz insanları asalayan kendilerinden başkalarına yaşam hakkı tanımayan 10 sene de 1 kez bir meydan a değeri 500 tl bile etmeyen heykel dikip 500 bin tl fatura edip hesap sormaya kalkana Atatürk maskesi giyip sanat diyen kişilerin şimdi çıkıp Menderes gibi harabe bir ilçeyi alıp adam eden adam a laf söyleme hakkı yoktur. Menderes halkı bu yalanlarınıza kanmayacak ve 20 yılda 1 gelen millet adamını size yem etmeyecek.

Yorumu oyla      12      5  
Menderesli 14 Kasım 2017 Salı 11:35

Menderes ergün başkanı çok arar. Aziz kocaoğlu mum yaksın.

Yorumu oyla      11      5  
14 Kasım 2017 Salı 09:42

Sayın Pala kavga edeceğinize siz yaptığınız icraatları anlatın birde onları görelim yıllarca chp yönetimi ne kazandırmış menderese.Soylu başkan ın anlatacak icraatı çok bunlar yeter menderese menderes menderes oldu.Sayın SOYLU durmak yok yola devam .Meyve veren ağaç taşlanır

Yorumu oyla      12      5  
cumaovası 14 Kasım 2017 Salı 09:31

sn.soylu çok güzel hizmet yapar çok güzel milyoncuklarla parklar yapar denizin içine beton atar ne olduğu bilinmeyen nekadar yabancı varsa menderes belediyesine toplar menderes belediyesinin önünden 2 otobüz servis kaldırır çalışan menderesli yok zaten bir dönemlik gelmiş AMA EN ÇOK SEVDİĞİ FOTOROF ÇEKTİRMEK POZ VERMEK TELEVİZYONA ÇIKMAK MENDERESTE HİZMETİ BIRAK YOL BİLE KALMADI OLANDA BOZULDU HASTAHANE YAPTIRIYORUZ DEDİ ONUNDA TEMELİ ÇÜRÜMEYE BAŞLADI

Yorumu oyla      11      5  
Adınız:tansel 14 Kasım 2017 Salı 07:25

Şu imar müdürünü bi değiştirseniz

Yorumu oyla      13      5  
Yaşar EKER 13 Kasım 2017 Pazartesi 22:50

Bayındır belediyesi chpli Tunceli Milletvekiline arazileri peş ges çekiyor. Bulent Soylu ahmet bey Büyükşehirin yapması gereken yolları yapmadığı için borclanmis anladığım kadarıyla birde yazsana millet görsün sen ilçe başkanı degilmisin ne için borclandigini bilmiyonmu bizde ona göre yorum yazalım bunu yazcana aziz beye gitseydin yaptirsaydın yolları sen ne işe yariyorsun Büyükşehir le aramıza köprü olmiycaksan

Yorumu oyla      12      5  
menderes 2 13 Kasım 2017 Pazartesi 22:01

Sn. Belediye Başkanı Sonuçta istediğiniz kararı meclisten almışsınız. Siyaseti bırakın da şu bir milyon liraya yaptırdığınız belediye sitesinde meclis ve encümen kararlarını yayınlasanızda bizlerde takip etsek iyi olur. Mecliste neler oluyor öğreniriz.....

Yorumu oyla      12      8  
Ahmet Yılmaz 13 Kasım 2017 Pazartesi 21:53

Sayın Ahmet PALA Bunlara isyan etcene kasimpaşa sokaklarında yürüyemez olduk her taraf delik deşik Büyükşehir e soylede yollarımızı yapsınlar böyle yaptığınız için inadına bulent te vercez çocuklarımız okula gidemiyor her taraf izsu kazısı

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 448 bin TL'lik su faturası için yeni gelişme: O çiftçi bakın ne yapmış!
Tire’de evine 54 günlük su kullanım bedeli olarak 448 bin 591 TL’lik fatura ...
Rekor artış! Urla'da enginar bereketi...
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Enginar dikim alanlarımız bu yıl da arttı" dedi.
Bornova'da öğrenciler Ata'ya saygı için buluştu
Bornova Belediyesi’nin Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle düzenlediği ...
 
Konak'ta minik sporculara Başkan eli değdi!
Konak Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin spor malzemelerini ücretsiz karşılamaya devam ediyor.
Karşıyakalı'ya müjde: İlk kapalı havuz geliyor!
Karşıyaka’nın spor tesisi ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla fiziki yatırımlara ...
Başkan Atila'nın durağı bu kez oto tamiri emekçileri
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila sanayi sitesi ve esnaf odalarının ...
 
İzmirliler dikkat! O yol tek şerite iniyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nın ...
Türkiye'nin 'sakin'leri dünyaya öncülük edecek
Uluslararası Cittaslow Başkanlar Koordinasyon Toplantısı, 9-12 Kasım tarihleri ...
Çiğli'de 'Kuvayi Milliye Kadınları' sahnede
Hazırladıkları çok sayıda oyunla Çiğli halkının gönlüne taht kuran Çiğli ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva