HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2019 Perşembe - 15:12

CHP’li Özuslu’dan AK Parti’ye ‘PKK’ çıkışı: Soyer’e dil uzattırmayız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özuslu son günlerde yaşanan PKK’yı lanetleme tartışması için, “CHP’nin ve CHP’lilerin PKK terör örgütü üzerinden sınanmaları hiç kimseye bir fayda getirmez, doğru değildir, haksızlıktır. Bunu yapanları anlamakta zorluk çekiyorum. Buradan bir şey çıkmaz. Tunç Soyer’e herhangi bir şekilde dil uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Bu da bilinsin!” dedi.

CHP’li Özuslu’dan AK Parti’ye ‘PKK’ çıkışı: Soyer’e dil uzattırmayız!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu, AK Parti’nin meclis gündemine alınmasını teklif ettiği PKK’yı kınama önergesi sonrasında yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye binasındaki makamında konuşan Başkan Vekili Özuslu net mesajlar verdi.

Özuslu sözlerine, “PKK bir terör örgütüdür.  Hiç şüphe yoktur ki bu ülkenin geleceğine karşı en alçakça saldırıları yapan bir terör örgütüdür. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili olarak ben, CHP’li meclis üyelerimiz, diğer parti grupları PKK’yı lanetliyoruz” diyerek başladı.

KİMSEYE FAYDASI YOK
Özuslu, “CHP’nin ve CHP’lilerin PKK terör örgütü üzerinden sınanmaları hiç kimseye bir fayda getirmez, doğru değildir, haksızlıktır. Bunu yapanları anlamakta zorluk çekiyorum. Buradan bir şey çıkmaz. PKK’yı kınamıyor, reddediyor gibi söylemlerin bu mücadeleye de faydası yoktur. Bunların bu vatan için şehit olmuş insanlarımıza, kardeşlerimize ve onların anılarına, yakınlarına, eşlerine çocuklarına kimseye faydası yoktur, gazilere de faydası yoktur. Bir kere bunu bilelim! Bir kere bu ülkede yaşayan herkesin üzerinde mutabık olduğu ve hiçbir tartışmaya yer vermeyen bir tavrı vardır. CHP bunu her zaman yapmıştır” dedi.

SİYASİ KARAR ALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR, ALINIRSA MECLİS FESHEDİLİR!
Özuslu, “Bu meseleye nereden geldik? Meclise verilen bir önergeden dolayı geldik. Önerge 9 Eylül tarihindeki meclis toplantımıza AK Partili Erhan Çalışkan tarafından verilmiş. Önerge karar metnine dönüştürülesi için meclise verilir, meclisin karar alması beklenir, aksi takdirde önerge olmaz, dilek ve temennidir. Bu dilek ve temenni olarak verilmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak lanetliyoruz diye karar almamızı istiyorlar. O arkadaşlara da sorayım; siyasi bir karar mıdır? Bu siyasi bir karardır. Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 30’uncu maddesi siyasi karar alınırsa meclisin feshi olur diyor. Siyasi karalar alırsa İçişleri Bakanlığı’nın bildirimi üzerine yani mevcut AK Parti iktidarında olan Süleyman Soylu’nun büyük zevk alacaklardır hiç şüphe yoktur, danıştayın kararı ile meclis feshedilir diyor. Bunun ciddiyetle bağdaşan bir yeri var mı?” ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER’E DİL UZATILMASINA İZİN VERMEYİZ, BU DA BİLİNSİN!
“Ne yapmak istiyoruz?” diyerek konuşmasını sürdüren Özuslu, “Aslında burada diğer bir madde müstakil olarak, getirilebilir kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum. Bunu başka yerlere çekmeye gerek yok. Bu önerge meclisin oy çokluğuyla gündeme alınmamıştır. Bu önerge mecliste oylanmadı, gündeme alınması oylandı gündeme alınmadı. Türkiye’nin bütün üniversitelerinden siyaset bilimcilerini görev çağırıyorum; bu önerge siyasi midir? Siyasi değilse söylediklerimizin hepsi aşağı düşer. Yangınla ilgili zaten yeteri kadar karar aldık. Yine karar almamız gerekirse alalım. Şehit aileleri, gazilerle ilgili yapılacak işler varsa onların hayatlarını daha iyileştirmek için gereken katkıyı koyacağız. Orada bir sıkıntı yok ki! Bunlar yapılabilir. Onun yangınla ne ilgisi var? Yani burada ne işi var o maddenin? Amaç üzüm yemek mi bağcıya dövmek mi? Dövdürmeyiz! Kendimiz bunun cevabını veririz. Yandaş medyada bu tür açıklamalara karşı dururuz. Tunç Soyer’e herhangi bir şekilde dil uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Bu da bilinsin! Bu nezaketi kaybetmemeliyiz. Biz nezaket içinde arkadaşça kardeşçe görev yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

 
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
 
Suat Kaya'nın yeni takımı belli oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 20 Eylül 2019 Cuma 10:26

Meclisin feshedilme korkusu yüzünden bu metni onaylamadık diyor. sanırım doğru anladım. kolayı var kardeşim, AKP nin çoğunluğu bulunan bir şehirde aynı önergeyi getirsinlen ve onaylayıp kabul etsinler. meclis dağılıyormu kalıyormu görelim. hatta en güzeli istanbulda bunun yapılması. malum istanbulda belediye meclis çoğunluğu akp ve mhp de. başkanlık ise chp de. burada yapın bakalım ne olacak görelim.

Yorumu oyla      4      5  
mert 19 Eylül 2019 Perşembe 22:17

terör sevicileri

Yorumu oyla      4      5  
alo 19 Eylül 2019 Perşembe 16:04

SAYIN BAŞKAN BU KADAR LAFA GEREK YOK 3-5 TANE PKK İLE OLAN AKEPE YETKİLİLERİN RESİMLERİNİ GÖSTERİN YETER AYNI KONUMDA BİR TANADE CHP RESİM BULSUN LAR BAKALIM BİRAZ LAF YERİ GÖRÜNTÜ VERİN

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: PKK'nın içindeki eleman sayısı...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ...
CHP'den ihraç edilen vekil parti kuruyor
CHP'den geçen yıl ihraç edilen Öztürk Yılmaz, yeni bir siyasi parti kuruyor.
'Halk sağlığını tehdit eden temiz enerji olur mu?'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat Karaburun’da ...
 
THK uçakları festivalde şov yaptı! CHP'den salvo geldi: Bakan Pakdemirli bu ne?
Teknofest’te temsili yangın söndürme uçuşuyapan THK uçağı, saatte 200 ...
'Manisa'yı dar ederiz' polemiğinde söz AK Parti'de: Edepli olmaya davet ediyoruz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP ...
MHP İzmir'den sertifikalı ağaç dikim kampanyası
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı ağaç dikim sertifika ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den Gaziler Günü mesajı
Milli Mücadele kahramanı ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder ...
AK Partili Kırkpınar: CHP Atatürk’ün partisiydi artık terörle birlikte!
İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Büyükşehir Belediye meclis toplantısında ...
CHP'nin il kongrelerindeki stratejisi belli oldu
CHP'de yaklaşan olağan kongre öncesi yapılacak olan il kongrelerindeki strateji belli oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva