HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2017 Cumartesi - 15:33

CHP’li Özen’den greve destek, Delican’a salvo!

İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, yaklaşık iki haftadır kentte süren İZDENİZ grevi üzerinden AK Parti İl Başkanı Delican’ı hedef aldı. Grevi desteklediğini ifade eden Özen, “İZDENİZ grevinden sana mama çıkmaz Sayın Bülent Delican” dedi.

CHP’li Özen’den greve destek, Delican’a salvo!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

Kentte yaklaşık 2 haftadır devam eden İZDENİZ grevine değinen Özen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı hedef aldı.

Başkan Delican’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren, “İZDENİZ’e bakıyorsunuz, hala sözleşme yapamadılar. İzmir’deki her toplu sözleşme grevle sonuçlanıyor sonrasında hükümetimiz çözüyor. Kocaoğlu’nun İzmir’de inatlaşarak, işçilerle zıtlaşarak sorunları çözme taktiği kente zarar veriyor. İZDENİZ’le de yarın bir şekilde anlaşılacak ama kent kaybediyor. Zaten trafiği içerde tramvayla felç etmiş durumdayken bari araçlar bypass alanı olarak deniz üzerinden çok rahat gidip gelebilecekken onu da tıkadılar. Bu çileye İzmirliler daha ne kadar katlanır, bilemiyorum. İzmirlilerin de buna mahkum olmadığını söylemek istiyorum. Bu işler çok daha hızlı ve kolay çözülebilir. Böyle kadrolar AK Parti’de var” açıklamasına göndermelerde bulunan Özen ayrıca greve destek verdiğini de vurguladı.

Özen’in sosyal medyadaki açıklaması:

GREVE DESTEK VERDİ, DELİCAN’A PATLADI!
İZDENİZ grevinden sana mama çıkmaz Sayın Bülent Delican... Sen demokrasiye alış bence. 12 grev yasaklayıp erteleme şampiyonu OHAL'li AKP iktidarının İzmir İl Başkanı, İZDENİZ’de işçilerimizin hak arama haklı grevinden, ‘İzmir kazanma’ sonucu çıkarmaya çalışıyor.

Sen merak etme, heyecanlanma Sayın Delican. Demokrasiye alış biraz... Sadece İzmir'de bıraktığınız demokrasinin keyfini çıkar. Bak genel başkanın Tayyip Bey bile işadamları toplantısında OHAL ilanını iş çevreleri rahat etsin, grev ve işçi hakları olmasın diye ilan ettiğini, öğüne öğüne söylüyor.

İZDENİZ'in yiğit işçileri tabi ki işçinin asıl gücü grev hakkını kullanacak. Onlar çoluk çocuğunun haklarını, alın terlerinin karşılığını istiyorlar. Destekliyoruz...

İşveren de, yani İzmir halkının parasını kullanan, CHP’li büyükşehir belediyesi, grev hakkına saygıyla, İzmir halkının parasını en uygun kullanma sorumluluğu ile en uygun zamanda aile gibi olduğu İZDENİZ işçisiyle uzlaşacaktır... Buna inancımız tamdır. İZDENİZ işçilerimizin sendikası, Türkiye Denizciler Sendikası Başkanı Hasan Pekdemir kardeşime de demokrasi tavsiyem var tabi ki bu arada.  Sendika ve başkan hayatı boyunca ilk kez grev yapmış. Bu demokrasi görevini size yaşatan, İzmir'e ve büyükşehir belediyesine de teşekkür et bence... ‘Grev hakkı kutsaldır’, ‘emek en yüce değerdir’ diyen, CHP’li belediye ile AKP diliyle, ağız dalaşına girmek yerine, grevin, toplu sözleşme hakkının kutsallığını anlat bu arada işçi kardeşlerimize... Burası İzmir, demokrasinin başkenti... Grev düşmanı, işçi, emekli, köylü ve üretici düşmanı bir iktidara, AKP iktidarına buradan mama çıkmaz. İzmir AKP’yi tanır. AKP İl Başkanı Sayın Delican, sen içini serin tut. Amma demokrasiye alış bence. Demokrasiyi yaşayan İzmir’de yaşama keyfini çıkar bence.

 
Göz-Göz'e gurbetçi stoper
 
Depremden yaralı kurtulan Çaydamlı: Yer havaya kalktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Temmuz 2017 Cumartesi 16:31

İzmir i akp alsa grev de olmaz , çünkü yasak :)

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'in aşırı güç kullanımını kınıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Harem-i Şerif'te cuma namazı kılınamamasını ve ...
AK Parti İzmir’de delege seçimi heyecanı: Kimler seçildi?
Teşkilat kongre sürecini yürütürken ilçe delege seçimleri büyük ölçüde ...
CHP'li Çam'dan Cumhuriyet yazarlarına destek çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yazar ...
 
AK Partili başkandan CHP'li Selvitopu'na 'üniversite' için destek
AK Parti İlçe Başkanı Erten, TOKİ’ye devredilen alana üniversite talebinde ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir'de en hayırlı ne olur?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP İzmir'de en hayırlı ne olur?
MHP lideri Devlet Bahçeli 'tarz' yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni giydiği takım elbise ile dikkatleri üzerine çekti.
 
CHP'li Bayır kadınlara seslendi: İlçe başkanlarının sizi delege yapma hakkı yok
CHP’de başlayan kongre sürecinde delege listeleri askıdayken yaptığı çıkışla ...
Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması: 3 şehidimiz var
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anda buyurun, Kudüs'te bugün cuma, Müslümanların ...
AK Parti Tire'de delege seçimi heyecanı
AK Parti Tire İlçe Başkanlığı'nda delege seçimi yapıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva