HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2014 Salı - 15:18

CHP'li Özel Soma'ya golf sahasını meclise taşıdı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın cevaplaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, 301 madencinin ölümü sonrasında Soma'ya birçok yardım sözü verildiğini belirterek, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun golf sahası yapma sözünü hatırlattı. Özel, "Zengin sporu olan golf sahası yerine Soma'nın öncelikle diğer ihtiyaçları karşılanmalıdır" dedi.

CHP li Özel Soma ya golf sahasını meclise taşıdı

MANİSA - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından birçok vatandaş ve sivil toplum örgütünün ölen madencilerin yakınlarına destek olmak için ayni ve maddi yardımlarda bulunduğunu hatırlattı. Özel, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun katıldığı bir spor programında bölgeye bir golf sahası yapma taahhüdünde bulunduğunu söyledi.
 
GOLF SAHASI ÖNCELİK İHTİYAÇ DEĞİL
Golf sahasının 6-15 milyon Euro yatırım gerektirdiğini dile getiren Özgür Özel, "Bir golf sahasının kurulması için çok büyük alanlara ihtiyaç duyulması ve bu alanın yaratılması için birçok ağacın kesilmesi, ormanlık alanların yakılması göz önünde bulundurulsa bölgede olası bir doğa katliamının yaşanma tehlikesi de ortaya çıkacak. Zengin sporu olan golf sahası yerine Soma'nın öncelikle diğer ihtiyaçları karşılanmalıdır" dedi.
 
Özel yazılı açıklamasında, Soma'da devlet hastanesinin yarım kalan inşaatı ve tamamlanmayan çevre yolunun bulunduğunu belirterek madencilik dışında insanların yönelebilecekleri bir iş sahasının bulunmadığını öne sürdü. Soma halkının öncelikli ihtiyaçları dikkate alındığında golf sahasının yapılmasının gerekli olmadığını savunan Özel soru önergesinde şunları sordu:
 
"Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından Soma İlçesi'ne yapılması taahhüt edilen golf sahası hangi alana inşa edilmek istenmektedir? Yapılması planlanan golf sahasının alanı kaç metrekaredir? Bu alan hangi kişi ya da kuruma aittir? Golf sahası projesi ne zaman hayata geçirilecektir? Şu anda konuyla ilgili süreç hangi aşamadadır? Golf sahasının yapılması planlanan arazide orman, koru vb. ağaçlık bir alan bulunmakta mıdır? Varsa, bu golf sahasının yapımında kaç ağaç kesilecektir? Kullanılacak arazi kamu arazisi ise ve golf sahası için orman veya koru niteliği taşımayan bir arazi kullanılacaksa, böylesine büyük bir alanın kendisinin mülkiyetinde bir yerleşkesi bulunmayan ve mevcut yerleşkesi ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyen Soma Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilmesi neden düşünülmemiştir? Söz konusu alanın Soma'da tarımsal üretimin canlandırılmasıgibi bölge halkına daha faydalı olacak yatırımlar yerine golf sahası olarak kullanılması doğru mudur? Yapılması planlanan bu golf sahasının maliyeti kaç TL'dir? Golf sahasının maliyeti federasyon veya merkezi idare bütçesinden mi karşılanacaktır? Golf sahasının yapımı için gereken para federasyon bütçesinden veya merkezi bütçeden karşılanacaksa, golf sahası için gerekli yatırım miktarının bölge halkının istihdamını sağlayacak olan bir organize sanayi bölgesi yapımında veya başka iş kollarının kurulmasında kullanılmaması, bunun yerine bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermeyecek olan bir golf sahasının yapımında kullanılmasının amacı nedir?"(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Rodoplu’dan vekillere raporlu destek
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Doktor Ülkümen Rodoplu, haftasonu Antalya’da ...
CHP'de gözyaşları: Kılıçdaroğlu sustu, o kadınlar konuştu!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. ...
Baro Başkanı Özcan adaylık düşünmüyor
CHP'den İzmir milletvekilliğini 650 oyla kaybeden Aydın Özcan, iki hafta ...
 
AK Parti’de kriz: Meclis üyesi yazılmadı, ilçe karıştı!
Kongre tarihleri netleşen AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda süreç sancılı ...
Davutoğlu’ndan muhalefete bombardıman!
Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında HDP’nin yanı sıra CHP ...
Bahçeli’den önemli açıklamalar: Ne Yavuz’u unutur…
Parti grubundaki konuşmasına Alevi meselesiyle başlayan MHP Genel Başkanı ...
 
Susam: Boğaz’daki facia iktidarın suçu!
CHP’li Susam İstanbul’da batan mülteci teknesinden göçmen kaçakçılığı ...
‘Gerçek Tarih’ isyanı: CHP İzmir’den RTÜK’e siyah çelenk
CHP İl Örgütü Kanal A’da yayınlanan “Resmi Tarihten Gerçek Tarihe” programın ...
CHP'li Türeli'den bütçe çıkışı: Günü kurtarıyorsunuz
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva