HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2018 Pazartesi - 17:13

CHP'li Özel: AK Parti-MHP ittifakı 45'i geçemiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "MHP getirdiğinden fazla götürüyor. AKP-MHP birlikteliği 50+1 değil şu anda 45'i geçemiyor, bunu hepimiz biliyoruz." dedi

CHP li Özel: AK Parti-MHP ittifakı 45 i geçemiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolcu Arda Turan'ın nikahına sivil plakalı araçla gittiğini, burada bir sorun bulunmadığını bildirdi.

Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı forslu aracıyla AK Parti'nin il kongresine, genel merkezine gitmesini eleştiren Özel, Arda Turan'ın düğününe ise resmi araçla gidilebileceğini belirterek, "Maalesef bir doğruyu yapayım derken, jest niteliğinde bir iş yapayım diye işin doğrusunu yanlış yerde, yanlışı ise başka yerde yapmaktadır." ifadesini kullandı.

AA'nın aktardığına göre, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bu hafta Genel Kurul'da görüşülmeye başlandığını hatırlatan Özel, siyasi ittifaklara karşı olmadıklarını ancak teklifle, ittifak yapanlara avantaj sağlandığını iddia etti.

"BARAJ EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI"
Baraj sorunu çözülmediği için ittifak yapan bir partinin yüzde 1 oyla Meclis'e girebileceğini ancak ittifak yapmayan partinin yüzde 9,9 oyla Meclis dışı kalacağını aktaran Özel, bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu bildirdi.

Komisyonda seçime katılacak partilerin dinlenmesini istediklerini ancak bunun kabul edilmediğini, değişiklik olursa bunun Genel Kurul'da yapılacağının söylendiğini belirten Özel, değişiklik taleplerini ısrarla Genel Kurul'da dile getireceklerini ifade etti.

Teklife ilişkin "Noktasına ve virgülüne dokundurtmadan geçirteceğiz." şeklinde bir anlayış bulunduğunu öne süren Özel, eskiden AK Parti bu tip bir dil kullanırken, perşembe günü MHP'nin de "aynı şekilde geçecektir" diyerek, Genel Kurul çalışmasını hiçleştirdiğini, bunun da "şık olmadığını" söyledi.
MHP Grubu'nun CHP'den seçim güvenliğine ilişkin raporu oda görevlisi aracılığıyla istettiğini belirten Özel, daha sonra MHP'den "Görevli bizim görevlimiz, kendi merakından istemiştir." şeklinde açıklama yapılarak, büyük bir ciddiyetsizliğe imza attığını iddia etti.

Özel, AK Parti'nin ise randevu verdiğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha sonra "geldikleri gibi gittiler." şeklinde açıklama yaptığını aktardı.

Bu sözü, Birinci Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman ordulara söylediğini anımsatan Özel, "Ayıptır, utanılacak iştir, bir ana muhalefet partisine işgal orduları için söylenmiş bir sözü söylemek gerçekten, bırakın nezaketi ne vicdanla ne ahlakla bağdaşmamaktadır." ifadesini kullandı.

"MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "200 yıldır bu millete istikamet dayatılıyor" söylediğini iddia eden Özel, "Şimdi başka bir Sened-i İttifak var. Ne diyorlar 'Seçimlerin 7'inci günü partiler aralarındaki ittifakın belgesini YSK'ya sunacaklar' diyor. Yeni bir ittifak senedi, rövanş senedi, neden rövanş alıyor? Demokrasiden." dedi.

"Demokrasiye geçişten hesap soran bir ittifakın Meclisi yetkisiz ve etkisizleştirdiğini" savunan Özel, MHP Afyonkarahisar Milletvekil Mehmet Parsak'ın "İttifak 15 Temmuz'da tankın üstünde kuruldu." sözünü anımsatarak, 15 Temmuz'da MHP ya da AK Parti'li bir milletvekilini tankın üzerinde görmediklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine Meclis'e gitme talimatı verdiğini aktaran Özel, Parsak'ın milletten özür dilemesini istedi.

Özel, 15 Temmuz'da milletin Meclisi ve demokrasiyi koruduğunu vurgulayarak, "Parlamenter sistem vardı o zaman ve siz gelin de Meclis'in, parlamentonun, demokrasinin canına okuyun diye millet orada can vermedi." dedi.

15 Temmuz'un buraya indirgenemeyeceğinin altını çizen Özel, "Sizi men ederiz. Milletten özür dilemeye davet ediyoruz. Utanç verici ifadeler. '15 Temmuz'da tankın üzerinde ittifak kurmuş...' Keşke görseydik seni tankın üzerinde Mehmet Parsak. 15 Temmuz akşamının tırsakları, şimdi çıkmışlar... Mehmet Parsak beyefendi, 'biz tankın üzerinde ittifak kurduk' diyor, görmedik seni tankın üstünde. Millet tankın üstüne cumhuriyet için çıktı, demokrasi için çıktı, millet tankın üstüne sen bir yerlerden iktidarın paçasına tutun diye çıkmadı." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Grup Başkanvekili İlknur İnceöz'ün bir televizyon kanalında Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kendisinden izin alınmadan televizyona çıkan milletvekillerine" ilişkin sözlerini eleştirdiğini anımsatan Özel, bunların parti disiplini için gerekli olduğunu ve her partide bu tür düzenlemelerin bulunduğunu söyledi.

"AK Parti'de herkes yasaklıdır, görevlendirme saraydan yapılır." iddiasında bulunan Özel, "Hadi İlknur Hanım, hodri meydan, gel yarın akşam yanıma bir sandalye koyalım, senle tartışalım, izin alabiliyor musun Reis'ten?" diye sordu.

"Sivillere ceza muafiyeti"ne ilişkin kanunu Anayasa Mahkemesine taşımak için imzaları tamamladıklarını ve Meclis başkanlığına prosedür için yolladıklarına işaret eden Özel, yetişirse bugün, yoksa yarın düzenlemeye ilişkin maddeyi Anayasa Mahkemesine şekil yönünden taşıyacaklarını bildirdi.

"HAKARETTE ORTAKLAŞMAYI BİRİNCİ HEDEF YAPMIŞ"
Özel, bir basın mensubunun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "genel başkan müsveddesi" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Kendi kalitesi ve kalibresini ortaya koymuş. Baraj ittifakı, küfür ve hakarette ortaklaşmayı kendisine birinci hedef yapmış durumda. Demek ki söyleyecek başka başka bir kelime yok hakarete sığınıyorlar." dedi.

Bir liderin başka partinin siyasi sembolünü jest olarak kullanmasının liderlerin kendi tercihlerine bağlı olduğuna değinen Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buna söylenecek söz şu; geçmişte bu bozkurt işareti için 'ben eşref-i mahlukatla, insanlarla dolaşırım, sen Bozkurt gibi hayvanlarla dolaşırsın' diye Devlet Bahçeli'ye laf söylüyordu Erdoğan. O zaman bu lafı söyleyince, bu hareketi yapmayacaksın ya da bu hareketi yapacaksan o lafı söylemeyeceksin ya da o laf hatırlatılınca biraz utanacaksın."

Özel, ülkücülerin bu tip numaraları yutmayacağını belirterek, "Bu işi onlara gargara yaptırırlar." dedi.

Erken seçime ilişkin soru üzerine Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Benim görev sürem 2019'da doluyor, neden erken seçim yapayım." dediği yönünde bazı köşe yazıları bulunduğunu anımsatarak, "yapılacak seçimlerde CHP'nin adayının kazanacağını bu yüzden seçimlerin öne çekilmediğini" savundu.

"AK PARTİ-MHP 45'İ GEÇEMİYOR"
CHP Grup Başkanvekili Özel, şunları kaydetti:
"30 Ağustos 2019'da orada durabilmesi, seçimin ancak 3 Kasım'da yapılmasıyla mümkün, öne çekerse, cumhurbaşkanı değişecek, biliyor, rakamlar onu gösteriyor, ondan fırça atıyor. 'Benim seçimlerimi neden öne çekiyorsun, görev süremi niye bitiriyorsun' diyor. O da biliyor, seçimi kazanamayacağını. 50+1 olmuyor, topluyorlar, topluyorlar, büyümüyor küçülüyorlar. MHP getirdiğinden fazla götürüyor. AKP-MHP birlikteliği 50+1 değil şu anda 45'i geçemiyor, bunu hepimiz biliyoruz."(AA)

 
İZTO'da yeni adaylık açıklaması
 
İzmir'de akıl almaz ölüm!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 12 Mart 2018 Pazartesi 21:02

CHP hdp ittifakı da %35''i geçmiyor.

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 12 Mart 2018 Pazartesi 21:00

İşiniz gücünüz algı operasyonu biz net olarak biliyoruz ki kaynak chp li şu an chp nin oyu %18 sizinki yenilen pehlivan misali

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Afrin'de yerel meclis önerisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Afrin'de yerel meclis oluşturulması gerektiğini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Şengül'den İstiklal Marşı'nın kabulü için açıklama
AK Parti İzmir İl Başkın Aydın Şengül, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ...
Çiğli’de kadınlar kefen ve tabutla yürüdü
Çiğli’de kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için tabut ve kefenle yürüyüş düzenledi.
 
CHP’li Purçu’dan adaylık çıkışı: Kılıçdaroğlu ne derse o olur!
Milletvekili Purçu, yeni dönem adaylığı için, “Partim bana ön seçime gireceksin ...
İzmir'de 'erken seçim' hareketliliği: Partiler ne dedi?
AK Parti erken seçimin gündemde olmadığını, seçimlerin zamanında yapılacağını ...
CHP İzmir’de hedef 2019… Başkan Yücel: Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok!
İki kurultayı atlatan CHP, 2019’da yapılacak üç seçime kilitlendi. İl ...
 
CHP'den Karamollaoğlu'na cumhur ittifakı yanıtı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Saadet Partisi ...
Erdoğan'dan NATO'ya sert sözler!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. ...
CHP İzmir’in yeni tüzüğe bakışı: Kim/ne dedi?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19’uncu Olağanüstü Kurultay’da tüzük değişikliğine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva