HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2018 Pazartesi - 11:17

CHP’li Moroğlu’ndan Kocaoğlu ve Yüksel yorumu: Arkadaş için çiğ tavuk yenir ama…

Başkan Kocaoğlu ve Yüksel’in değişim çağrıları hakkında konuşan Moroğlu, “İkisinin de karşısında değilim. Bizlere büyük emekleri var bizim de onlara saygımız var. Arkadaş için çiğ tavuk yenir ama çok ciddi politikalarda ayrı düşebilirsin. Bu bizim arkadaşlığımızı dostluğumuzu zedelemez” dedi.

CHP’li Moroğlu’ndan Kocaoğlu ve Yüksel yorumu: Arkadaş için çiğ tavuk yenir ama…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Mustafa Moroğlu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Eski Vekil Moroğlu, partisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları ve imza toplama hareketine dair önemli açıklamalar yaptı. Partinin aday belirleme yöntemleri, örgütlenme modelleri, seçim çalışmaları üzerinden net ifadeler kullandı.

Moroğlu, kurultay takviminin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce önderliğinde seçimden sonrası bir tarih belirlenerek açıklanması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Başkan eski Yardımcısı Alaattik Yüksel’le geçmiş dönemde yakın siyaset yapan Moroğlu’nun yeni süreçte ters düştüğünün hatırlatılması sonrasında konuşan Moroğlu, “Alaattin Bey’in de Aziz Bey’in de karşısında değilim. Bizlere büyük emekleri var bizim de onlara saygımız var. Arkadaş için çiğ tavuk yenir ama çok ciddi politikalarda ayrı düşebilirsin. Bu bizim arkadaşlığımızı dostluğumuzu zedelemez. Yarın yine beraber siyaset yaparız” açıklamasında bulundu.

ÖN SEÇİM ÇIKIŞI: PARTİDE EN AZ 4 YIL GÖREV YAPANLAR GİRMELİ!
Moroğlu, “Yüzde 10 kontenjan kullanılmalı. Mesela İzmir’den 28 milletvekili çıkıyor. Böylece İzmir’e 2.8 kontenjan gelebilir. Bunun 2 tanesinin seçilecek yere koyarsın, diğerini 7-8’inci sıraya koyarsın. Diğerleri ön seçimle belirlenir. Kimler ön seçime girecek? Ön seçime gireceklerin en az partide 4 yıl görev yapması lazım” dedi.

‘SİZ HALA PARTİNİN GENEL BAŞKANISINIZ’ DEDİM!
Moroğlu, “Türkiye’nin meseleleri büyük, bakanlar CHP ile yatıp kalkıyor. İYİ Parti, HDP, TKP, Türkiye’nin meselelerine kafa yoran kim varsa uzlaşması lazım. Bizim neye ihtiyacımız var? Buna önderlik etmemiz lazım.  Gittim bu düşüncelerimi genel başkana anlattım. Siz hala genel başkansınız dedim. Yeni bir siyaset iklimini gerçekleştirdikten sonra çalışma tarzımızı değiştirmemiz lazım. Örgütlenme biçimimizi değiştirmemiz lazım. Biz bunu 2009’da Balçova’da yaptık. İlçe başkanıydım AK Parti’nin ve CHP’nin alacağı oyu aşağı yukarı barkovizyondan verdik. Ne yaptık? Seçmenle yattık, kalktık. Düğün, cenaze hepsine gittik. Gecekondudakiler bizimleydi. Tarımda köylüler bizimleydi. Şimdi de tarımdakiler bizimle. Niye? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı olumlu işler var. Şimdi vekiller ne yapıyor? Kahveye gidiyor el sıkıyor. Bazen seçmen, ‘Allah belanızı versin, seçimden seçime geliyorsunuz’ diyor” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARI ONA GÖRE POZİSYON BELİRLİYOR
Kurultay tartışmalarına değinen Moroğlu, “Belediye seçimlerine giderken maalesef arkadaşlarımızın bir kısmı belediye başkanlarını biz belirleyelim diyor. Belediye başkanları da ona göre pozisyon alıyor. Buradan doğru bir şey çıkmaz. Bu iklimde konuşulanlardan bir şey anlaşılmaz. Bunu yapmayalım” dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ MÜ, HDP’NİN BARAJI GEÇMESİ Mİ, İYİ PARTİ’NİN SEÇİME GİRMESİ Mİ YANLIŞTI?
İnce ve parti arasındaki oy farkını değerlendiren Moroğlu, “Partinin oyu yüzde 22’lere düşmüş. Partinin oyları düşebilir. CHP ve genel başkan son süreçte hangi işi yanlış yaptı da oylar düştü? Adalet yürüyüşü, İYİ Parti’yi seçime sokmak mı, HDP barajı aşmalı meclise girmeli demek mi oyları düşürdü? Bunların hepsi doğru hamlelerdi. İYİ Parti’nin seçime girmesi oyları düşürdü mü? Evet. Ama bunu yapmamalı mıydı? Yapmalıydı. İYİ Parti’ye kendinden oy gideceğini bile bile o partiyi seçime sokturuyor. HDP’nin baraj altında kalmasına seçmen kendiliğinde duyarlı davranıyor ve kendiliğinden oy kaydırıyor. Aynı CHP seçmeni bunu geçmişte MHP için de yaptı. Bir platform oluşturuluyor. Bundan daha güzel bir şey var mı?” diye konuştu.

TÜRKİYE İNCE’Yİ PARTİ İÇİ YARIŞA GİRENE KADAR SEVMİŞTİ!
“Benim kişisel gündemimde kurultay yok” diyen Moroğlu, “Kurultayın böyle yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu kurultayı seçim sonrasında yapmaları gerekir. ‘Yiğidi öldür hakkını ver’ derler. Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü imza hareketiyle gönderilecek biri değil. Hiçbir genel başkan böyle gitmemeli. Kendisi karar alır gider o ayrı. AK Parti temsilcileri genel başkanımıza küfre varıncaya kadar saldırıyorlar. Arkadaşlarımızın ve cumhurbaşkanı adayımızın bunları görmesi lazım... Arkadaşlar ‘böyle gidersek yerel seçimlerde kaybederiz’ diyorlar. Evet böyle gidersek seçimlerde kaybederiz ama ‘sıfır çekeriz demek’ yara verir. Muharrem İnce’yi Türkiye sevmişti. Nereye kadar? Parti içi yarışına girene kadar. Hepimizin desteklediği bir adayı partimizin yarısının desteklediği bir yarışa sokmamalıyız. Seçimlerden sonra genel başkan değişikliği yapılmalıdır. Ama şu olsun diye değil. Başkandan önce bir kadro hareketi lazım” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ BU TARTIŞMAYA SON VERMELİ, KURULTAY TAKVİMİNİ SEÇİMLERDEN SONRAYA BIRAKMALIDIRLAR
Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Başkan eski Yardımcısı Alaattin Yüksel’in değişimden yana, İl Başkanı Deniz Yücel’in ise mevcut durumdan yana tavır göstermesini değerlendirirken, “Alaattin Bey’in de, Aziz Bey’in de, Deniz Bey’in de konuşmaları partinin daha iyi olması içindir. Buna karar verecek olan kurultay delegeleridir. Yerel seçimlerde AKP’nin bütün bu haksızlık, eşitsizlik temelinde yürüyen bir yerel seçime doğru giderken nasıl direnebiliriz? Bunu konuşmamız lazım. Genel başkanın en büyük avantajı ne? İyi parti, saadet partisi, demokrat parti ve ufak tefek partilerle ittifak kurarak birlik sürecini götürdü. Yasa olarak mümkün değil ama yerel seçimlerde yine ittifak yapabilirsin. Tek adayla yürürsen başarılı olursun. Parti içinde bu tartışmayı bitirmek lazım. Geçen gün 604 imza verildiyse getirin gerekeni yapalım dendi. Daha fazla imza getireceğim denildi. Bu kadar ezmeye çalışmaya gerek yok. Götürür verirsin. Enis Berberoğlu’nun mahkemesi olduğu gün biz imza toplama peşinde koşuyoruz. Bu genel başkana da partiye oy verenlere de saygısızlık. Hepimiz en doğru bizmişiz gibi hareket ettiğimiz sürece bu işin içinden çıkılamaz. Arkadaşlarımızın bu tartışmaya son vermesi gerekir. Kurultay takvimini seçimlerden sonraya bırakmalıdırlar” açıklamasında bulundu. 

SEÇİMDEN ÖNCE ‘VEFASIZLIK ETMEM’ DİYORSUNUZ…
Moroğlu, “Siz seçimden önce ‘Kılıçdaroğlu’na vefasızlık edemem, karşısına aday çıkamam’ diyorsunuz. Ama ertesi gün ‘bu oy görmezden gelinemez’ diyorsun. Fitil ateşleniyor. Süreç kötü yönetiliyor. Bu süreç böyle yürütülemez. Bir kişinin değişerek oyların artacağını düşünüyorlar. Oy üzerinden başarı ya da başarısızlık tartışması yapmak yanlış. ‘Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığına devam etmeli’ demiştim. HDP ve İYİ Parti’nin seçmeninden kendi partisine oy verip, cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce’ye oy veren kitle var. Kim gelirse gelsin düşünce değişmeli. Yarın Muharrem İnce’yi de eskitiriz. Muharrem İnce ile genel başkan bir araya gelmeli bir takvim açıklamalıdırlar. Diyalog kurulmalı. Yarın İnce de gelse belediye başkanları atamayla yapılacak. İhtiyaç olan şey bunlar değil. İhtiyaç olan şey partinin değişim kurultayını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmektir” diye konuştu.

ARKADAŞ İÇİN ÇİĞ TAVUK YENİR AMA…
Kocaoğlu ve Yüksel’e karşı olmadığını sadece farklı düşündüğünü ifade eden Moroğlu, “Alaattin Bey’in de Aziz Bey’in de karşısında değilim. Bizlere büyük emekleri var bizim de onlara saygımız var. Kamuoyunda tartışıldığı için yapılan görüşler var. Aziz Bey’in Büyükşehir’deki doğru politikalarıyla devam etmesinden yanayım. Alaattin Bey’in de partinin iyiye gitmesi için yaptığı öneriler var. Ama ben doğru bulmadığımı söylüyorum. Kimseyle polemiğe girmediğimi herkes bilir. Arkadaş için çiğ tavuk yenir ama çok ciddi politikalarda ayrı düşebilirsin. Bu bizim arkadaşlığımızı dostluğumuzu zedelemez. Yarın yine beraber siyaset yaparız. Siyaset kültüründen anladığım bu. Ne ben onlara dargınım ne onlar bana dargındır. Demokrat olmanın kıstası, ‘böyle düşünüyorum ama yanlış olabilirim’ demektir. Niye ilişkimi koparayım?” dedi.

 
İzmir'de o üniversite araştırdı: AŞK'ta sosyal medya etkisi
 
İYİ Parti İzmir İl Başkanı: Benim adayım Meral Akşener
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 23 Temmuz 2018 Pazartesi 17:50

2 yada 3 dönem görev almış kişiler bir daha aday yapılmamalıdır. Başarısız olan görevi bırakmalıdır, bu partinin her kademesinde görev alan herkes için geçerli olmalıdır. Ön seçim parti üye yapısı sağlıklı hale getirildikten sonra yapılmalıdır. Şuan koltuğa oturmak için partili partisiz herkesi üye yapmışlar bunlar ayıklanmalı liyakat gelmeli delege ağalığı bitirilmelidir.

Yorumu oyla      10      5  
Mustafa Can 23 Temmuz 2018 Pazartesi 15:56

Siz vekil iken farklımıydınız, siz de kahvelere gidip el sıkıyordunuz !

Yorumu oyla      11      5  
Mimar 23 Temmuz 2018 Pazartesi 11:53

Sağduyulu bir partilinin, mantıklı görüşleri.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den bedelli askerlik açıklaması
AK Partlili Muş'tan bedelli askerlik açıklaması geldi. Muş, "Bedelli askerlik ...
Torbalı'da Jiletle intihar!
İzmier'in Torbalı ilçesinde, bunalıma giren Recai C. (58), jiletle boğazını ...
ASİD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Devran'dan yol çağrısı
Aliağa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Devran; bölge ve ...
 
Özür videosundaki kendisi değilmiş
Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylaşmasının ...
Limanda ölüm davasında ilk duruşma: Kirikoyu kimse görmemiş
zmir Limanı'nda, 19 Haziran 2017'de başına vincin üzerindeki konteyner ...
Dev boğayı alana yanında 3 boğa hediye!
Samsun'da 2 yıl önce 15 Temmuz'da doğan 'Şafak' ismi verilen 2 ton 760 ...
 
28 günlük evliydi! Hayatının şokunu yaşadı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ramazan Karadeniz'in (42) mayıs ayında ...
'Hayat tamircisi' Yağmur'u yürüttü
Gaziantep’te yanlış tedavi sonrası ön ayakları kesilen 'Yağmur' isimli ...
Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?
Kurban Bayramı'nın yaz aylarına denk gelmesi, özellikle tatilciler tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva