HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2020 Cumartesi - 10:38

CHP’li Kılıç: Zeliha’nın sesini duyalım ama ölmeden önce!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, eski eşi tarafından darp edilen, tehdit edilen ve ölüm tehditleri alan Zeliha Erdemir’in durumu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP’li Kılıç: Zeliha’nın sesini duyalım ama ölmeden önce!

Aydın Didim’de yaşayan Zeliha’nın, Murat Cem Kara ile 2011 yılında evlendiğini, evlendikten 6 ay sonra da şiddet görmeye başladığını belirten Av. Kılıç, Zeliha’nın uğradığı bu sistematik şiddet ve darpların, evden ayrıldığı 2014 yılı ekim ayına kadar devam ettiğini kaydetti. Av. Sevda Erdan Kılıç, Zeliha Erdemir’in eşinden 28 Aralık 2015 tarihinde boşandığını ifade etti.

CHP’li Av. Kılıç, Zeliha’nın boşandıktan sonra da eşinden şiddet görmeye devam ettiğini, üstelik bu şiddete bu sefer tehditlerin de eklendiğini ifade ederek, “Üstelik bu durum öyle bir hale geliyor ki çocuğunun yanında dahi darp ediliyor. Velayete göre, baba çocuğu hafta sonu görüyor. Zeliha bir defasında çocuğunu babasından almak için gittiğinde, sokak ortasında darp ediliyor, bilinci kapalı bir şekilde hastaneye kaldırılıyor. Eski eşi de çocuğunu alıp kaçırıyor, 56 gün oğlunu arıyor. En sonunda oğlunu buluyor. Hatta o zaman 2 ay cezaevinde kalıyor ama sonra kefaletle çıkıyor.” dedi.

Darp ve tehdit davasının 20. duruşmasının 24 Mart tarihinde görüldüğünü ve temmuz ayına ertelendiğini belirten Av. Kılıç, “Dosyaya baktığımız zaman, Zeliha’nın evlendiği günden beri 9 yıldır eski eşinin şiddetine maruz kaldığını görmekteyiz. Sokak ortasında defalarca darp ediliyor; Cem Kara, çocuğunun okuluna giderek birçok kez olay çıkarıyor, orada Zeliha’ya saldırıyor. Avukatını, hakimi, savcıyı, herkesi sosyal medyadan tehdit ediyor, ağza alınmayacak küfürler ediyor. Facebook hesabında, açıkça gün vererek ‘öleceksin’ diye yazıyor.” ifadesini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Zeliha’nın 50’ye yakın şikayetinden bir sonuç alamadığını, en son Aydın Barosu’nun da devreye girmesinin ardından Cem Kara’ya elektronik kelepçe takıldığını kaydederek, ilk takılan kelepçenin bozuk çıktığını, Kara’nın ikinci takılan kelepçeyi de kırdığını belirtti.

“BİR KADININ DAHA ESKİ EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİNE SEYİRCİ KALMAYALIM”
Cem Kara’nın 29 Ocak günü, Zeliha’nın evinin yakınında polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığını ve tutuklanarak cezaevine konulduğunu ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, şöyle konuştu:

“İnsan ticareti, göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama sonucu ölüme neden olma, yağma (gasp), hırsızlık, rüşvet, zimmet, irtikap vb. gibi oldukça ağır cezaları gerektiren suçlardan mahkum olanların cezaevinden çıkmasına ancak siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler, avukatlar ve insan hakkı savunucularının cezaevinde kalmasına neden olduğu için başından beri eleştirdiğimiz İnfaz Kanunundan yararlanacak olan Cem Kara, 2 mayısta tahliye olacak. Peki iki hafta sonra Zeliha’nın can güvenliğini kim sağlayacak, kim koruyacak onu? Eski eşine cezaevinden çıktıktan sonra elektronik kelepçe takarak mı koruyacaksınız onu? Adam takılan kelepçeyi bile kırıp atabiliyor.

     Cem Kara tahliye olduktan sonra, Zeliha’nın hayatına kast ettiği zaman bunun sorumlusu kim olacak? Yaklaşık 90 bin kişinin cezaevinden çıkmasına neden olan İnfaz Kanunu için Meclis’te el kaldıran AKP-MHP milletvekilleri mi yoksa, Zeliha’yı bir türlü koruyamayan AKP iktidarı mı? Artık yeter; buradan iktidara ve özellikle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sesleniyorum: Bu sefer bari bir kadının hayatını kurtarın, kurtarmak için elinizden geleni yapın. Bir kadının daha eski eşi tarafından öldürülmesine seyirci kalmayın. Bir evladın annesi, bir babanın, bir annenin kızı olan kadınlar eşleri ya da sevgilileri tarafından öldürülerek, katledilerek bir bir aramızdan ayrılıp gidiyor; bizler de buna seyirci kalmayalım.”

“ZELİHA (BENİM SESİMİ ÖLMEDEN ÖNCE DUYUN VE DUYURUN) DİYOR”
CHP’li Av. Kılıç, ailesinin yanında kalan Zeliha’nın bulduğu bir işte çalışarak geçimini sağlamaya ve hayata tutunmaya çalıştığını ifade ederek, şu hususları belirtti:

“Kendisi ile konuşmamda bana şunu söyledi: (Hem benim yaşam hakkımı hem de çocuğumun yaşam hakkını elimizden alıyor. Biz oğlumla parka bile gidemiyoruz, acaba bir yerden çıkıp gelir de bize saldırır mı diye. Oğlum evden çıkarken ayakkabılarıma bakıyor, ‘anne topuklu giyme, babam gelirse kaçamazsın’ diyor. Bu travmayı ona yaşatmaya kimsenin hakkı yok. O vicdansızın yüzünden çalıştığım bütün işyerlerinden ayrılmak zorunda kaldım. Son çalıştığım işyerinde de iki kadın birlikte çalışıyoruz. Hem kendim adına hem de o arkadaşım adına endişe ediyorum. Çünkü, cezaevinden çıktıktan sonra kelepçe onu yine durduramayacak; buraya gelip bize saldırdığında da onu ne ben ne de o arkadaşım durdurabileceğiz. Lütfen yalvarıyorum size, benim sesimi ölmeden önce duyun ve duyurun. Özgecan Aslan gibi, Emine Bulut gibi, Gamze Pala gibi ölmek istemiyorum. Her ay düzenli olarak koruma tedbiri alabilmek için adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Beni bu adamdan korusunlar. Ben sadece çalışıp çocuğuma bakabilmek istiyorum.) Şimdi ben onun bu sesine iktidar gibi nasıl duyarsız ve sessiz kalabilirim. Onun sesi olmak ve hayata tutunmasını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Umarım bizim bu sesimizi, AKP iktidarı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri duyar da gerekli önlemleri alır.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Eskişehir’de uzaklaştırma kararı bulunan eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın, eşinden gördüğü şiddete karşı 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ve birçok kez uzaklaştırma kararları aldırdığı ortaya çıkmıştı. Kimseye sesini duyuramayan Arslan bir dilekçesinde, ‘benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz’ demişti. Biz şimdi, Zeliha bu hayata veda etmeden ona yardım elini uzatalım.” dedi.

 
Bornova’da kurumlar arası dayanışma
 
AK Parti’den Soyer’e çağrı: Su fiyatında yüzde 50 indirim yapın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli'den 'korona' verileri: İzmir'de son durum ne?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; koronavirüsle mücadelede ...
Yücel'den Soyer'i eleştiren AK Partililere tepki: Suçlu arıyorsanız aynaya bakın
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
Sürekli'den Soyer'e hizmet çıkışı: Arife tarif gerekmez
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medyadan İzmir Büyükşehir ...
 
Bakan Çavuşoğlu: 'Ortak Bildiri' kabul edildi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
CHP’li Arslan’dan Kaya’ya ‘sosyal yardım’ salvosu: Kişi kendinden bilir işi!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Atila Kaya’nın İzmir Büyükşehir ...
CHP’li Bakan’dan performans çıkışı: İzmir 1 numara, Tunç Soyer 1 numaradır!
CHP İzmir Milletvekili Bakan, Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla ...
 
CHP'den 'genel karantina' talebi!
Koronavirüs önlemlerinde en ufak gevşeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan ...
AK Partili Kaya’dan ‘sosyal yardım’ eleştirisi: Büyükşehir ayrımcılık yapıyor!
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Sındır: Belediyelerin en az geçen yılki gelirleri garanti edilmeli
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Koronavirüs salgınına yönelik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva