HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2019 Perşembe - 10:18

CHP'li Kılıç'tan 'Rabia Naz' açıklaması: Acılı ailelerin sesi olacağız

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun çalışmalarına başlaması dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

CHP li Kılıç tan  Rabia Naz  açıklaması: Acılı ailelerin sesi olacağız

Araştırma Komisyonunda, Cumhuriyet Halk Partisi adına TBMM tarafından; Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı ile birlikte görevlendirildiğini ifade eden Av. Kılıç, komisyonun başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üye seçimi için düngerçekleştirdiği ilk toplantıda Komisyon Başkanlığına AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun seçildiğini anımsattı.

Av. Sevda Erdan Kılıç, Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün henüz aydınlatılamadığını ifade etti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın, kızının ölüm sebebinin emniyet kayıtlarında, "beşinci kattaki evinden atlayarak intihar etti" şeklinde geçmesine rağmen, kızının intihar sonucu değil, bir aracın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın örtbas edilmeye çalışıldığını iddia ettiğini kaydeden Av. Kılıç, Hacettepe Üniversitesi tarafından 17.09.2018 tarihinde verilen Adli Tıp Kurulu raporunda, “Literatür incelemesi ve tıbbi değerlendirme kısımlarında belirtilen nedenlerden dolayı Rabia Naz Vatan’da saptanan ve ölü muayene tutanağı ve otopsi raporunda belirtilen bulguların trafik kazasına bağlı çarpma sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatini bildirir adli tıp kurumu raporudur.” denildiğini hatırlattı.

Görgü tanıklarının o gün şüpheli siyah renk Fiat Doblo marka aracın olay yerinde bulunduğunu söylediğini aktaran Av. Kılıç, basında da bu yönde haberler yer aldığını bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğüne, olayın aydınlatılmasına ve delil araştırmasına devam edildiğine ilişkin açıklama yaptığını kaydetti.   

“BÜTÜN AMACIMIZ GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARTMAK”
TBMM Araştırma Komisyonu Üyesi bir Milletvekili olmanın ötesinde, avukat olarak da olayı titizlikle takip ettiğini belirten Av. Kılıç, ailenin avukatını aradığını ve son durumla ilgili bilgi aldığını aktardı.

CHP’li Av. Kılıç, Rabia Naz Vatan’ın yanısıra birçok şüpheli çocuk ölüm vakaları daha yaşandığını ifade ederek, Meclis Araştırması Komisyonu olarak amaçlarının, bütün bu şüpheli ölümlerin ortaya çıkartılması olduğunu kaydetti. Bu ölümlerde ihmali ya da kusuru olanlar varsa onların tespit edilmesinin de önemli olduğunu Av. Kılıç, şunları kaydetti:

“Bütün bu konularda komisyon olarak araştırmalarımızı yaparken kendimizi yargının yerine koymadan, sadece olaylarla ilgili tespitlerimizi belirleyerek gerçekleri ortaya koymak istiyoruz. Kesinliklehakim ya da savcı olmayacağız, sadece çocuklarını şüpheli kaza ya da olaylarda kaybetmiş acılı ailelerin sesi olacağız, onların seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışacağız.

Araştırma Komisyonunda, AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’den milletvekilleri bulunmaktadır. Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Jale Nur Süllü ve Giresun Milletvekilimiz Sayın Necati Tığlı ile birlikte,komisyon çalışmalarına elimizden gelen bütün katkıyı sunacağız. Acılı ailelerden bize güvenmelerini istiyoruz. En azından Cumhuriyet Halk Partili üç komisyon üyesi milletvekili olarak bunun sözünü veriyoruz.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şüpheli çocuk ölümleri ile ilgili tespitleri yaparken, bu olayların bir daha yaşanmaması için alınması gereken tedbirleri de belirleyeceklerini ifade ederek, “Çocuklar bizim, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini emanet edeceğimiz geleceğimizdir. Nasıl çocuklarımıza bağımsız, özgür, laik ve demokratik bir ülke bırakmak istiyorsak; onları, bu ülkeyikendi çocuklarınada sağlıklı bir şekilde emanet edebilmeleri içinkoruyabilmeliyiz.” dedi.

 
İzmir'de dünya rekoru: Binlerce hayat kurtardı
 
Manisa'da halk şifalı suya akın ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Semih Yalçın'dan hayatını kaybeden oğlu hakkında açıklama
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih ...
DSP’den Kıbrıs tepkisi: Ecevit bilmiyordu da Soyer mi biliyor!
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ...
Yerel yönetimler taslağı: Başkanla gelip gidecekler!
AK Parti'nin ocak ayında Meclis'e sunmayı planladığı yerel yönetimler ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Baskın seçimin tam zamanıdır!
Mehmet KARABEL yazdı... Baskın seçimin tam zamanıdır!
Altun: Uygulama kilit öneme sahiptir
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Suriye konusundaki vizyonumuzu paylaşan ...
İzmir’deki sürece ilk olarak lider girdi: Başkanlar görüşme odasına!
Konak İlçe Başkanı Gruşçu, Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, Bayraklı İlçe ...
 
AK Partili Başkan o istifanın perde arkasını anlattı: Hiç çalışmadı!
Konak İlçe Başkanı Başdaş, Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttüğü ...
'YPG bölgeden atılmazsa bizim görev başlar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını ...
MEB'den yeni karne çalışması
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci karneleri ile ilgili yeni bir düzenleme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva