HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2020 Cumartesi - 17:21

CHP'li Kılıç'tan o işçilere destek!

CHP’li Kılıç, iki pozitif vakanın çıktığı Akar Tekstil’de iş bırakmak isteyen işçilere saldırılmasına tepki gösterdi.

CHP li Kılıç tan o işçilere destek!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “iki işçisine Korona virüs tanısı konulan İzmir’deki Akar Tekstil’de, sağlıklı bir çalışma ortamı olmadığı gerekçesiyle iş durduran işçilere sopalarla saldırılmasına” yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

İşçilerin kendisini arayarak durumu ilettiğini belirten Av. Kılıç, “Öğrendiğimize göre, fabrikada çalışan Fatma Güleş ve Betül Kurtarmış isimli iki işçinin Korona virüs testi pozitif çıkıyor. Güleş ve Kurtarmış, şu anda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyorlar. Bu iki işçinin dışında 20 işçi daha gözlem altına alındı.” dedi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, toplam 2 bin 300 işçinin çalıştığı fabrikada, işçilerin sağlığının tehlikede olduğunu belirtti.

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akar Tekstil fabrikasında çalışan işçilerin, iki işçiye KOVID-19 olarak bilinen Korona virüs teşhisi konması nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğunu belirterek, İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın 13. maddesine dayanarak işten kaçınma haklarını kullanarak üretimi durdurduklarını kaydeden Av. Kılıç, “Bunun üzerine eli sopalı bir grup işçilere saldırdı, işveren de işçileri işten atmakla tehdit etti.” dedi.

CHP’li Av. Kılıç, işveren Hayrettin Akar’ın işçilere, “işyerinde vaka olmadığını ileri sürüp Sağlık Bakanlığının işyerinde alınan önlemleri onayladığını ve çalışılabilir dediğini söyleyerek işbaşı yapmalarını” istediğini; hatta “Bu ayın 20’sine kadar siparişlerimiz var, ayın 10’unda maaşlarınızı ödeyebilmem için çalışmanız gerekiyor” diyerek çalışmaya zorladığını bildirdi.

Fabrikada örgütlü olan DERİTEKS İzmir Şube yöneticilerinin de fabrika önüne gelerek bilgi almak istediğini, ancak işveren tarafından onların da engellendiğini ifade eden Av. Kılıç, işten kaçınma hakkını kullanmak isteyen işçilerin pazartesi günü SGK'ya dilekçe vereceklerini bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, işçilerin, “fabrikada alının önlemlerin yetersiz olduğunu, (maskeyi sabah veriyorlar, tüm gün aynı maske ile çalışıyoruz) dediklerini, dezenfektanların yetersiz olduğunu, tuvaletlerin doğru düzgün temizlenmediğini, çalışma mesafelerinin yakın olduğunu” söylediklerini ifade etti.

İşçilerin, “kronik hasta ve hamile olan bazı arkadaşlarının izine gönderildiğini ancak belli bir kontenjan olduğu için diğer hasta ve hamile işçilerin hala çalışmak zorunda bırakıldığını” söylediklerini de aktaran Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bu yapılan uygulama, kronik rahatsızlığı ve hamile olan işçiler başta olmak üzere bütün işçileri ölüme terketmek demektir.” ifadesini kullandı.

CHP’li Av. Kılıç, işverenin kendisinin devlete, “burası risk taşıyor bu koşulda işçileri çalıştıramam” demesi gerekirken işçileri çalıştırmaya zorlamasını ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin, vaka olmasına rağmen “Önlemler yeterli, çalışmaya devam edilebilir.” demesini anlayamadıklarını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Devletin deprem, sel, salgın hastalık gibi felaketlere ne maddi ne de kriz yönetimi anlamında hazır olmadığını bu süreçte görmüş bulunuyoruz. Devlet önlem almadığı sürece, bu gibi durumlarla çokça karşı karşıya kalabiliriz. (Minimum maliyet maksimum kar) amacıyla yola çıkan sermaye, devletin bıraktığı boşluğu kendi imkanlarıyla doldurmaya çalışacaktır. Bu da bu gibi salgın anlarında, emekçiyle sermaye sahibini karşı karşıya getirerek, Akar Tekstil’de olduğu gibi işten çıkarma tehditleri ve kaba kuvvete varan sonuçlar doğuracaktır. İki çalışanı Korona testi pozitif çıkan fabrikada işçilere zulme göz yumamayız, tek derdi evine ekmek götürmek olan işçiyi sermayeye boğdurmayız.”

 
Japonya o ilacı ücretsiz dağıtacak!
 
Jet Sosyete'nin evde çekilen bölümü dünyada yankı uyandırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel'den AK Parti'ye Soyer ve DEÜ cevabı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Covid 19 salgınında vatandaşın ...
'Salgın süresince Erdoğan'a yanıt vermeyeceğim'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ...
MHP'den Başkan Soyer'e tepki: DEÜ'yü bırak, çöplere bak!
CHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ...
 
CHP'li Sertel'den terhis olan askerler için çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyükşehirlere ...
CHP'li Sındır: Gıda sıkıntısı yaşanmaması için üretici toprakla buluşturulmalı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye’yi etkisi altına alan ...
Fatih YAPAR yazdı... İzmir tartışmaya neden dahil olmadı?
Fatih YAPAR yazdı... İzmir tartışmaya neden dahil olmadı?
 
'Korona affı'nda geri sayım: Komisyondan geçti!
İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul ...
AK Partili Dağ o mesajlar için CHP’ye patladı: Bir süre yalanlarınıza ara verin!
İzmir Milletvekili Dağ, sosyal medyada hızla yayılan sms hakkında konuşurken ...
AK Partili Kaya CHP’lilere çıkıştı: Şaka mısınız?
Büyükşehir Belediyesi’nin otel ve yurt kiralayarak sağlıkçılar için sunmak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva