HABERLER>POLİTİKA
6 Ağustos 2020 Perşembe - 10:16

CHP'li Kılıç'tan hükümete TOKİ tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un soru önergemize verdiği cevap,gizlenen gerçeği gözler önüne serdi. AK Parti, TOKİ aracılığıyla 17 yılda yandaş firmalara 106 Milyar Lira ödemiş” dedi.

CHP li Kılıç tan hükümete TOKİ tepkisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç’ın TOKİ ile ilgili soru önergesine verdiği yanıt, bugüne kadar gizlenen bir gerçeği ortaya çıkardı.

Bakan Kurum, Av. Sevda Erdan Kılıç’ın TOKİ ile ilgili soru önergesini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan aldığı bilgilerle cevaplandırdı. 

Murat Kurum, TOKİ’nin, Hazine’den pay almaksızın kendi kaynağını kendisi üreterek projelerini sürdürdüğünü, kendi mülkiyetindeki arsalar üzerinde konut inşa ettirdiğini ve bu konutları kredilendirerek satışa sunduğunu bildirdi. 

“TOKİ’nin hisse devriyle Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’deki kamu payı yüzde 50’nin altına düşürülerek TBMM KİT Komisyonu’nun denetim alanı dışına çıkartılıp 50 gün içinde 85 milyon Lira zarara uğratılmasının sorumlusu kimdir?” sorusuna, Bakan Murat Kurum, “Bahsedilen husus, 2013 yılı sonlarında geri alınan hisselerle ilgili olup, böyle bir zarar söz konusu değildir.” yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Av. Sevda ErdanKılıç, Murat Kurum’un, “Böyle bir zarar söz konusu değildir” diyerek konuyu geçiştirdiğini, açıklayıcı cevap vermediğini ifade ederek, “Sayın Bakan, böyle bir zararın nasıl oluşmadığını detaylı bir şekilde açıklaması gerekirken bunu yapmamıştır. Her bakanın yaptığı gibi klasik bir cevapla ‘zarar söz konusu değildir’ diyebilmiştir. Ama bizler, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sürekli olarak vurguladığı gibi AK Parti hükümetlerinin, milletin ve ülkenin aleyhine oluşturduğu kamu zararlarının farkındayız, biliyoruz ve bunun hesabını da zamanı geldiğinde mutlaka soracağız.” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, “TOKİ, AK Parti hükümetleri döneminde müteahhit firmalara ne kadar hak ediş ödemesi yapmıştır?” sorusuna verdiği, “TOKİ tarafından 2003 yılından bugüne kadar yüklenicilere KDV dahil 106.904.814.217,60 TL hakkediş ödemesi gerçekleştirilmiştir.” yanıt da bugüne kadar gizlenen bir gerçeği gözler önüne serdi. 

“AK Parti, iktidarında hangi müteahhitlerin zengin olduğunu öğrenmemizi istememiştir”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 2002’de iktidara gelen AK Parti’nin, TOKİ aracılığıyla 18 yılda yandaş müteahhitleri ve firmaları ne kadar çok zengin ettiğinin bilindiğini, ancak ne kadarlık bir kaynak aktardığının bugüne kadar bilinmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sayın Bakanın soru önergemize verdiği cevap, artık bu bilinmezliği ortadan kaldırmıştır. Evet, AK Parti iktidarı yandaş firmalara 17 yılda 106 milyar 904 milyon Lira aktarmıştır. Tabi burada şu soruyu da sormadan geçmemek lazım. Acaba bu kaynakla kim ya da kimler zengin olmuştur? Sayın Bakan, ‘Bu hak ediş ödemelerinin firmalara göre dağılımı nasıldır?’ sorumuza da cevap vermiş olsaydı, 106 milyar Lira ile kimlerin zengin olduğunu öğrenirdik. Ama nedense bakanlık bu sorumuzu es geçerek cevaplamamayı tercih etmiştir. Bizlerin ve kamuoyunun, AK Parti iktidarı döneminde hangi müteahhit firmaların zengin olduğunu öğrenmesini istemeyerek, bu bilgiyi saklamayı tercih etmiştir. Ama AK Parti hükümetleri döneminde TOKİ’den iş alan firmalar ile devlet ihalelerini kazanan şirketlere baktığımızda, kimlerin zengin olduğunu görebilmekteyiz. Cengiz İnşaat, Limak Grup, Kolin Grubu, Çalık Holding, Kalyon Grubu, Sancak Grubu, Torunlar Grup, Rönesans Şirketi… Bu şirketlerin isimleri farklıdır ama bir özellikleri vardır; o da AK Parti’ye yakın olmalarıdır, hatta bazılarının akrabalık ilişkisi içerisinde olmasıdır. ‘Ateşe yakın olan ısınır’ derler ya bu firmalar da hep iktidara yakın durarak, onların kol ve kanatları altına girerek hep ısınmışlardır! 

Bu yandaş sermayeler, 18 yılda aldıkları ihaleler nedeniyle hep yükselmişlerdir. Bu şirketlere devletin tüm imkanları seferber edilerek, ‘ihale fırsatları’ sunulmuştur.AK Parti’nin; ‘hayırsever, vatansever, milletsever…’ methiyelerine mazhar olan bu isimler ve şirketlerden bazılarının,bazı tapelerde yer aldığı üzere, millete küfür edebilecek kadar alçaldığını da görmek bizleri üzmüştür. AK Parti döneminde bu firmalara ‘yürü ya kulum…’ denmiştir. Onlar da yürüye yürüye! kendilerini, çevrelerini, kendilerine o ihaleleri verenleri zengin etmişlerdir. Milletin ise açlık ve sefalet içerisinde boğuşmasıumurlarında olmamıştır.”
 

 
Çukur'da setler yeniden kuruluyor
 
Evden çalışanlar daha mutlu çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de üyelik seferberliğinde en başarılı ilçeler açıklandı
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, ilçelerde partiye üye kazandırmak için yoğun ...
Bakan Pakdemirli’den yeni görevlendirme: MHP’li Kalyoncu’nun kardeşini atadı
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’nun ağabeyi Tarım ve Orman ...
CHP'li Serter’den, Pakdemirli’ye orman yangınları çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, haftalardır ...
 
AK Parti İzmir Milletvekili'nin kurultay yorumu: Tunç Soyer intikam aldı!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, geride kalan ...
Bahçeli'den Muharrem İnce açıklaması
Devlet Bahçeli, Muharrem İnce'nin siyasi parti kuracağına ilişkin iddialara, ...
CHP'de gözler MYK listesinde!
37. olağan kurultayın ardından CHP Parti Meclisi (PM) netleşti. Partiyi ...
 
CHP'li Beko'dan 'işçi intiharları' sorusu
Türkiye genelinde pek çok mağduriyet yaşayan işçilerin sorunlarını Meclis ...
CHP'li Arslan'dan hükümete yangın tepkisi: Defalarca uyardık!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bölgemizde meydana gelen ...
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: DSP, küllerinden yeniden doğacak
Bülent Ecevit'in kurduğu bu partinin, Türk siyasi hayatının bir parçası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva