HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2020 Çarşamba - 11:00

CHP’li Kılıç’tan baro başkanlarına destek

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Savunma Yürüyor” sloganıyla Ankara’ya yürüyen baro başkanlarına destek verdi. Açıklama yapan Kılıç, “Baro başkanlarımız faşizmin barikatlarını yıkarak Anıtkabir’e ulaşmıştır, savunmanın mücadelesi faşizmin barikatlarını yıkmıştır.” dedi.

CHP’li Kılıç’tan baro başkanlarına destek

Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, baro başkanlarının; AK Parti ve MHP’nin, Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak ve “çoklu baro” sistemi getirmek istemesine karşı illerinden Ankara’ya başlattığı yürüyüşe polisin engel olduğunu belirten Av. Kılıç, emniyet güçlerinin barikatlarla onları Başkent’in girişinde durdurarak şehre girmelerine izin vermediğini kaydetti.

Av. Sevda Erdan Kılıç, Anıtkabir’e gitmek isteyen baro başkanlarının, polis tarafından çember altına alındıkları Eskişehir Yolu üzerindeki bir inşaatın şantiyesinde sabaha kadar soğukta yağmur altında bekletildiğini, yemek, su ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasının engellendiğini, gece getirilen çadırlar ve battaniyelerin bile kendilerine verilmediğini, hatta sandalye taleplerinin dahi karşılanmadığını söyledi.

Polisin, baro başkanlarının ihtiyaçlarını giderdiği pastaneye 12 bin Lira “sosyal mesafe cezası” kestiğini, zulmünü devam ettirerek, onlara destek kornası çalan avukata bile “kamu hizmetini bozmaktan” para cezası kesme cüretini gösterdiğini ifade eden CHP Milletvekili Av. Kılıç, “Sizin bu zulmünüz; onların adalet, hukuk, hak ve mücadele çığlıklarının, arayışlarının daha da yükselmesine neden olmuştur. Onları hiçbir şekilde durduramazsınız ve durduramadınız da. Direne direne haklarını elde ettiler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’e ulaştılar. Baro başkanlarımız faşizmin barikatlarını yıkarak Anıtkabir’e ulaşmıştır, savunmanın mücadelesi faşizmin barikatlarını yıkmıştır.” dedi.

“DİRENE DİRENE, MÜCADELE EDEREK BÜTÜN HAKLARIMIZI ELDE EDECEĞİZ”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, vatandaşların yürüyüş hakkının Anayasa ile güvence altına alındığını, Anayasa’nın 34. maddesinin, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” hükmünü içerdiğini anımsattı. Av. Kılıç, “Baro başkanlarının silahları mı vardı? Bir yere mi saldırdılar? Hayır. O zaman neden izin vermiyorsunuz? Aslında neden izin verilmediğini hepimiz biliyoruz. Ama şunun da bilinmesi gerekiyor; biz direne direne, mücadele ederek bütün haklarımızı elde edeceğiz ve ülkemizi güzel günlere kavuşturacağız.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak baroların yürüyüşlerini her zaman saygıyla karşıladıklarını belirten Av. Kılıç, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz de ‘Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirdik, bütün dünyaya adalet arayışımızı haykırdık. Biz adaletin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz, bilmeyenler kendilerini ‘firavun” yerine koyanlardır.” dedi.

“YAPTIKLARI MÜCADELE TAMAMEN HAK MÜCADELESİDİR”
Milletvekili Av. Kılıç, baro başkanlarının bu yürüyüşteki amaçlarından birisinin de yurttaşın tümüyle yasaklanan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkına dikkat çekmek olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

“Hukuk devleti için, bağımsız savunma için yürüdüler. İçlerinde 70 yaşında olanlar da vardı ama yılmadılar, yorulmadılar. İktidar hukukun üstünlüğünden korkuyor, bu yüzden de binlerce avukatın oyunu alarak seçilmiş baro başkanlarına bu zulmü reva görüyor. Baro başkanlarına yapılan bu zulüm kabul edilemez. Kendilerine yakın ‘sarı sendikalar’ ya da kurmak istedikleri ‘sarı barolar’ da yürüme cesaretini gösterdiği zaman, acaba onlara da bu zulmü reva görecekler mi? Onlara bir damla su ve yiyecek veren dükkanlara da ceza kesecekler mi?

Meslektaşlarım, baro seçimleri ve avukatlık kanununda yapılmak istenen değişikliğe tepki göstermektedir, başka bir amaçları olmamıştır ve olamaz da. Yaptıkları mücadele tamamen hak mücadelesidir. Tepkileri kişisel değildir, hukuk camiası ve insanlık adına gösterdikleri tepkilerdir.”

CHP Milletvekili Av. Kılıç, bir ülkede adalet için mücadele eden savunmanın temsilcisi olan avukatların haklarını kullanmasının polis müdahalesi ile engellenmesi durumunda o ülkede adaletten söz edilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye’nin laik, sosyal ve hukuk devleti olduğunun ve bunun da Anayasa ile güvence altına alındığının altını çizen Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AK Parti iktidarları döneminde bu güvencelerin tek tek yıkıldığını vurguladı.

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

“Ülke öyle bir hale geldi ki sosyal medyadan paylaşım yapanın kapısına polis gönderdiler, doğru haberi yapan gazetecilerin kapısına polis gönderdiler, ‘kadınlar öldürülmesin’ diye eylem yapan kadınları copladılar, gaza boğdular. İktidarın hoşuna gitmeyecek şekilde herhangi bir şeye itiraz eden herkes gözaltına alınmaya ve tutuklanmaya başlandı. Dün de İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun 7 yıl önce yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarından dolayı istinaf mahkemesi tarafından cezası onandı. Bu gözaltılar, bu tutuklamalar hukuki değil, siyasidir. Bizim de mücadelemiz her zaman olduğu gibi hak, hukuk, adalet içindir. Yaratılmak istenen korku imparatorluğunun bir parçası değil, bu korku imparatorluğunu, faşizmi yıkan özne olacağız. Çünkü AKP iktidarları 18 yılda adalete susamış milyonlar yarattı. Bu milyonların umudu; Laikliğe, Sosyal Devlete, Adalete, Demokrasiye, Liyakate ve Hukukun Üstünlüğüne inanan Cumhuriyet Halk Partisidir. Demokrasi olmazsa Hukuk olmaz, Hukuk olmazsa Adalet olmaz!”

 
Bornova'da spor yatırımları tam gaz
 
İzmir Minibüs Odası Başkanı’ndan açıklama: Kısıtlamadaki köyde 150-200 hat sahibi var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan 'gül sektörü' soruları!
Meclis Başkanlığına sunduğu araştırma ve soru önergeleriyle tarım sektörünün ...
DEVA Partisi’nde İzmir sürprizi: Kaya bombası!
Genel başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı DEVA Partisi İzmir teşkilatını ...
TBMM'de İzmir tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir Bayrağı ve İzmir ...
 
CHP PM’de sürpriz değişiklik!
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Parti Meclisi üyeliğine seçildi.
Bahçeli'den AYM'nin Demirtaş kararına sert tepki
MHP Lideri Devlet Bahçeli, AYM'nin Selahattin Demirtaş kararı hakkında, ...
'Baroların yürüyüşünü saygıyla karşılıyoruz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasaya göre barolar, kamu tüzel ...
 
CHP'li Yücel'den kurultay açıklaması: Kılıçdaroğlu'na rakip çıkmaz!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, katıldığı canlı yayında kurultayla ilgili ...
CHP'li belediye başkanı görevden alındı
Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ihaleye fesat karıştırma ...
CHP'de kurultay tarihi belli oldu
CHP 37. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı tarih belli oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva