HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2019 Çarşamba - 20:04

CHP'li Kılıç'tan Aliağa Belediyesi'ndeki işten çıkarmalara tepki

CHP İzmir Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklama ile Aliağa Belediyesi’nden 179 işçinin haksız ve sebepsiz yere işten çıkarılmasına büyük tepki gösterdi. 

CHP li Kılıç tan Aliağa Belediyesi ndeki işten çıkarmalara tepki

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir’in MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yeniden bu göreve seçildiğini belirten Kılıç, son bir ay içerisinde sendikalı oldukları için hukuksuz bir şekilde 179 işçinin işten atıldığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, işçilere haklarını vermeyen Aliağa Belediyesi’nin, belediyeden alacağı olan işçilere ücretlerini vermemek için hukuken yasal olmayan adımlar attığını bildirdi.

MHP’li Aliağa Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilere, alacaklarını 3 ay sonra vereceğini bildirdiğini kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

“Buradan Aliağa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Serkan Acar’a sesleniyorum: Bu işçileri işe geri alın. Bir an önce kıyım yaptığınız 179 işçinin alacaklarını ve ücretlerini ödeyin. Aileleri ile birlikte bu işçileri daha fazla mağdur etmeyin.

Bu işçilerin hem işten çıkarılmaları hem de alacaklarının üç ay sonra verilecek olması kabul edilemez. Bir işçi bırakın üç ay, bir ay bile maaş alamadığı zaman nasıl geçinecek, ailesi ile birlikte yaşamını nasıl sürdürecek? Bu vicdansızlık değil midir? Bu vicdansızlığı o işçilere nasıl yaparsınız? (Serkan Acar’a) Siz üç ay değil, bir ay maaş almayın, bakalım nasıl geçineceksiniz, evinize nasıl ekmek götüreceksiniz. Kıyıma uğrattığınız 179 işçinin evine ekmek götürmesine mani olmayın. O işçilerin eşleri, çocukları, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler var. Bu kadar insanı mağdur etmeyi, işsiz ve aşsız bırakmayı hangi vicdanla ya da kelime ile açıklayabilirsiniz? Açıklayamazsınız, Çünkü bu yaptığınızın vicdansız olduğunu siz de biliyorsunuz. 

Neden bunu yapıyorsunuz? Çünkü, o işçiler sizinle aynı düşünce ve fikirde değil. Neden bu uygulamayı onlara reva görüyorsunuz? Çünkü sizin vicdanınız yok. Peki bu yaptığınız haksız uygulama karşısında işçilerin ya da CHP’nin sessiz kalacağını mı düşünüyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü, o işçiler haklarını alana ve işlerine dönene kadar bu işin takipçisi olacağız. O işçiler hiçbir zaman için yalnız değildir, Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da onların yanında olmaya ve haklarını savunmaya devam edecektir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.”

CHP İzmir Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, MHP’li Aliağa Belediyesi’nin 179 işçiyi işten çıkarmanın yanı sıra kadrolu personele de baskı ve mobbing uyguladığını belirtti. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, kendisi ve partisi ile aynı düşünce ve fikirde olmayan kadrolu personeli Çankırı’nın küçük ilçelerine tayinini çıkararak sürgün ettiğini belirten Kılıç, “Aileler parçalanıyor. İşine geldiği zaman hak ve hukuktan, adaletten bahseden Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde olan Aliağa Belediyesi, ailelerin parçalanmasını içine sindirebiliyor ya da bu zulmü onlara reva görebiliyor.” diye konuştu.

Aliağa Belediyesi’nde kadrolu bir mühendisin MHP’li Çankırı Yapraklı Belediye Başkanlığına sürgün edildiğini söyleyen Kılıç, “Sürgüne gerekçe olarak da ‘personel ihtiyacı’ bahane ediliyor. Peki neden Yapraklı Belediyesi’nden ya da yakındaki diğer belediyelerden bu ihtiyaç karşılanmıyor da yüzlerce kilometre uzaklıktaki Aliağa’dan karşılanıyor? Bunun cevabının ne olduğunu bizler gibi MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Sercan Acar da bilmektedir.” ifadesini kullandı. 

CHP’li Kılıç, sürgün edilen belediye personelinin Çankırı’da göreve başlama tarihlerinin 1 Temmuz 2019, görev bitiş tarihlerinin 31 Aralık 2019 olarak olarak belirlendiğini kaydetti. Kılıç, “Bu sürgün, personele ‘görevinden ayrıl’ anlamı taşımaktadır. Ancak o çalışanlar görevlerinden ayrılmayacak, bu haksız uygulama karşısında dimdik duracaklardır.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Aliağa Belediyesi’ndeki bu haksız ve hukuksuz işten çıkarma ile sürgün uygulamalarının karşısında olduklarını ifade ederek, “Bu işi sonuna kadar takip ederek, işçiler ve personelin mağduriyetini gidereceğiz.” diye konuştu.
 

 
Kuvvet komutanlarından gazeteci Alan ve Akit TV'ye dava
 
Notre Dame Katedrali'ndeki yangının nedeni açıklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orta 27 Haziran 2019 Perşembe 18:12

Gerçek

Yorumu oyla      4      5  
Doğrucu 27 Haziran 2019 Perşembe 18:12

Once kendi belediyelerinizin çıkardığı iscilere sahip çıkın. Öyle boşa hava atmayın. Hepiniz aynisiniz sizlerde hak adalet denen birsey yok

Yorumu oyla      5      5  
tatar 27 Haziran 2019 Perşembe 09:04

Önce kendi kapınızın önünü temizleyin. Sonra başkalarını eleştirirsiniz.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuvvet komutanlarından gazeteci Alan ve Akit TV'ye dava
Kuvvet komutanları, Akit TV'deki programda komutanlara yönelik sözleri ...
İzmir'de mucize kurtuluş! Bu arabadan sağ çıktılar
İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Urla sapağına 1 km kala meydana gelen kazada 2’si ...
Altay ve Karşıyaka'nın eski kalecisi yaşamını yitirdi!
İzmir'de Altay ve Karşıyaka'nın kaleciliğini de yapan Akın Barhan hayatını kaybetti.
 
Teröre darbe! 3 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığından, Tunceli merkez kırsalında düzenlenen operasyonda ...
Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısı açıklandı
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum ...
Şahan Gökbakar'dan Tunç Soyer'e 'fayton' eleştirisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından faytonların ...
 
Seferihisarlı Yarensu'dan 'yoluma dokunmayın' çağrısı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, yüzde 99 bedensel engelli 11 yaşındaki ...
Bakan Akar'dan ' erken terhis' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Akar "Gençlerimizin terhis işlemlerinin bir an önce ...
AK Parti Bergama eski İlçe Başkanı FETÖ'den beraat etti
Hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan eski ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva