HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2018 Salı - 10:32

CHP’li Kılıç’tan 24 Haziran öngörüsü: 2002’yi egale ederiz!

PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, partisinin 24 Haziran’da İzmir’den çıkaracağı milletvekili sayısı için, “Geçen seçimde 14 vekille mecliste yer almıştık. Bu dönem 2002 yılındaki kendi rekorumuzu egale edeceğimize inanıyorum. O seçimde iki bölgeden 8-8 çıkarmıştık” dedi.  

CHP’li Kılıç’tan 24 Haziran öngörüsü: 2002’yi egale ederiz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Kılıç, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç partili kadınlar, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığı ve İzmir’den kaç milletvekili çıkarılacağına dair net mesajlar verdi.

BİZİM YÜZÜMÜZ SEÇİMLERDE DEĞİL HER ZAMAN KADINLARA DÖNÜK
Partili kadınlar üzerinden mesajlar veren Kılıç, “CHP’de benim gibi emek vermiş ve yıllarca çalışmış çalışkan kadınlarımız var. Kemal Kılıçdaroğlu döneminden sonra devrim gibi bir kadın kotası getirildi. Bizim tüm söylemlerimiz kadınlar, çocuklar özelinde. Bizim yüzümüz sadece seçim zamanları değil sürekli kadınlara dönüktü. Seçim zamanı kadınlara yönelenlerin gerçek yüzleri çıkıyor” diye konuştu.

BALON PATLADI
Seçimlerin erken tarihe alınmasına değinen Kılıç, “Erken seçim ilan edilmesini 'balon patladı' olarak değerlendiriyorum. Yandaşlar ve maalesef bazı akademisyenler televizyonlarda patlamış balonu şişirmeye çalışıyorlar. Ama bu tabi bizim için kara mizah. Ülke artık sıkıldı ve bir şeylere tamam demesi gerekiyordu. Vatandaşın 24 Haziran’da sandığa gitmesi gerekiyor. Ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış konularında dur demek gerekiyor. Tamam ve sıkıldık niye bu kadar çoğaldı? Bunlara bakıp 16 yılda insanların neler yaşadığını sorgulamak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLARIMIZ 24 MAYIS’I BEKLESİN
Kılıç iktidarın vaatlerine dair konuşurken, “Bizim vaatlerimizi alıp kullandılar. Biz söylerken bütçeyi nereden bulacaksınız diyorlardı. Vatandaşlarımız 24 Mayıs’ı beklesin. Bu vaatler 2015 yılına ait, bunlar eskide kaldı. Seçim bildirgemiz açıklandığında yenilerini insanlarımız görecek” dedi.

ÖRGÜTÜN KANTARINA ÇIKMAYI İSTERDİM
24 Haziran’ın çok önemli olduğunu ifade eden Kılıç, “Bu ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim. Aday belirleme yöntemi bir teferruattır. İzmir’den de kimlerin aday olacağı hakikaten teferruat. Hepimiz hangi görevlerde olursak olalım elimizden geleni yapacağız. Zaman sıkıntısından dolayı ön seçim yapamadık. Ön seçim bizim önceliğimizdir. Ben geçen dönem ön seçime girmiştim, yine girecektim. Örgütün kantarına çıkmayı isterdim. İzmir’in öz gücünde çalışmış, örgütün tozunu yutmuş adaylarımız mevcut. İzmirli şunu istiyor; Kınık'ın Elmadere, Kemalpaşa'nın Çambel, Karaburun'un Kösedere, Menderes'in Sancaklı köylerini bilenler olsun. İzmir'in sorunlarına hakim, aradıklarında ulaşabilecekleri kişileri listelerde bekliyor. Mayıs’ın 21’inde adaylarımız kesinleşecek ve alanlara inecekler” açıklamasını yaptı.

PM’DE MÜCADELESİNİ VERECEĞİM
“İthal aday söylemleri çok doğru değil” diyen Kılıç, “Genel başkanımız geçmiş dönemde kontenjan hakkını bazı arkadaşlar için kullandı. Bu dönem oluşturulacak listelerde ben de arkadaşlarımız da İzmir’de yaşayan, sorunlarını bilen, kentin tozunu yutmuş isimler olsun istiyor. Bu isteği sosyal medyadan da görüyorum. Ben de bu fikirlere aynen katılıyorum. Ben bunun, şahsen aday olsam da olmasamda güzel kentim İzmir için, örgütümüz için PM’de mücadelesini vereceğim” dedi.

2002’Yİ EGALE EDERİZ!
‘Partiniz İzmir’den kaç milletvekili çıkarabilir?’ sorusu karşısında konuşan Kılıç, “Dünyada 'sayılara takılma' diye bir akım var. Sayılara takılmayalım ama İzmir bu dönemde 26 değil 28 milletvekili çıkaracak. Geçen seçimde 7-7 toplam 14 vekille mecliste yer almıştık. Bu dönem 28 vekile çıkarıldı. 2002 yılındaki kendi rekorumuzu egale edeceğimize inanıyorum. O seçimde iki bölgeden 8-8 çıkarmıştık. Bu seçimde de en az aynısını yaparız. Başkalarıyla yarışmaktan ziyade kendi rekorumuzu egale ederiz diye düşünüyorum. Ve bunu da başaracağımızı görüyorum.” yorumunda bulundu.

İZMİR’İ SEÇİMDE HATIRLIYORLAR AMA İZMİR ONLARI HİÇ UNUTMADI
İktidarın söylemlerini eleştiren Kılıç, “AKP’nin her seçim dönemi İzmir aklına geliyor. 'Sümüklü, irfanı eksik' diyorlar, İzmir'in 'gavur' olduğunu ima ediyorlar sonra seçim geliyor onların da akıllarına ne hikmetse İzmir geliyor. Hükümetin 'kente destek veriyoruz' açıklamasını kabul etmek mümkün değil. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz takip ediyor, birçok projemiz onaydan geçmedi. Büyükşehir'in, ilçe belediyelerimizin Ankara'da bekleyen projeleri liste halinde duruyor. İzmir her dönem ne kadar veriyorsa çok azını geri alıyor. İzmir’i unutuyorlar seçimde hatırlıyorlar ama İzmir onları unutmadı, unutmuyor ve unutmayacak.Bunun hesabını da sandıkta soracak.  İktidar,  İzmirlilerin sevip oy verdiği, güvendiği partiye tezek diyor. Görünen o ki anlamadılar ve anlayamayacaklar. Zaten onların İzmirliler olarak bizi anlamasını da beklemiyoruz” dedi.

KEMAL BEY TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
Partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında açıklamalarda bulunan Kılıç, “Muharrem Bey genel başkanımıza  rakip olmuş ve sonrasında siyaset hayatına devam etmiş biriydi. Kemal Bey burada Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Üst seviyede olan birlik, beraberlik duygumuz Muharrem İnce’nin adaylığıyla daha da arttı. O gün salondaydım, inanılmaz bir coşku vardı. Sonrasında miting alanlarında da gördük, heyecan dorukta. Muharrem Bey çok tecrübeli bir siyasetçi çok iyi bir hatip. Vatandaş meydanlarda heyecanlandı. Ben çok doğru bir adaylık süreci olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

FRENİ PATLAMIŞ KAMYONA DUR DİYECEĞİZ
“25 Haziran sabahı güzel bir güne başlayacağız” diyen Kılıç, “Bu ülke freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyordu. Biz bu kamyonun önüne geçip dur, artık yeter, tamam diyeceğiz. Orta Doğu bataklığından kurtulmuş, demokrasiye inanan, kadın ve gençlerin özgürce yaşayabildiği aydın bir Türkiye’ye uyanacağımıza inanıyoruz. Faşizmin orta çağ karanlıklarına döneceğimize binde bir şans vermiyorum. Bir yıl içinde de birçok şeyi toparlayarak yolunda çok güzel seyreden bir kamyon olarak ilerleyeceğiz” dedi.

İZMİR'DE YÜCEL VE YÜKSEL'LE BAŞARILI OLACAĞIZ

İzmir'de örgütümüz seçime hazır. Biz zaten her zaman seçim hazırlıklarımız tamam halde çalışıyoruz. Genç ve dinamik bir il başkanımız var, Deniz Yücel. Seçim Koordinasyon Merkezi'nin başına ise partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği, il başkanlığı yapmış tecrübeli isim Alaattin Yüksel geldi. İzmir'de çalışmalarımız son sürat sürdürülecek. Parti örgütümüz göreceksiniz sınavdan başarıyla geçecek" ifadelerini kullandı.  

 
Konaklı kadınlar hünerlerini sergiledi
 
İzmir'de Filistin yası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ABD ile olmuyorsa başımızın çaresine bakarız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Bloomberg televizyonuna konuştu. Erdoğan, ...
Türkiye 3 günlük ulusal yas ilan etti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Gazze'de Filistinlilerin ...
İYİ Partili Halaçoğlu neden İzmir’i tercih etti?
Kayseri Milletvekili ve ünlü tarihçi Yusuf Halaçoğlu İzmir’den aday adayı ...
 
İzmir AK Parti kampından çıkan yol haritası: Sahada 28 değil, 1500 aday olacak
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Gümüldür Özdere’de gerçekleştirdiği Seçim ...
İYİ Parti İzmir’den kimler aday adayı oldu?
AK Parti’den sonra en çok aday adaylığı için başvuru alan İYİ Parti’ye ...
CHP’li Başak’a İzmir'den STK desteği!
Milletvekili Aday Adayı olan Başak’a İzmir’de faaliyet gösteren çok sayıda ...
 
Vatan Partisi'nde 'HDP' istifaları: Onlarca kişi...
Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, Genel Başkan ve ...
İzmirli Balkanlar 'adayımız Öztürk' dedi
İzmir’de  sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar önemli işlere imza atan ...
Cumhur adaylarının oy pusulasındaki yeri belli oldu
24 Haziran'daki cumhurbaşkanı seçiminde adayların oy pusulasındaki sıralaması ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva