HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2020 Salı - 10:11

CHP'li Kılıç öğretmenler günü mesajı: İktidarımızda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracağız

CHP İzmir Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

CHP li Kılıç öğretmenler günü mesajı: İktidarımızda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracağız

“Akıl ve bilimin ışığında gelecek nesilleri yetiştirecek olan öğretmenlerimiz, zor şartlar altında icra ettikleri bu kutsal mesleklerinin bilinciyle hareket ederler ve bunu yaparken de hiçbir zaman hicap duymazlar.” diyen Av. Kılıç, öğretmenlerin, 18 yıllık AK Parti iktidarında günübirlik projelere, neredeyse her sene değişen eğitim sistemine ve buna bağlı müfredat değişikliklerine göğüs gererek eğitim mücadelesiverdiğini kaydetti.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, öğretmenlerin geçim sıkıntısıyla baş başa bırakıldığını ifade ederek, açıklamasında şu hususları belirtti:

“Öğretmenlerimiz aldıkları ücretle ne sağlıklı beslenebiliyorlar ne de ay sonunu getirebiliyorlar. Meslek itibarını kaybettiler, zaman zaman şiddete maruz kaldılar. Covid-19Pandemisi ile birlikte de motive olmakta zorlandıkları uzaktan eğitim sürecine, eğitim vermeye uygun olmayan ortamlarda ders vermeye ve filyasyon ekiplerinde görevlendirilmeye zorlandılar. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, 18 yıldır eğitim sistemine ve öğretmenlerin ayağına vurulan prangaları söküp atacağız. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracağız veöğretmenlikmesleğininitibarını geri kazandırıp, çalışma şartlarını iyileştireceğiz. 3600 ek göstergeyi Meclis’ten geçirerek öğretmenlerimizin hem bugününü hem geleceğini garanti altına alacağız. Çağdaş, laik, demokratik yarınlar için, nitelikli eğitim için, cehaletle mücadele etmek için, öğretmenlerimizin kafasını yastığına koyduğunda gelecek kaygısı taşımaması, kendisini sadece eğitime vermesi için mücadele edeceğiz.

AKP iktidarı ile birlikte ticarethaneye dönüşen eğitim sistemi aslında öğretmen öğüten, öğretmenleri ek iş bulmaya zorlayan bir yapıya dönüştü. Meslek onuruna yakışmayan, ‘ücretlivesözleşmeli’gibi sıfatlarla, açlık sınırının altında maaşla çalışmak zorunda bırakıldılar. On binlerce KHK mağduru yaratıldı. Sırf ‘onlar gibi düşünmüyorlar’ diye üniversitelerden çok sayıda öğretmen atıldı. Nerede kaldı ileri demokrasi?Bizim her zaman savunduğumuz gibi; öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz, niteliklisi ve kadrolusu olur.”
 

‘138 bin öğretmene ihtiyaç var’
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Sayıştay raporlarına göre,Türkiye’de ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı 138 bin 393 olduğu halde,atanmadığı için onlarca öğretmenin intihar ettiğini bildirdi. Yoksulluğa itilen, “belki ileride atanırım” diyerek ücretli ve sözleşmeli olarak çalışmayı kabul eden öğretmenler olduğunu ifade eden Av. Sevda Erdan Kılıç, “AKP iktidarı bu öğretmen ihtiyacını neden karşılamıyor? İhtiyaç belli ve kaynak da vardır, iktidar yeteri kadar kadrolu öğretmen atamasını gerçekleştirmek zorundadır.” dedi.

İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:

İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetinfedakaröğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.’

Öğretmenlerin gönenç içinde yaşadığı bir toplum geleceğe umutla bakabilir. Öğretmenlerimizin hak ettiği değeri gördüğü umut dolu günler,Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP iktidarıyla birlikte mümkün olacaktır. Öğretmenlerimiz daima demokratik, laik, çağdaş eğitim inancı ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir şekilde eğitim vermeye devam edeceklerdir. Atanmış ya da atanmamış eğitim camiasının neferi olan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.”

 
Sünnetçi esnafı isyanda: Bizi de görün!
 
BDDK kaldırıldığını duyurdu: Aktif rasyosu nedir?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çeto 24 Kasım 2020 Salı 15:44

valla siz bu gidişle zor iktidar olursunuz . kaç secim geçti başarı yok

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Bekle’den Öğretmenler Günü mesajı: Daima yanlarındayız
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal ...
Başkan Sürekli’den Öğretmenler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
CHP'li Akın korona virüse yakalandı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, corona virüs test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.
 
Arınç: Erdoğan çok ağır konuştu, rencide oldum
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Selahattin ...
Türk gemisinde hukuksuz aramaya tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Türk gemisinin Akdeniz'de hukuk dışı bir şekilde ...
CHP’li Beko: AK Parti, yeşil sabun gibi eriyor
2023'ten önce seçim olmayacağı yönünde görüş belirten Kani Beko, "Çünkü ...
 
AK Parti'den CHP'ye 'Menemen' salvosu!
AK Parti'nin İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya, Menemen ...
CHP İzmir’de üç korona vakası!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde üç başkan yardımcısının ...
Soylu rakamlarla konuştu: Erkekler kendinize gelin!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020'de 234 kadının öldürüldüğünü açıklarken, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva