HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2020 Salı - 10:38

CHP'li Kılıç, koronadan ölen mahkumu meclise taşıdı: Bunun adı cinayettir!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “infaz düzenlemesinden sonra mahkumların cezaevlerinden tahliye sürecinde salgına karşı önlem alınıp alınmaması ile Korona virüs nedeniyle cezaevlerindeki ölümleri” Meclis gündemine taşıdı.

CHP li Kılıç, koronadan ölen mahkumu meclise taşıdı: Bunun adı cinayettir!

Av. Kılıç, konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

- CEZAEVİNDE KORONAVİRÜS KAPAN 91 YAŞINDAKİ MAHKUM VEFAT ETTİ!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Covid-19 salgınından dolayı birçok yurttaşın hayatını kaybettiğini belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, devletin gerekli tedbirler alınması; ulusal ölçekte bir dizi önlemler açıklayıp bu salgının önüne geçebilmek adına sokağa çıkma yasakları, şehirler arası giriş çıkışların izne bağlanması, eğlence mekanlarının ve kafelerin kapatılması gibi yeterli olmayan bir dizi önlem aldığını kaydetti. Av. Kılıç, iktidarın Korona virüs ile mücadele etmek yerine enerjisini; CHP'li belediyelerin sosyal yardım kampanyalarını engellemek, aş evlerini kapatmak, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı sahra hastanesini kapatmak ve halka bedava ekmek dağıtan belediyelerin yaptığı güzel işleri engellemeye çalışmaya harcadığını belirtti.

“CEZAEVİNDE BİR MAHKUMUN, GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMADAN VİRÜSTEN DOLAYI HAYATINI KAYBETMESİ BİR CİNAYETTİR”
CHP’li Av. Kılıç, cezaevlerindeki mahkumların yaşamından devletin sorumlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ancak bu yaşanan son süreçte, devletin bu sorumluluğunu yerine getirmediğini görmekteyiz. Ülke çapındaki bazı cezaevlerinde, korona virüsten dolayı bazı mahkumlar hayatlarını kaybetmiştir. Hatta bazılarında hasta oldukları ve hastaneye kaldırılmaları, ailelerine bile haber verilmeden gerçekleştirilmiştir.

Hatta Ferhat Yeter isimli bir vatandaşın, babasının cezaevinde korona virüsten dolayı ölümü ile ilgili sözleri, adeta Adalet Bakanlığının gizlediği gerçekleri gözler önüne sermiştir: (Babam Samsun Cezaevinde vefat etti. Tarafıma kurum tarafından bu konuyla ilgili hala bir bilgilendirme yapılmadı. Cezaevinden bir mahkum yakını bizi arayarak, babamın vefat bilgisini verdi. Önce kimseye haber vermeden ameliyat ile bacağı kesilmiş, akabinde Covid-19 virüsünden vefat etmiş. Bacağı kesildikten sonra tekrar cezaevine götürülüyor ve orada enfeksiyon şüphesi görünüyor ve tekrar hastaneye götürülüyor. Samsun cezaevinde Covid-19 olduğu böylelikle resmileşmiştir. Babamın ölümü hakkında ailece şüphelerimiz vardır. Cezaevi ve hastanenin çok büyük ihmalleri olduğu ortadadır. Bazı ihmaller cinayettir.) Evet cezaevinde bir mahkumun, gerekli önlemler alınmadan virüsten dolayı hayatını kaybetmesi bir cinayettir. İzmir Menemen Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan 91 yaşındaki emekli polis memuru Osman Kara da korona virüs şüphesiyle kaldırıldığı İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilip vefat etmiştir. Bu ölüm de cezaevi yönetiminin gerekli tedbirleri zamanında almaması nedeniyle bir cinayettir.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e şu şekilde seslendi:

“İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte, vaktinizi CHP'li belediyeleri engellemek için harcayacağınıza halkın sorunlarıyla ilgilenin. Cezaevlerindekiler de bizim vatandaşlarımız ve cezaevindeki hükümlülerin hayatlarından devlet sorumludur. İzmir Menemen Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan 91 yaşındaki emekli polis memuru Osman Kara, bir süredir Korona virüs belirtileri gösterdiği halde, kendisine herhangi bir test yapılmamış ve hastaneye de hemen sevk edilmemiştir. Hastaneye sevk edilmesi bir hayli geç olmuştur.

Cezaevi yönetiminin bu ciddiyetsizliği nedeniyle emekli polis memuru Osman Kara kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Yönetimin bu ciddiyetsizliği sadece Kara’nın hayatına mal olmamış, cezaevindeki diğer hükümlüler, gardiyanlar, bütün cezaevi çalışanları ve ailelerinin de hayatını tehlikeye sokmuştur.”

“OSMAN KARA’NIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU OLANLARIN BULUNUP YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMASI GEREKMEKTEDİR”

CHP’li Av. Kılıç, hiçbir kronik rahatsızlığı bulunmayan Osman Kara'nın COVID-19 şüphesiyle hastaneye sevk edilmesinde geç kalındığını, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde kendisini tedavi eden doktorların söylediğini, yapılan tetkiklerinde virüsün iki ciğere de ileri düzeyde kontamine (bulaşma) olduğunu belirttiklerini bildirdi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, “İnsan hayatı böyle bir ihmali asla kaldırmaz, kaldırmamalı da. Cezaevinin yetersiz önlemleri, sorumsuzluğu, ihmali ve ciddiyetsizliği bir insanın hayatına mal olmuştur, birçok kişiyi de tehlikeye atmıştır. Bu nedenle de Osman Kara’nın ölümünden sorumlu olan kişilerin bulunup yargı önüne çıkarılması gerekmektedir.” dedi.

Birçok cezaevinden sayısız şikayetler geldiğini ifade eden Av. Kılıç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlünün hastanelerde izole edildiğinin belirtildiğini kaydetti.

 

SORU ÖNERGESİ

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, önergesinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e şu soruları yöneltti:

-Cezaevlerinde Korona virüse karşı hangi tedbirler alınmıştır?

-Hükümlüler, tutuklular ve çalışanlar arasındaki sosyal mesafe ve dezenfeksiyon nasıl sağlanmaktadır?

-Türkiye genelinde cezaevlerinde bulunan kaç tutuklu ve hükümlüye Korona Virüs teşhisi konulmuştur?

-Korona virüsten dolayı vefat eden ve iyileşen tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır?

-Hangi cezaevlerinde kaç COVID-19 teşhisli mahkum vardır?

-Emekli polis memuru Osman Kara’nın, bir süredir Korona virüs belirtileri gösterdiği halde, kendisine herhangi bir test yapılmadığı ve hastaneye de hemen sevk edilmediği bilgisi gerçeği yansıtmakta mıdır?

-Osman Kara’ya zamanında müdahale edilmemesi nedeniyle, virüsün cezaevindeki diğer hükümlüler, gardiyanlar, bütün cezaevi çalışanları ile ailelerine de buluşması durumunda bunun sorumlusu kim olacaktır?

-Mahkumların cezaevlerinden tahliye edilmesi ile kapalı cezaevlerinden açık cezaevlerine nakledilmelerinde nasıl bir süreç izlenmektedir?

-Bu süreçte tahliye olan mahkumlara korona virüs testi yapılmakta mıdır, karantina süreci nasıl işlemektedir?

-Yaklaşık 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye olacağını varsayarsak, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda bu kişilerin evlerine döndükleri zaman aile, akraba, komşu ve yakın çevrelerine bu virüsü bulaştırmaları durumunda bunun sorumlusu kim olacaktır?

 
'Karaburun’da ekilmeyen tek karış toprak kalmayacak'
 
Başkan Gürbüz’den 23 Nisan mesajı: Kendi süsümü hazırladım, Foça’yı da çağırıyorum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Roman vatandaşlara yetişti, CHP’li Purçu teşekkür etti!
CHP İzmir Milletvekili Purçu, Kızılay İzmir Şube Başkanı Baykalmış ve ...
Harmandalı'daki korona vakası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’nun ...
Erkan SEVİNÇ yazdı... Her şer’de bir hayır vardır!
Erkan SEVİNÇ yazdı... Her şer’de bir hayır vardır!
 
Mehmet KARABEL yazdı... 10 yıl önce, 10 yıl sonra!
Mehmet KARABEL yazdı... 10 yıl önce, 10 yıl sonra!
Erdoğan açıkladı: 4 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama ...
CHP’li Sertel’den DEÜ Rektörü Hotar’a sert eleştiri!
Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesinde görev yapan bazı sağlık personellerinin ...
 
CHP'li Sındır: Esnaf tümden perişan! Hele berber ve kuaförler...
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İçişleri Bakanlığı'nın, 81 ...
AK Parti'li belediye başkanlarına 'ramazan' genelgesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partisinin belediye ...
Soyer, en beğenilen siyasetçiler listesinde ilk 10’da!
Gazeteci- Yazar Yetkin koronavirü salgının etkilerini paylaştığı köşesinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva