HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2019 Cuma - 11:52

CHP'li Kılıç: İzmir'de belediyeler değil TOKİ sorgulanmalıdır

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, TOKİ’nin bugüne kadar Türkiye genelinde 830 bin 960, İzmir’de ise toplam 12 bin 400 konut ürettiğine vurgu yaparak “Burada asıl sorgulanması belediyeler değil, TOKİ’dir” dedi.

CHP li Kılıç: İzmir de belediyeler değil TOKİ sorgulanmalıdır

CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu) Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, TOKİ’nin (Toplu Konut İdaresi) kuruluşundan beri İzmir’de 12 bin 400 konut ürettiğini belirterek AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan “İzmir’e 50 bin konut müjdesi ve TOKİ projelerinin engellendiği” iddiasının gerçekçi bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Yerel seçim öncesi iktidar partisinin vaatlerinin havada uçmaya başladığına değinen ve 2011 yılında söz verilen birçok projeye dahi başlanmadığını belirten Kılıç, kentsel dönüşüm konusunda ise anlayış ve yaklaşım farklılıklarından dolayı TOKİ’nin İzmir’deki projelere mesafeli yaklaştığını ifade etti. KİT üyesi olduğu için TOKİ’nin faaliyet ve hesaplarının incelendiği komisyon toplantısında bugüne kadar İzmir’e yapılan TOKİ projelerini sorduğunu ve 30 projede toplam 12 bin 400 konut üretildiği cevabını aldığını belirten Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ’nin halen İzmir’de kısa ve uzun vadede başlatacağı bir tek projenin olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“TOKİ şimdiye kadar bütün illerimizde çeşitli projeler gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda 2003 – 2018 yılları arasında 81 ilde toplam 830.960 konut üretilmiştir. İzmir’de ise üretilen konut sayısı toplamda 12.400’dür. Yani üretilen toplam konutların sadece yüzde 1,5’i İzmir’e düşmüştür. Bu oran TOKİ’nin İzmir’e ve İzmirlilere yönelik yaklaşımı açısından çok şey ifade etmektedir. Burada asıl sorgulanması gereken İzmir’deki yerel iktidar değil, TOKİ’dir. Örneğin Yeşildere’de Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin birlikte yapacağı proje TOKİ’nin vazgeçmesi üzerine tamamıyla yerel yönetimin üzerine kalmıştır. Burada bütün heyelan bölgesi boşaltılmış ve projeyle ilgili harcamanın tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Öte yandan İzmir’de TOKİ’nin halen kısa ve uzun vadede yürüteceği tek bir proje vardır. Bu proje de Selçuk’ta 864 konut, ilkokul, anaokulu, camii ve çevre düzenlemesi projesidir. Bunun dışında planlanan bir proje yoktur. TOKİ’nin yaklaşımı ve bu rakamlar ışığında 50 bin konut projesi açıkça bir seçim vaadidir. İzmirlilerin ise önce söz verilip sonra unutulan vaatlere karşı karnı toktur.”

 
İzmir’in deri fuarına yabancı alıcı akını
 
CHP'li Beko'dan 'İZBAN' açıklaması: Grev hakkının gasp edilmesi...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmırlı 18 Ocak 2019 Cuma 13:24

Evet geldikmi Tokilere Çiğli Evka 5 i ele almamızda fayda var.Toki dahil alt üst binalar her bir binada 40 daire 40 Aile oturuyor.Hopp bir bakılıyor yer çatlıyor hopp binalarda çatlaklar.Toki ilköğretim okulundaki çocuklar korkarak okula gidiyor.Sonradan Bir analiz hopp kazıklar çakılıyor kayma durduruluyor.Bu binaları yapan toki bilmiyormu burda kayma varmı yokmu. insan canı gittikten sonra atı alan üsküdarı geçer misali.. Fakat bundan sonra kayarmı orasını bilemeyiz kayan yerdeki çevre düzenlemeside Toki İlkokulu civarı ise hala düzeltilmeden duruyor.

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da Cumhur İttifakı tek yürek
AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanlığı tarafından ...
İzmir'in seçmen röntgeni: Tüm ilçelerde şaşırtan oranlar!
CHP Parti Okulu İzmir Koordinatörü Abdullah Aydemir, kentteki toplam seçmen ...
Zeybekci güzergahı açıkladı: Turist yağacak!
Projeleri arasındaki İzmir-Antalya Otoyolu ve Hızlı Treni ile ilgili konuşan ...
 
İzmir’in Cumhur İttifakı’nda şok: O aday geri çekildi!
Çeşme’nin MHP’li Belediye Başkan Adayı Sema Aydın’ın adaylık kararını ...
İzmir'de AK Partili kadınlardan çevreci proje
İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve çevre hassasiyeti ...
Kocaoğlu'ndan bomba açıklamalar: İzmir'i terk etmek zorunda kalırım!
Yeniden adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... 72 gün kala hala tombala
Hanzade ÜNUZ yazdı... 72 gün kala hala tombala
AK Parti’den Erdoğan'lı paylaşım
AK Parti'nin Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat bazen tatlıdır, sevenler kanatlıdır!
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat bazen tatlıdır, sevenler kanatlıdır!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva