HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2021 Pazar - 09:56

CHP'li Kılıç: İktidar, Roman vatandaşların sorunlarına duyarsız!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Holdinglerin Milyon Liralık vergi borçlarını silen AKP iktidarı, Romanların elektrik borçlarına duyarsız" dedi.

CHP li Kılıç: İktidar, Roman vatandaşların sorunlarına duyarsız!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’in Tepecik Mahallesi’nde yaşayan Romanların elektrik sorununu” Meclis gündemine getirdi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Tepecik Mahallesi'nde (Yenişehir) elektrik faturasını ödeyemeyen Romanların elektriklerinin polis eşliğinde kesildiğini ifade etti. Duruma tepki gösteren Romanların, olayı gaz lambaları ve tüplerle protesto ettiğini anımsatan Av. Kılıç, şunları kaydetti:

“Roman kardeşlerimiz genelde çiçekçilik, boyacılık ve müzisyenlik gibi güvencesiz işlerle uğraşmaktadır. AKP iktidarının özellikle son dönemde uyguladığı yanlış politikalar sonucu giderek artan ekonomik kriz pandemi döneminde daha da artmıştır; bu ekonomik krizi bütün vatandaşlarımız gibi Roman vatandaşlarımız da hissetmektedir. İğneden ipliğe her şeye zam geldiği, çarşı ve pazardaki fiyatların alıp başını gittiği, ‘alev alev’ yandığı bir ortamda millet bırakın bir çiçek almayı veya ayakkabısını boyatmayı, evine ekmek bile götürememektedir. Lokantaların, restorantların ve eğlence mekanlarının pandeminin başından itibaren kapalı olması nedeniyle müzisyenler zaten aylardır işsizdir ve onlar da evlerine ekmek almakta zorlanmaktadır. Ülkemizin durumu böyle iken, normal zamanlarda bile hayatlarını idame ettirmekte, iş bulmakta zorlanan, bu sektörlerden ekmeğini kazanan Roman vatandaşlarımız, pandemi döneminde ekonomik olarak iyice dibi görmüşlerdir. Yoksullukla hatta açlıkla mücadele eden, en temel gıda maddelerine bile erişemeyen bu mahallelinin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bu dönemde bırakın fatura ödemeyi, ekmek alacak paraları bile yoktur.

Siz şimdi kalkmış karda kışta bu insanların bir de elektiriğini kestiniz; kış ortasında onları soğuğa mahkum ettiniz. Bu insanların küçük bebekleri, uzaktan eğitim gören okula giden çocukları var. Bu soğuk havalarda o bebekler hasta olursa, hastaneye gitmek zorunda kalırsa bunun sorumlusu kim olur? Elektrikler kesildiği için o çocuklar eğitim alamazsa bunun sorumlusu kim olur? Bunu hangi vicdan kabul eder?”

“Sokaklarda ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Romanların borçlarını kabul ettiklerini, sadece bu borçlarının faizinin kaldırılmasını, borcun da 60 ay taksitle yapılandırılmasını istediklerini kaydetti. Böyle olduğu takdirde salgın döneminde hiçbir gelir elde edemeyen ve iyice yoksullaşan Roman vatandaşların azar azar taksitlerle borçlarını ödeyebileceklerini belirten Av. Kılıç, şu dönemde İzmir’de havaların çok soğuk olması nedeniyle bu mahallede yaşayan Romanların sokaklarda ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını bildirdi. Roman vatandaşların güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, “Her ne kadar özel bir şirket olsa da kamusal bir görev üstlenen bu firmanın kamu çıkarını gözetmeyerek mahalle halkını soğukla ve çaresizlikle baş başa bırakması, toplumun adalet duygusunu da zedelemektedir. Sürekli ‘sosyal devlet’ vurgusu yapan iktidarın, bu vurguya uygun şekilde konuyla ilgili gerekeni yapması ve bir an önce düzenli gelirleri olmayan bu vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermesi gerekmektedir.” dedi.

“Roman mahallelerinde artık sadece yoksulluk değil açlık da var”

 “Roman mahallelerinde artık sadece yoksulluk değil açlık da var.” diyen CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları belirtti:

“Günübirlik para kazanan bu toplumun, iktidarın popülist söylemlerinden ziyade vatandaşa dokunan gerçek çözümlere ihtiyacı bulunmaktadır. Bu durum bugün Tepecik’te patlayan bir vakadır, ancak Türkiye’nin bütün mahalleleri için geçerlidir. Başta beşli çete olmak üzere nice holdinglerin Milyon Liralık vergi borçları affedilirken, silinirken onlara bunun yapılması reva mıdır? Zaten yoksuldular, iyice yoksul oldular. Pandemi sürecinden en çok etkilenen grup Romanlar oldu, hepten duvara çarptılar. Bırakın fatura ödemeyi, aşlarını kaynatamıyorlar, bir tas çorba pişiremiyorlar. İktidar hani hep ‘Avrupa bizi kıskanıyor’ diyor ya, peki bu tarafımızı da kıskanıyor mu?”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, bu sorunun sadece Tepecik Mahallesi’nde yaşayanların sorunu olmadığını açlık ve yoksullukla mücadele eden herkesi ilgilendirdiğini, daha önce bir şekilde elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödeyebilen ailelerin pandemi nedeniyle ödeme güçlüğü çektiğini, çoğunun ödeyemediğini ifade ederek, “Kış mevsiminde elektrik kesintisi yapılması, açlık ve yoksullukla mücadele eden bütün vatandaşlarımızın mağduriyetini iki katına çıkarmaktadır.” ifadesini kullandı.

 
Bayraklı'da sokaklar yenilendi
 
Bilim Kurulu üyelerinden kafe ve restoranlar için normalleşme şartı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 24 Ocak 2021 Pazar 11:47

Sayın KILIÇ lütfen roman vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla üçyüzelli dönüm tarla satın alarak kendine rant sağlamak isteyen izmir milletvekili ile ilgili çalışmaları yakından inceleyiniz çünkü siz izmir milletvekilleri için de en duyarlı bir vekil olarak inceleyiniz genel başkana detaylı şekilde rapor veriniz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Şehir Hastanesi inşaatından çıkan tarihi sütun gizlendi mi?
İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi inşaatında bulunduğu düşünülen tarihi bir ...
İstanbul'da dış politika zirvesi gerçekleşti
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Doğu Akdeniz, ...
Vatan Partisi'nden istifa açıklaması
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "108 partilinin istifa ettiği" ...
 
'Militan' söylemi, hukuka açık bir saldırıdır
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Son günlerde devletimizin ...
Bakanlıktan eski milletvekili hakkında suç duyurusu
İçişleri Bakanlığı'nca, "Vali militan, kaymakam militan" ifadelerini kullanan ...
'2023'e kadar 150 yer altı barajını tamamlamayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuraklık nedeniyle karşı karşıya bulunduğumuz ...
 
'Savaş gemisi yapabilen 10 ülke arasındayız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fırkateyni'nin denize iniş ...
Soyer'in tarım hamlesine AK Parti'den eleştiri: Kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı programda hükümetin ...
Bakan Akar: Milli muharebe uçağımızı yapacağız
Yerli ve milli yeni nesil üç Fırtına obüsü, Milli Savunma Bakanı Hulusi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva