HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2021 Salı - 16:00

CHP’li Karakurt'tan çarpıcı mesajlar: Menemen'de büyük oyun oynanıyor!

Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi’ni boykot eden CHP Grubu adına açıklama yapan Deniz Karakurt, "biz daha dün mahkemeye başvurduk ve kararın hızlı verilmesini istedik. Biz mahkemenin kayyım kararıyla gelmek istemiyoruz. Biz Menemen kayyım kararıyla yönetilsin istemiyoruz" dedi.

CHP’li Karakurt tan çarpıcı mesajlar: Menemen de büyük oyun oynanıyor!

EGEDESONSÖZ- İzmir Valiliği'nin olağanüstü toplantı çağrısı sonrası Menemen Belediye Başkanvekilliği seçimi için bir araya gelen Menemen Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Millet İttifakı Grubu'nun boykotu sebebiyle seçim yarına ertelendi. Yarın yapılacak seçimde ise 31 üye sayısının 4'te 1'inin katılımı kura çekimi için yeterli olacak.

Konu ile ilgili olarak CHP'den açıklama geldi. Menemen İlçe Örgütü binası önünde biraraya gelen CHP'liler adına konuşan Deniz Karakurt boykotun nedeni ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Karakurt yaptığı açıklamada "Menemen üzerinde büyük bir oyun oynanıyor.  Kendi yanlarında getirdikleri toplarla herkesin gözü önünde yapılan kuraya önce tamam deyip, sonra dışarıdan aldıkları belli olan talimat ile dava açtılar. Hiçbir hukuk kuralının ve hiçbir tarafsız mahkemenin kabul etmeyeceği bir dava açtılar. Açılan davada hükümetin gücünü kullanarak baskı altında tutarak uygulanabilirliği olmayan bir yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Yine alınan bu ara kararı sanki mahkeme nihai kararını vermiş gibi, bu konuda yetkisi bulunmayan Vali kanalıyla kullanmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç hukukun üstünde değildir. Biz bu güne kadar yapılan hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” diye konuştu.

"KİM ÇIKARSA ÇIKSIN İTİRAZ EDECEĞİZ"
 Mahkemenin karar vermesini beklediklerini ifade eden Karakurt, yarın yapılacak kuradan kim çıkarsa çıksın kuraya itiraz edeceklerini söyledi. Karakurt, “Dün bizim yaptığımız mücadeleyi,  gayet iyi bildiği halde bize neredeydiniz diye soran Sayın Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri şu an da adalet yok ediliyor, asıl siz neredesiniz?  Ülkede seçim dışı yollarla yönetimi ele geçirmek olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesine rektör atar, Cumhurbaşkanlığı yetkisinde dersiniz. Dilediğiniz belediyeye kayyum atar, kendi yönetemedi dersiniz. Gözümüzün önünde çekilen kurayı inkâr eder, devletin valisine dava sonucunu beklemeden kura çektirirsiniz. Bizler buradayız. Mahkemenin karar vermesini bekliyoruz. Bizler talimatla hareket etmeyiz. Menemenlinin iradesine ket vurulmasına izin vermeyeceğiz. Bugün bu kurayı çekerseniz Menemen ‘de hiç kimseyi adil yönettiğinize inandıramazsınız. Belli ki, gözü kara siyasi anlayışınız nedeni ile siz hukuka aykırı kurayı çektirteceksiniz ama biz de kuradan kim çıkarsa çıksın bu hukuksuz işleme itiraz edeceğiz  “ dedi.

MECLİS ÜYELERİMİZ HUKUKSUZ DURUMA SİYASİ BİR TAVIR SERGİLEDİLER, YARIN DA SERGİLERLER
Karakurt ayrıca yarın yapılacak kura çekimi ile ilgili de CHP'nin alacağı tavra ilişkin ipuçları da verdi. Karakurt, "Bugün toplantıya katıldım, yarın da katılacağım. Meclis üyesi arkadaşlarım bu hukuksuz duruma çok düzgün bir siyasi tavır sergilediler. Yarın da sergilerler. Ama ben toplantıya katıldım ve katılacağım. Kuradan ben çıkarsam yol planımıza hep birlikte karar vereceğiz. Belediyeyi boş bırakamazsınız. Ama ben davamı açacağım ve hukuk ne kadar verirse aleyhimize karar gelirse geldiği gün istifa edeceğim. Hukuktan kura da çıkabilir seçim iptali de. Saygımız sonsuz. Aynı dakikada koltuğu boşaltırım. Biz daha dün mahkemeye başvurduk ve kararın hızlı verilmesini istedik. Biz mahkemenin kayyım kararıyla gelmek istemiyoruz. Biz Menemen kayyım kararıyla yönetilsin istemiyoruz. Biz hukuk karar versin istiyoruz” dedi.

 
Bakanı Ersoy: Yenilerine hazır olalım
 
CHP’li Bayır’dan AK Partili Pehlivan'a: Kendine 'Tombalacı Başkan' dedirtme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, Menemen için kararını verdi!
CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yaptığı açıklamada yarın ...
Cumhur İttifakı’ndan 'Menemen' açıklaması: Yarın kaçış yok!
Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi’nin CHP’nin boykotu sebebiyle ...
Erdoğan, AB'yi özeleştiri yapmaya çağırdı
Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
MHP Denizli İl Başkanı görevinden istifa etti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Cafer Birtürk'ün görevinden istifa ettiği bildirildi. 
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sözde ...
Sürekli'den yeni açıklama... 'Agamemnon polemiği' hız kesmiyor!
Urla'da 2017 yılından beri hizmet veren ve son olarak Pasaport İskelesi'ne ...
 
'Sözde Cumhurbaşkanı demeye devam edeceğim'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısı ...
Bahçeli'den 'parlamenter sistem' açıklaması
''Güçlendirilmiş parlamenter sistem'' önerilerine karşı makale kaleme ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açılışında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva