HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2016 Perşembe - 12:41

CHP’li kadınlardan ortak tepki: Raporu acilen çekin!

CHP Kadın Kolları Genel Merkezi mecliste oluşturulan Boşanma Komisyonu’nun raporları karşısında 81 ilde ortak tepki gösterdi. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin imzasının bulunduğu bildiriyi okudu.

CHP’li kadınlardan ortak tepki: Raporu acilen çekin!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Kadın Kolları, TBMM’de oluşturulan ve kamuoyunda Boşanma Komisyonu olarak bilinen komisyonun kadın haklarını hiçe sayan kararlarını protesto etti. CHP’li kadınlar 81 ilde ortak yaptıkları basın açıklamasıyla komisyon kararlarının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

İzmir İl Kadın Kolları’nın da Kıbrıs Şehitleri girişi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdiği açıklamaya İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu destek verdi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin imzasının bulunduğu bildiriyi okudu.

İŞTE O BİLDİRİ:
TBMM’de, ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi’ ile ilgili Kurulan ve kamuoyunda, Boşanma Komisyonu, olarak bilinen komisyonun, 6 Mayıs 2016 tarihli araştırma raporu, derhal geri çekilmesi gereken bir rapordur. Raporun içeriğine bakıldığında, gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler içermektedir. Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almaktır. Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin yolunu açmak, ne hukukla, ne adaletle, ne ahlakla, ne de vicdanla açıklanamaz. Bu nasıl bir rapordur ki; çocuğun 5 yıl boyunca, istismarcısının, istismarının devam etmesinin, önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, istismarcıya denetimli serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir… Bu rapor, meclis çatısı altında, nasıl olsa çoğunluktayım, meclisten geçiririm diye düşünülüyor ise, bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin.

SİZİN YASALARINIZA KURBAN EDECEĞİMİZ ÇOCUĞUMUZ YOK
Günlerdir, bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi takdirde, buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz… Rapordaki şiddet gören kadınlarla ilgili öneriler de asla kabul edilemez önerilerdir. Kadınlar yıllardır verdikleri mücadele sonucu, elde ettikleri haklarından,  asla taviz vermeyecek, asla geri adım atmayacaklardır. Bu raporun da öngördüğü gibi; Şiddet gören kadınlar için, son derece hayati olan koruma tedbirlerini, mesai saatleri ile sınırlandıramazsın. Koruma tedbiri almak için delil şartı getiremezsin.  ‘Delil getir seni koruyayım’ diyemezsin. Erkek mağdur olmasın diye, kadına verilecek nafakayı evliliğin devamı süresine bağlayarak, kadını şiddet gördüğü, mağdur olduğu bu evliliğe mahkum edemezsin. Bunun adına evliliği korumak diyemezsin. Bu evliliği korumak değil, şiddete başvuranı korumaktır, şiddeti meşrulaştıramazsın. Aile içi şiddeti uzlaşma ve arabuluculuk yöntemi ile çözemezsin. Ailenin korunması için kurulan komisyondan, toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına, istismarı, şiddeti önlemek konusunda, daha ileri,daha önleyici daha koruyucu politikalardır. Ancak üzülerek ve şaşkınlıkla görüyoruz ki, komisyon ne amaçla kurulduğunu unutmuştur. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacı ile kurulan komisyon kuruluş amacının, tam tersine sonuçlar yaratacak bir anlayış içerisindedir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partili Komisyon Üyeleri şerh koymuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Örgütü olarak, bu anlayışınızın karşısında olduğumuzu, sonuna kadar kadın ve çocuk haklarının koruyucusu olacağımızı, kazanılmış haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi, çocuğa ve kadına karşı şiddetle, kararlılıkla ve inançla,  mücadele edeceğimizi duyurur, aile komisyonuna buradan, ‘Raporunu acilen ve derhal geri çek’ dediğimizi duyuruyoruz.

 
İzmir'de dolu şoku, sağanak kabusu!
 
CHP Grup Toplantısı'ndaki sloganlara soruşturma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mayıs 2016 Cuma 07:02

Akepe ile Türkiye hızla dibe indi. Gelişmemiş üçüncü dünya ülkeleri varoşlar memleketi olduk. Neymiş yol yapmış vs vs. Yandaş müteahitlerini eşlerini dostlarını zengin etmekten başka icraatleri yok. Akepe derhal feshedilmeli. Cumhuriyet savcıları anayasaya uymayan bu akepe denen siyonist kuruluşta görev alanları ve ona hizmet edenleri tutuklayıp içeri tıkmalıdır. Ülkemiz bunlara kalmadı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özdağ: Bahçeli seçilirse saygı duyarım
MHP genel başkan adayı Özdağ, kurultay sürecine ilişkin açıklamasında ...
İntegral'den çok konuşulacak araştırma: Yıldırım sonrası İzmir!
Siyaset gündeminde sıcak ve önemli gelişmelerin yaşandığı süreçte araştırma ...
CHP'li Tanrıkulu'ndan flaş dokunulmazlık hamlesi!
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ...
 
Aksünger: Demirtaş siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Ticaret Odası Yönetim ...
İzmir’den Genel Merkez’e şok yazı: CHP’li başkan kadınlara saldırdı!
CHP İl Başkanlığı Konak Kadın Kolları’nın görevden alınması ile ilgili ...
İTO'nun 'Yıldırım' ilanı Meclis'e taşındı: Bakan'a 7 soru!
CHP İzmir Milletvekili Çıray, kurumun Yıldırım'ın başbakanlığını kutlama ...
 
65'inci hükümetin sloganı: Çok dost, az düşman!
65. hükümet, pek çok alanda Türkiye'ye ivme kazandıracak adımlar planlıyor. ...
MHP'de genel başkanlığa bir aday daha!
21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski ...
MHP’de sürpriz genel başkan adayı
21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva