HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2018 Perşembe - 11:33

CHP’li il başkanlarından flaş kurultay açıklaması

58 İl Başkanı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması gerçekleştirdi. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de katıldığı açıklamada ortak metni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener okudu.

CHP’li il başkanlarından flaş kurultay açıklaması

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, kurultay tartışmalarına ilişkin 59 CHP İl Başkanı adına yaptığı ortak basın açıklamasında, "Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP il başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz. OHAL'i olağanlaştıran kalıcı bir OHAL devleti kurmayı hedefleyen iktidarın uygulamaları ortadayken partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir" dedi.

- MUHARREM İNCE EKİBİNDEN İL BAŞKANLARINA YANIT!

CHP İl Başkanları, Ankara'da CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda basın açıklaması yaptı. 59 CHP İl Başkanı adına  ortak basın açıklamasını CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener okudu. Güvener kurultay tartışmalarına ilişkin, "AKP iktidarı ve tek adam rejimi ülkemizi bir parti devleti haline getirmiş Olağanüstü Hali sözde kaldırırken 15 ayrı kanunda değişiklik yaparak anayasanın temel hak ve özgürlüklerini askıya alan yasa  tasarısını parlamentodan geçirmiştir. OHAL'i olağanlaştıran kalıcı bir OHAL devleti kurmayı hedefleyen iktidarın uygulamaları ortadayken partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir" diye konuştu. 

"KURULTAY TARTIŞMALARININ İMZA SKORUNA DÖNÜŞTÜRÜLEREK KAMUOYU ÖNÜNDE YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ" 
Güvener, "Kamuoyu önünde, sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kurultay talebi demokratik bir hak olmakla beraber seçim öncesi ve seçim sürecinde partimize kapalı olan medya mecraları parti içi tartışmaları ekranlara taşımakta tek adam yönetimi ve yandaşları parti içi bu tartışmaları ellerini ovuşturarak zevkle ve keyifle izlemektedirler" ifadelerini kullandı. 

"İKTİDARIN CHP'YE DÖNÜK YÜRÜTMEKTE OLDUĞU ALGI OPERASYONUNU AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİR" 
Parti içinde birlik beraberlik çağrısı yapan Güvener, "Bu durum iktidarın CHP'ye dönük yürütmekte olduğu algı operasyonunu açıkça göstermektedir. 24 Haziran seçimleri sonrasında daha seçim sonuçları analiz edilmeden tartışılmadan bir olağanüstü kurultay çağrısı yapılması ve bu çalışmanın sosyal medya, basın ve kamuoyu önünde sürdürülmesi doğru değildir. İhtiyacımız olan kurultaydan ziyade birlik beraberlik ve sorumluluk içinde bu karanlık süreçten çıkabilmemizdir. Sorumluk sahibi her partilimizin parti içi iktidar mücadelesini ve olağanüstü kurultay tartışmalarını bir kenara bırakarak partimizi kamuoyu önünde tartışmaktan vazgeçmesi ve partimizi yerel seçimlerde başarıya taşıyacak olgunlukta  davranması gerekmektedir. Tüm CHP'lileri tarihi bir sorumluluk ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

"TARAFIMIZI DEĞİL TAVRIMIZI ORTAYA KOYMAK İÇİN GELDİK" 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "İl başkanları olarak Ankara'ya tarafımızı değil tavrımızı ortaya koymak için geldik. Bir spor yarışmasına dönen kötü yönetilen ve yürütülen sürece ortak olmama adına bugün söylendiği veya ifade edildiği gibi herhangi bir skor vermek üzere gelmedik" diye konuştu. 

Gerçekleştirilen toplantıya, 81 il başkanının davet edildiği, mazeret belirtip gelemeyenlerin de olduğu belirtildi.  (DHA)

 
Bir aile kazada böyle yok oldu!
 
CHP İzmir’de sosyal medya savaşları: Yüksel ve Yücel karşı karşıya!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ramiz 27 Temmuz 2018 Cuma 08:29

Sevgili il başkanları, aldığım bir duyuma göre değişim isteyen kanat gerekli imza sayısına ulaşmış, ancak bir tarafını seç silkeleme politikası yaparak gerçek fikrini ortaya atanları görmek istedikleri için oyun yapmış. Şimdi güçlünün tarafında olma çabasında olanlar ters köşeye yatmış. Koltuklar gidiyor...

Yorumu oyla      9      5  
27 Temmuz 2018 Cuma 08:26

Koltuk sallanınca nasıl saf değiştiriyorsunuz var yaaaa korkulur sizden...

Yorumu oyla      9      5  
RAMO 27 Temmuz 2018 Cuma 08:23

İl Başkanlarının gözlerinden ve yüz ifadelerinden de anlaşıldığı gibi, kendi söylediklerine kendileri de inanmıyorlar...Koltuklara yapışmamak lazım.

Yorumu oyla      9      5  
TC misafir 26 Temmuz 2018 Perşembe 20:23

İl başkanları partinin sürekli seçim kaybetmesinden ve ülkenin rejim değişikliğinden memnunlar demek ki.

Yorumu oyla      9      5  
Adem BALCI 26 Temmuz 2018 Perşembe 19:40

Genel başkan yeni seçildiği zaman ülke genelinde birhayli senpati ve özgüven vardı sonrasında seçimlere hazırlık için ülkemizi karış karış gezdi halkımızın gönlünde yer almayı başardı seçim günü geldi çattı 16 genel başkan yardımcısı 32 danışmanı olmasına rağmen oyunu bile kullanamadı partinin yıllardır emek verenlerine bakın yazıklar olsun sonra diğer partilerin ve halkımızın diline sakız olduk sonra unutturalım dedik yerel yönetimlerin yaptığı hizmetleri anlatarak tam başardık derken aynı ekip tuttular Türkiye yi yönetmeye aday olan kemal beyi merdivene ters bindirdiler şimdi halkımızdan oyunuza talibiz derken hiç konuşturmadan eleştirilere yanıt veremez hale geldik soruyorum size ne diyelim bu vatandaşlara her seçim canla başla çalıyoruz bu secimde çalışacağız fakat şunu unutmayın halkımızın büyük bir bölümünün söylemleri şunlardır partide ciddi bir mezhepsel ve etnik Köken ayrımcılığı adamcılık ve ayrımcılık işi ehline verilmesi gerekirken ayrımcılık ve meshepsel davranışlar çoğaldı diye konuşuluyor sesimizi cıkartamıyoruz çünkü haklılar şahsıma düşen görev kurucu genel başkanımız MUSTAFA KEMAL ATATÜRK nasıl Celal Bayara celal Bayar nasıl ismet İnönüye değişim ve yenilik şart düşüncesini taşıyaraktan bıraktıysa bende bu düşünceler içindeyim güzel ülkemin aydın insanları

Yorumu oyla      9      5  
bayram 26 Temmuz 2018 Perşembe 18:27

Kamu kurumunda emekli olan, gider bağ bahçe işleri ile uğraşır, bir partiye genel başkan yapılmaz, ortada lider yok hangi liderin arkasındalar.

Yorumu oyla      9      5  
Yeter artık 26 Temmuz 2018 Perşembe 18:01

olağanüstü kurultayı engellemek için yapılan tüm bu hamleler komik görünüyor. esas komedi, daha doğrusu trajikomedi kılıçdaroğlu''nun da tıpkı bahçeli gibi kurultayı engellemek için başka yollara sapmasıyla ortaya çıkar. bu kadarını yapabilir mi? chp, bunun yapılabileceği bir parti midir? normalde cevap; hayırdır... ancak bu vuku bulursa da kimse şaşırmaz!... çünkü görünen o ki; kılıçdaroğlu o koltuğu terketmemek için herşeyi göze almış. bundan böyle her tür çılgınlığı yapabilir.

Yorumu oyla      9      5  
XXX 26 Temmuz 2018 Perşembe 17:31

bu isimleri iyi ezberlemek lazım. koltuk sevdalısı, konumunu korumak için elinden geleni yapan il başkanları. Unutmayalım bu başkanları.

Yorumu oyla      9      5  
Gülin 26 Temmuz 2018 Perşembe 17:03

Koltuk tatlı bırakmak istemiyorlar

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 26 Temmuz 2018 Perşembe 15:34

Bunlar 59 ismi sayamıyor nasıl oyları sayacaklar kaldıki memleket idare edeler tam komedi bunlar Reis Başkan olmuş sistemi değiştirmiş ama Kılıçdaroğlu na göre kaybeden akp ha ha ha haaa

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'den İstanbul'a 'nöbet' çıkarması!
İzmir'de il ve ilçe teşkilatları  28 Temmuz Cumartesi günü, Akşener'in ...
CHP İzmir’de flaş gelişme: Bir başkandan imza, bir başkandan ‘U’ dönüşü!
Bergama İlçe Başkanı Canbaz değişimden yana imzasını verdi. Fakat imza ...
Meclis Başkanı Yıldırım'dan İzmir'de tek günlük yoğun mesai!
TBMM Başkanı Yıldırım, cuma günü geleceği İzmir'de yeni görevi nedeniyle tebrikleri kabul edecek.
 
CHP İzmir'in eski başkanı rengini belli etti!
İzmir İl eski Başkanı Nalbantoğlu imza vermeme noktasında kararlı olduğunu ...
CHP İzmir'de imza gerilimi! Eski ve yeni başkanlar karşı karşıya
CHP'de olağanüstü kurultay için imza tartışması sürerken, İzmir'de eski ...
AK Gençlik İzmir'den Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 24-25 Temmuz tarihilerinde Ankara’da ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Gidiyor, tülbentini yemenisini sallayarak!
Mehmet KARABEL yazdı... Gidiyor, tülbentini yemenisini sallayarak!
Tire’deki jeotermal izni Meclis gündeminde
İZMİR’in Tire ilçesi Başköy mahallesi Yayla Yakası mevkisinde, jeotermal ...
Terörle mücadele kanunu kabul edildi
Terör örgütleriyle mücadele kapsamında, bazı kanunlarda değişiklik içeren ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva