HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2017 Cumartesi - 14:32

CHP’li Güven İEF'teki protokol krizi için ne dedi?

İl Başkanı Güven, İEF açılışında yaşanan protokol krizi için, “İZFAŞ'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olduğuna dikkat etmesi gerekir. Başkan Aziz Kocaoğlu mutlaka sorumluları uyaracaktır” dedi.

CHP’li Güven İEF teki protokol krizi için ne dedi?

EGEDESONSÖZ - İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) 86’ıncı açılış töreninde yaşanan protokol krizinin yansımaları sürüyor.

26 ülkeden, 16 bakan ile bakan yardımcısının katıldığı organizasyonda CHP İzmir Milletvekillerine arka sıralarda yer verilmesi sonrasında durum protesto edilmişti. CHP’li vekiller salonu terk ederek açılışı halkın arasında izledi.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR ANLAYIŞIYLA OLUŞTURULMUŞ!
Fuarın sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, İş adamı Ali Ağaoğlu ve iktidara yakınlığıyla bilinen iş dünyası temsilcilerinin protokolde ön sırada yer alması vekilleri çileden çıkarmıştı.  

Durumu protesto eden vekiller protokol listesinin bakanlık tarafından yapıldığını söyledi. Fakat sonrasında listenin İZFAŞ tarafından oluşturulduğu belirtildi.  Vekillerin ‘önce yasama organı gelir, ama burada para önce geliyor’ diyerek protesto ettiği belirtildi. Fuar alanını terk eden vekillerin ‘Bizim derdimiz önde oturmak değil. Önde oluruz arkada oluruz. Halkın arasında oluruz. Bizim yerimiz dert değil. Orada protokolün en önüne parayı veren düdüğü çalar anlayışıyla oturuluyor. Biz seçilmişler olarak arkada oturuyoruz” dediği aktarıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de protokol krizi hakkında Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İZFAŞ’IN ÇOK DAHA TİTİZ VE DİKKATLİ OLMASI GEREKİR
Güven, “Böylesine önemli ve uluslararası katılımın olduğu bir fuarda bu listenin doğru hazırlanmaması çok yanlış bir şey. İZFAŞ’ın çok daha titiz ve dikkatli olması gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olduğuna dikkat etmesi gerekir. Milletvekilleri tabi ki halkın temsilcisidir. O konuda onlara özel bir hassasiyet gösterilmesi gerekir. İZFAŞ büyük bir protokol hatası yapmıştır. Bunun tekrar edilmemesi ve bu durumdan ders çıkarılması gerekir. Ama İZFAŞ yönetim hatasıyla sınıfta çakmıştır” dedi.  

GÖREVDEN ALMALAR YAŞANACAK MI?
Daha önceki yıllarda yaşanan organizasyon sorununun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından görevden almaların yaşandığı İZFAŞ’ta benzer yaptırımların olup olmayacağıyla ilgili de konuşan Güven, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu mutlaka sorumluları uyaracaktır. Ben bunu İZFAŞ hatası olarak görüyorum. Tabi Sayın Kocaoğlu’nun ne yapacağıyla ilgili bilgim yok” açıklamasını yaptı.

SONRADAN DUYDUM
Milletvekillerinin durumu protesto ederek salonu terk etmesi sonrasında kendisinin programı takip etmesini değerlendiren Güven, “Biz oraya son dakikada geldik. Ben olayı sonradan duydum” dedi.

 
Mutlu, esnafın sorunlarını anlattı
 
Özel seçilmiş iki tabur asker gönderildi!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yanlış Yapıldı 20 Ağustos 2017 Pazar 10:52

Bu vekiller önce ön seçime girmiş birbirleriyle yarışmış örgütün ayunu almış, mücadele etmiş daha sonra izmir halkının takdir edip oy vermesi üzerine Ankara' ya Türk Milletini temsil etmeye gitmiştir. Bu yaşanan olay İzfaş yönetimi tarafından kasıtlı yapılmıştır. Gereken yapılmalı derhal Yönetim görevden alınmalıdır. Ulu Önderimizin Mirası olan İEF' da Ata' ya yakışır partili Yöneticiler görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli 20 Ağustos 2017 Pazar 00:21

İzfaş yönetim başkani kimdir sorusuna cevabinin karşiliğıdır bu rezalet izmire yakışmadı

Yorumu oyla      16      6  
Gerçek Şu ki 19 Ağustos 2017 Cumartesi 23:58

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemalin Kurmuş olduğu partinin Millet Vekillerine yapılan bu terbiyesizlik kesinlikle kabul edilemez bu öyle boşverilecek bir konu değildir İzfaş yönetimi eğer partili olsaydı böyle bir hata yapılmazdı Bu CHP'' ye ve Izmir halkına yapılmış bir hakarettir Yönetimin değiştirilmesi ve yönetime Gerçek CHP li yöneticilerin getirilmesi lazım.

Yorumu oyla      17      7  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 23:46

sonradan duydum , ben orada yoktum ... sonradan duymayacaksın, orada olacaksın.

Yorumu oyla      15      5  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 23:17

biz belediyeden hizmet bekliyoruz ancak yorumlardan da anlaşılacağı üzere belediyede millet birbirinden nefret eder hale gelmiş. bu kafayla chp izmir i de kaybeder, dükkanı kapatır.

Yorumu oyla      13      6  
Dokunulmaz 19 Ağustos 2017 Cumartesi 21:22

Genel Müdürü olmayan ve olması da gerek görülmeyen şirketteki üst düzey yönetici dokunulmazdır,o , hangi konuda olursa olsun ne yaparsa yapsın doğru!!! yapar.Tüm Belediyede bunu bilir, acaba 1,5 sene sonra hangi şirkette hangi görevle iş bulabilecek merak edilen bir konudur.

Yorumu oyla      17      5  
Halkın vekili 19 Ağustos 2017 Cumartesi 16:43

Buraya yorum yazan arkadaş olan bitenden habersiz vekillerin tepkisi yerinde hangi izmir chp milletvekili mesut sancak ın arkasında oturur üstelik hepsi fuarda halkın arasındaydı

Yorumu oyla      15      6  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 16:17

Bu şehir cidden komedi.

Yorumu oyla      11      6  
19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:26

Protokol kuralları çok çok önemlidir lakin bu tepkinin sanki kocaoğluna yapıldığı gibi bir izlenim oluştu bende, siyasi bir anlamı daha çok gibi. sayın vekillerimizin bu tarz tepkilerini akp ye karşı göstermeleri ve enerjilerini buna harcamaları gerekiyor. biraz şov olmuş gibi, kendi kalemize 2 gol attık. önce vekillere sonra başkana ayıp edilmiş

Yorumu oyla      14      9  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 19 Ağustos 2017 Cumartesi 14:52

Ne var bunda ki . Kim yaptıysa doğru yapmış. Bunları hangisi İzmir milletvekili gerçekten.Kafadan listeye gir vekil seçil sonra ben ön sırada oturamadım diye küs. Gerçekten İzmir vekili olsanız Balbay gibi halkın arasına otururdunuz .

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki kreş faciası meclis gündeminde
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in ...
AK Parti ilçe teşkilatı feshedildi!
Mardin’de, Derik AK Parti İlçe Teşkilatı, Mardin İl Koordinasyon tarafından feshedildi.
Fatih YAPAR yazdı... Metal yorgunluğu!
Fatih YAPAR yazdı... Metal yorgunluğu!
 
CHP’li Sındır’dan belediye başkanlarına kongre mesajı: Kabul edilemez!
Genel Sekreter Sındır, kongre sürecine için konuşurken belediye çalışanlarının ...
Başkan Karataş'tan İzmirlilere kan bağışı çağrısı
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, kan stoklarının azalması sebebiyle ...
Almanya'dan Erdoğan'ın o çağrısına sert yanıt!
Almanya'nın Türkiye'ye yönelik 'gümrük birliği' tehdidinden sonra Cumhurbaşkanı ...
 
Belediyelere çifte neşter
İktidar Partisi, il yönetimlerinde başlattığı değişimin bir benzerini ...
CHP'nin kongre takvimine 3’üncü erteleme!
Genel merkez il örgütlerine gönderdiği bilgilendirmede kongre takviminde ...
Erdoğan'dan Almanya'daki Türk vatandaşlarına çağrı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva