HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2019 Pazartesi - 11:14

CHP’li Gümrükçü projelerini tanıttı: ‘Dayın var mı?’ anlayışını yıkacağız!

Çiğli Belediye Başkan Adayı Gümrükçü, “Vatandaşlar bana, ‘Başkanım belediye binasına geldiğimde sizinle görüşecek miyim?’ diyor. Bir belediye başkanı her gittiğinizde makamında oturuyorsa çalışmıyor demektir. Ayrıca başkan yerine sizinle ilgilenen yoksa o belediyede sıkıntı var demektir. Vatandaşlarımız muhtarlığa girdiğinde belediyeye girmiş olacak. ‘Dayın var mı?’ anlayışını yıkacağız” dedi.

CHP’li Gümrükçü projelerini tanıttı: ‘Dayın var mı?’ anlayışını yıkacağız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda göreve geldiği takdirde ilçede hayata geçireceği yatırımlara dair bilgi verdi. 
Gümrükçü 16 başlık altında hazırladığı projeleri ‘2019-2024 Çiğli’de Dönüşüm Vizyonu Sunumu’ adı ile kamuoyuna duyurdu. Programda Başkan Adayı Gümrükçü’ye CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan da eşlik etti. 

2014’TEN DAHA BAŞARILI OLACAĞIZ!
Gümrükçü proje tanıtımına başlamadan önce siyasal mesajlar verdi. Gümrükçü, “31 Mart’ta seçim var. Türk siyasi hayatının en önemli seçimlerinden biri. 2016’da başlayan parlamenter sistem mücadelesinin üçüncü ayağı diyebiliriz. Referandum, 24 Haziran ve yerel seçimlerdeki son mücadelesidir. Büyük toplumsal değişim ve dönüşüm yaşıyor Türkiye 2002 yılından beri iktidar partisi Türkiye’yi yönetiyor. Biz Çiğli’de hayır cephesi adayı olarak sahaya indik. 20 yıldır siyasetin içindeyim. En son böyle bir toplantıda bir araya geldiğimizde il başkanlığına adaydım. Parti içinde bir siyasi çizgiyi temsil ediyorum. ‘Yürüyelim arkadaşlar’ diyerek CHP içinde emeğin çizgisinde olan bir duruşu temsil ettim. Geldiğimiz noktada CHP genel merkezi bu çizgiyi temsil eden adayları gösterdi. Bu takdirin sonunda göreceksiniz 2014’ten daha başarılı, 30’da 30’a çok yakın bir sonuç elde edeceğiz. 31 Mart akşamı İzmir halkının önceliklerini, Atatürkçülerin gücünü tüm Türkiye görmüş olacak” dedi. 

YÜZDE 70’E ULAŞTIK AMA BİZİ TATMİN ETMİYOR!
anketlere dair önemli bilgiler veren Gümrükçü, “İzmir’in uçakları önceden Çiğli’ye geliyordu. 12 Eylül döneminde havaalanı Gaziemir’e götürüldü. Dünyanın büyük şehirlerinde iki havaalanı vardır. 2011 yılındaki seçimlerde Sayın Binali Yıldırım ve iktidarın sözü vardı. 8 yıldır hayata geçirmediler. Çiğli’nin analizini yaptık. Kuş Cenneti’nin çok önemli olduğunu gördük. Flamingo arkadaşlarımızı da kampanyamızın içine dahil ettik. İzmir metropolünün en genç adayıyım. Gençlere yönelik, CHP’nin dinamik yüzü olarak sosyal medya kampanyamızda kullanıyoruz. Adaylığımız ilk açıklandığında yüzde 60’lardaydık, yüzde 65’e ulaşmayan bir sonuç vardı. Son ankette yüzde 69 yani 70 diyebileceğimiz bir sonucu yakaladık. Bu sonuç bizi tatmin ediyor. Yüzde 70’i aşmayı hedefliyoruz. Bu bizim partimizin dönüşüm misyonuna uygun olacak. CHP’nin Çiğli’de de bir dönüşü hedefi var. Karşıyaka’yı geçmek gibi bir hedefimiz var. Oy olarak geçtiğimiz takdirde hizmet olarak da geçmek istiyoruz. Yerelde ne kadar başarılı olursanız genel siyasette de o kadar başarılı olursunuz. Ürettiklerinizi belediyeler aracılığıyla hayata geçirirseniz vatandaş size güvenir. Sayın cumhurbaşkanı da buna bir örnektir” ifadelerini kullandı.  

2 DÖNEM İÇİN ADAY OLDUM
Adaylığı üzerinden konuşan Gümrükçü, “Belediyemizi yeniden organize etmeliyiz. 37 yaşındayım, Türk siyasetine bakıldığında 30 yıl daha siyasetin içinde olmam lazım. Ama ben 20 yıl hedefi koydum. Bunun 10 yılını belediye başkanı olarak yapmak istiyorum. 1 dönem için değil 2 dönem için aday olduğumu buradan açıklamak istiyorum” açıklamasını yaptı.  

‘DAYIN VAR MI?’ ANLAYIŞINI YIKACAĞIZ!
Belediyede yönetim anlayışı noktasında yapacaklarını açıklayan Gümrükçü, “Vatandaşlar bana, ‘Başkanım belediye binasına geldiğimde sizinle görüşecek miyim?’ diyor. Bir belediye başkanı her gittiğinizde makamında oturuyorsa çalışmıyor demektir. Ayrıca başkan yerine sizinle ilgilenen yoksa o belediyede sıkıntı var demektir. Vatandaşlarımız muhtarlığa girdiğinde belediyeye girmiş olacak. ‘Dayın var mı?’ anlayışını yıkacağız. Muhtarlıktaki arkadaşlar sizin dostunuz olacak. Belediyemizde ‘Konuşan eller, engelsiz mesaj’ birimleri kurulacak.  Kentsel ve mekansal dönüşümle olacak. Belde belediyelerin kapatılmasıyla derme çatma bir belediye olmuş. Bir de imar yoksa belediyecilik yok demektir. Sosyal tesisler ve birçok alan için yer ayırmak demektir. 8 ya da 9 noktasında imar sorunu tespit ettik. Bunların tamamını çözeceğiz. Altyapı, temel sağlam değilse bina yanlış çıkar. En aşağıdan başlayan kentsel dönüşüm düşüncesini temel alıyoruz. Şehirleri şehir yapan, meydanlar, bulvarlar ve çarşılardır. Çiğli’de maalesef bu 3 noktada sıkıntı yaşıyoruz. CHP olarak verdiğimiz sözleri tutarak dönüşümü gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

ÖNCELİĞİMİZ TRAMVAY
Ulaşım projelerine dair bilgi veren Gümrükçü, “Ulaşım sorunu her şehirde anketlerde birinci çıkıyor. Aslında büyükşehirlerin işi görülebilir ama Sayın Soyer’in de cemrelerinde var. Bizim önceliğimiz Çiğli’mize tramvay kazandırmaktır. Proje hazır, bakanlıktan onay bekliyor. Bisiklet dostu sokaklar düzenleyeceğiz. Bisikletin kullanımını arttıracağız” dedi.  

ÖNCE KADIN!
Gümrükçü, sosyal projelerden örnekler sunarken, “Pazar yerlerini düzenleyeceğiz. Emekli evleri yapacağız. Yapımı süren cem evinin tamamlanmasını sağlayacağız, bakımı yapılmayan camilere dokunuşlar yapacağız. Kadınlarımızla sosyal dönüşüm yapacağız. Hiçbir değişim kadınsız olmaz. Kadınlar ne kadar fazla sosyal etkinliklere katılıyorsa daha başarılı olur. Önce kadın! Kadın emeğini değerlendirme kooperatifi kuracağız” açıklamasında bulundu. 

BU YAZ ÇÖP KOKUSUNUN OLMADIĞI ÇİĞLİ’DE YAŞAYACAĞIZ
Çevre yatırımlarına dair bilgi veren Gümrükçü, “Yaklaşık 30 yıldır Çiğli’nin çöpü bizde. Şu an bir mahkeme süreci var. Karar geldi, lehimize. 5 yıl içinde Çiğli’den çöpün kalkması kesin. Şimdi de elektrik üretme projesi var. Çöpten elektrik üreteceğiz. Yazın gelen çöp kokusu sorunundan kurtulacağız. Bu yaz çöp kokusu olmayan bir Çiğli’de yaşayacağız. Çiğli’nin mavisi var, denizini kullanamasak da… Ama Çiğli’nin yeşili biraz zayıf. Yeşil alanlar kazandırma çabamız olacak” ifadelerini kullandı. 

İŞTE KİTAPÇIKTAKİ 16 BAŞLIK
Gümrükçü ve çalışma ekibi gülümseyen bir Çiğli hedeflediklerini kitapçıkta belirtti. Broşürde yer alan başlıklar şunlar: 

-Anneler işe çocuklar kreşe gidecek

-Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını için istihdam çalışmaları yapacağız. Kadınların üretim hayatına katılabilmesi için mesleki eğitimler düzenleyeceğiz, üretici kadın kooperatifi kuracağız. Çocuklarımıza okul öncesi eğitimin verileceği kreşleri semtlerimize kuracağız.

-Doğumdan ölüme hayatın her alanında yanınızda olacağız

-Sağlık alanında "Hoş Geldin Bebek", evde bakım, diyetisten, psikolojik destek ve danışmanlık, hasta nakil ve cenaze hizmetleriyle Çiğli halkının dertlerine derman olacağız.

-Çiğli’nin imar ve kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz

-Tüm mahallelerimizdeki imar sorunlarını çözerek, Çiğli'de çağdaş yaşam alanları oluşturacağız. Mevcut kentsel dönüşüm projesini ve yeni kentsel dönüşüm alanlarını yerinde ve sosyal dönüşüm ile birlikte, uzlaşmaya dayalı bir tarzda çözeceğiz.

-Çöp kokusundan Çiğli’mizi kurtaracağız

-Harmandalı Çöp Alanında depolanan atıklardan elektrik üreterek Çiğli'mize katma değer sağlayacağız.

-Gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız

-Çiğli'yi öğrenci yurdu, gençlik ve kültür sanat merkezleriyle kuzeyin çekim merkezi yapacağız.

-Sosyal yaşam merkezleri ile belediye hizmetlerini mahallelerimize taşıyacağız

-Sosyal Yaşam Merkezleri ile belediye hizmetlerini mahallelerimize taşıyacağız Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılara yönelik kurs ve aktivite merkezleri ola çalışacak bu birimleri, tüm semtlerimi yaygınlaştıracağız.

-Mahallelerimizin pazar yeri problemini çözeceğiz

-Semtlerimize çağdaş ve çok amaçlı pazaryerleri kazandıracağız.

-Her mahalleye bir belediye

-Mahallelerimize hizmet ofisleri açacağız. Bilişim altyapısı ile belediyeyi ayağınıza getireceğiz.

-Çiğli’mize yakışır meydanlar kazandıracağız

-Çiğli'mizde bulunan meydanları kentlilerin bir araya gelip sosyal, kültürel, ekonomik vb. ihtiyaçlarını giderdikleri ortak yaşam mekanları olarak yeniden projelendireceğiz.

-Çiğli’de ulaşımı kolaylaştıracağız

-Çiğlimize tramvay, alternatif yollar ve kavşaklar kazandıracağız, Tramvay hattını Ataşehir'den Balatçık'a ve Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar getireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ulaşım master planını otobüs ulaşımını kolaylaştırmak için yeniden gözden geçireceğiz.

-Çiğli’de turizm potansiyelini geliştireceğiz

-Çiğli'mizde bulunan doğal yaşam parkı ve Gediz Deltası'nın turizm potansiyelini geliştireceğiz. Çiğli Kuş Cenneti Festivali düzenlenerek bölgenin dünyaya tanıtılmasına yönelik etkinlikler gerçekleştireceğiz. Sahil şeridi ile kenti birbirine kavuşturacak projeler yapacağız.

-Çiğli’yi spor kenti yapacağız

-Çiğli'deki bütün amatör spor kulüplerimize tesis ekipmanları ve malzeme desteğini arttırarak sürdüreceğiz. Kulüplerimize spor teknolojileri desteği sunacağız. Semtlerimizde kuracağımız sosyal yaşam tesislerinde özellikle kadınlara ve gençlere yönelik aerobik, plates vb. hizmetler sunacağız. Çiğli Belediyespor'un faaliyet alanını genişleterek engelli yurttaşlara yönelik branşları arttıracağız. Çiğli'mizde yapacağımız açık ve kapalı yüzme havuzu ile Çiğlili gençleri ve çocukları su sporlarıyla tanıştıracağız.

-Üreten ve istihdam yaratan bir Çiğli
Çiğli'de yerel kalkınma modeli ile çokça üretmeyi ve hakça bölüşmeyi hedefliyoruz. Belediye öncülüğünde kuracağımız tarım ve hayvancılık kooperatifiyle üretimi destekleyip tüketiciyle buluşturacağız. Yatırımcılar, sivil toplum ve özel sektör ile birlikte, mesleki eğitim projeleri yaparak istihdam olanaklarını geliştireceğiz. Çiğli'de yaşayan işsizleri, istihdam ofisi aracılığıyla yönlendirerek iş bulmalarına imkan sağlayacağız.

-Engelleri aşan kent Çiğli
Çiğli, İzmir'in en fazla 'kırmızı bayrak' kazanmış işletmelerine ev sahipliği yapan ilçesi olacak. Başta belediye binamız olmak üzere, mevcut tüm fiziksel yapılarımız belirli bir program çerçevesinde engellilerle uyumlu hale getireceğiz, Çiğli'deki ticari işletmelerin engelli dostu hale getirilmesini sağlayacağız. Engellerin sosyal yaşama katılmaları ve istihdam olanaklarına kavuşmaları için sosyal

-Çiğli’yi müzeler kenti yapacağız
Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni Kuracağız. 19 Mayıs 1919, 23 Nisan 1920 ve 29 Ekim 1923'ün 100. yılına denk gelen gelecek dönemde, tüm İzmir'in kapısı olarak algılanacak rölyeflerle bezeli Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi”ni tüm Türkiye'nin ilgi odağı olacak bir tarzda inşa edeceğiz. Çiğli Havacılık Müzesi'ni hayata geçireceğiz. Türkiye havacılık tarihinde önemli bir yeri olan Çiğli'nin bu konumunu havacılık tarihimiz içinde ele alacak bir "Havacılık Müzesi” kuracağız.

-Çiğli’yi sokak hayvanlarımız için de güvenli hale getireceğiz
Sokak hayvanlarımızın ve evcil dostlarımızın yaşam haklarının korunması, rehabilitasyonlarının sağlanması için Veterinerlik hizmetlerimizi yeniden ele alacağız. Hiçbir canlının acı çekmemesi için çalışacağız.

 
Rusya, Venezuela'ya asker gönderdi!
 
Karaburun'a bir hançer daha!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
UNUTMAYINIZ. 25 Mart 2019 Pazartesi 14:44

SN.GÜMRÜKÇÜ VERDİĞİNİZ BU MESAJLARINIZI VE VAATLERİNİZİ UNUTMAYINIZ ...! YARIN SEÇİLDİĞİNİZDE İLÇEMİZİN ÇOCUK PARKI , YOLU , KALDIRIMI , YEŞİL ALANI ... V.B İÇİN ARADIĞIMIZDA BÜTÇE YOK , PARA YOK , PLANA ALDIK DAHA SONRA İLGİLENECEĞİZ GİBİ CEVAPLAR UMARIM DUYMAYIZ.

Yorumu oyla      8      5  
Çokkomik 25 Mart 2019 Pazartesi 12:03

Dayı falan Yok haaaa ne var Tuncay baba örneğimi dayılık gitti babalıkmı geldi

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024'ün manşetini verdi!
Zeybekci, belediye başkanı seçilmeleri halinde 5 yıl içinde hayata geçecek ...
Dikili ve Foça'da mesaj seli: 'Siyasette 'İzmirce' konuşulsun'
Hem veda hem de seçim ziyaretleri için tek tek ilçeleri dolaşarak İzmirlilerle ...
CHP'den Bayraklı'da dev yürüyüş
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve Bayraklı ...
 
CHP Adayı Soyer: İzmir'e haksızlık var!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer, “İzmir ...
CHP'nin Buca Adayı Kılıç Yörüklerle buluştu
Buca’nın CHP’li Yörük Başkan Adayı Erhan Kılıç, İzmir’deki Yörüklerle ...
CHP Gaziemir Adayı Arda: En az yüzde 60 ile seçileceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, ...
 
'Ayasofya'nın statüsünü cami olarak koyarız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'in vahşi cazibesi!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'in vahşi cazibesi!
Erdoğan: CHP'nin İzmir listesinde 27 kişi tespit ettik!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in CHP listelerinde terör örgütü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva