HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2017 Cumartesi - 15:02

CHP’li Gümrükçü’den il başkanlığı çıkışı: Öncelik görevdeki başkanımızındır!

Parti kulislerinde adı il başkanlığı için geçen İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, “Biz bu işi istedik. Bu 3 yıl önceydi. Şu an için öyle bir düşüncem yok. İl başkanı olmak için tabanın istemesi yetmiyor. İl başkanlığı işi ‘ben adayım’ demekle olmaz. Öncelik görevdeki il başkanımızındır” dedi.

CHP’li Gümrükçü’den il başkanlığı çıkışı: Öncelik görevdeki başkanımızındır!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü bir radyo programında önemli açıklamalarda bulundu.

Gümrükçü genel gündeme ilişkin mesajlar verirken parti içi yarışa dair de çarpıcı açıklamalar yaptı. Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek olan ilçe kongreleri ve il kongresi için konuşan Gümrükçü adının il başkanlığıyla anılması için de, “Şu an öyle bir düşüncem yok. Öncelik görevdeki il başkanımızındır” dedi.

YOKSA 2019’DA DA AYNI SONUCU ALIRIZ
Süreç hakkında konuşan Gümrükçü, “Ben belediye başkanı olacağım bunun için ilçe başkanı olacağım’ değil, ‘ben seçimlerde ilçe başkanı olarak en yüksek oyu alacağım’ diyerek Türkiye’yi kurtarırız. O zaman bu CHP 30 belediyeyi alır. Aldığı oyun hakkını verir. İnsanların önüne hedef koyar.  Aynı noktada devam ederek, aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar alınmaz. Yoksa 2019’da da aynı sonucu alırız. Delegelerin göstereceği tavır CHP’nin 2019’da göstereceği tavrı yansıtacaktır” açıklamasını yaptı.  

ŞU AN ÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK!
Parti kulislerinde isminin il başkanlığı için geçmesine değinen Gümrükçü, “Biz bu işi istedik. Bu sır değil. Ali Engin istifa ettikten sonra 11 ilçe başkanı bilfiil Ankara’ya gittik. Bir ilçe başkanını da sözcü tayin ettiler. Aralık 2015’te Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl’le görüştük.  Ön seçim talebimizi de ilettik. Başkanlarımız il başkanlığını benim yapabileceğimi söylemişlerdi. Sonra genel başkan başka birini tercih etmişti. Biz onun yanında kapı gibi durduk, beraber çalıştık. Bu 3 yıl önceydi. Bugün başka bir İzmir, Türkiye ve CHP var. Delegeler başka. Köprünün altında çok sular akmış. Görevde bir il başkanı var ve onunla beraber çalışıyorum. İyi bir kaptanlık yapan deneyimli bir siyasetçi… Ben siyaseti kariyer planlaması olarak yapmam. Örgütüm ne görev verdiyse onu yaptım. Şu an için öyle bir düşüncem yok. Samimiyetle söylüyorum” dedi.  

ÖNCELİK GÖREVDE OLAN İL BAŞKANIMIZINDIR!
İl kongresi için konuşan Gümrükçü 2015 yılındaki olaylı kongrede yaşanılanlar benzeri bir durumun tekrar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Tek adaylı kongreyi işaret eden Gümrükçü, “İl Başkanı olmak için tabanın istemesi yetmiyor. Bir süreç yürütüyoruz. CHP’de 2019’da parti içi bir yarış olacak. Belediye başkanları, ilçe başkanları değişecek. Yenileri gelecek. Bu değişim için parti içi barışı sağlamalıyız. Önceki il kongresinin hatırlayalım. Çok olumsuz bir gündü. Aynı şeyleri tekrar etmemeliyiz. Burası İzmir. Genel Başkanımız İzmirli bunun altını çiziyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız hep beraber oturmalı ve mümkün birikimli birini tek aday olarak göstermeliyiz. O tek aday örgütü kucaklayacak biri olmalı. Bu sürece önderlik edecek insanları bir arada tutabilecek, onun bunun adamı olmayacak bir yapı oluşmalı. Büyük kardeşlik inşa etmemiz lazım. İl başkanlığı işi ‘ben adayım’ demekle olmaz. Örgüt benim gördüğüm birlik istiyor. Öncelik görevdeki il başkanımızındır. Onula birlikte yürüyeceğiz. Ben il yönetim kurulu üyesiyim. Bizim işimiz gücümüz Çiğli. Önce oradaki değişimi bir noktaya taşıyacağız. Sonra hep birlikte oturup konuşacağız. Geçen kongrede yaşananların bu kongrede yaşanmaması lazım. Örgütün kaynaşmasını sağlamalıyız. Başkanımız Asuman Ali Güven de bu noktada kendisine inandığım biridir” diye konuştu.

OKUMUŞ İNSANLARIN KENDİLERİNE OY VERMEDİKLERİNİ BİLİYORLAR
Gümrükçü ayrıca Türkiye gündemine dair mesajlar da verdi. Eğitim sistemine ilişkin konuşan Gümrükçü, “90 yıllık cumhuriyet. Sadece 15 yılık AKP iktidarında eğitim sistemi 9 kez değiştirilmiştir. Birinci sınıfta ayrı sistem ikinci sınıfta ayrı sistem, üçüncü sınıfta ayrı sistem… Ben bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Bu bir cahilleştirme politikasıdır. Okumuş insanların kendilerine oy vermediklerini biliyorlar” dedi.   

BİR FETHULLAHÇI SİSTEM VAR, İÇİMİZDEN ATTIK MI ATAMADIK MI BELLİ DEĞİL!
Türkiye’nin dış ve iç politikada sorunları olduğunu ifade eden Gümrükçü, “Türkiye’nin 5 yıllık bir AKP iktidarına daha tahammülü yok. Bir Fethullahçı sistem var içimizden attık mı atmadık mı belli değil. Bunlarla AKP tek başına mücadele edemez. Tek adamla hiç olmaz. Bunu belediye seçimlerinde göreceğiz. Biz de bu değişimi sağlayacak kadrolar oluşturacağız” ifadelerini kullandı.  

 
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na 'Yamanlar' çıkışı: 'Ne tiyatro değil mi ama'
 
Göztepe'de büyük üzüntü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de rota ilçe kongreleri: Konak’ta fotoğraf netleşti mi?
Kentte mahalle delege seçimlerinin geride kalmasıyla gözler Kasım ayında ...
Erdoğan'dan Trump ve ABD'ye sert sözler!
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Medeniyet Şurası'nda ABD ...
PM Üyesi Kılıç’tan kongre mesajı: Kimse örgütün gücünü kullanmasın!
CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç kongre sürecine ilişkin, “Yönetim kadrolarında ...
 
AK Parti Menderes'te o isim istifa etti!
AK Parti Menderes İlçe Başkan Yardımcısı Tanser Tanışan görevinden istifa ...
Enis Berberoğlu'nun tahliye talebine ret
Hakkındaki 25 yıl hapis cezası bozulan CHP İstanbul Milletvekili Enis ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Topuklu Efe’ye’ yeni dönem vizesi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Aydın’da muhtarlara seslendi. Kılıçdaroğlu ...
 
Erdoğan: Bunu ABD nasıl izah edecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rakka'da teröristbaşı Öcalan'ın fotoğraflarının ...
Hükümet'ten vize krizine ilişkin açıklama!
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Türk ve ABD heyetleri arasındaki vize ...
CHP İzmir, Lideri'ni karşıladı
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’daki programa katılmak için İzmir’e ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva