HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2019 Perşembe - 21:11

CHP'li gençlerden istismara tepki yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara tepki göstermek ve farkındalık yaratmak için eylem yaptı. 

CHP li gençlerden istismara tepki yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü çocuğa yönelik istismara tepki göstermek ve farkındalık yaratmak için eylem yaptı. Karşıyaka İzban istisyonu önünden başlayan yürüyüş Karşıyaka Çarşı sonunda yapılan basın açıklaması ile son buldu. 

Basın açıklamasını gerçekleştiren Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır, “ Bugün ülkemizin kanayan yarası çocuk istismarları için düzenlediğimiz yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Çocuk işçiler, şiddet gören, erken yaşta evlendirilen çocuklar için; kardeşlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımız için onların sesi olmak adına yürüdük” diye konuştu. 

Türkiye’deki istismar gerçeğine değinen Başkan İnanır, “ Çocuk Hakları Bildirgesi’nde de bahsedildiği gibi “Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Eğer bir toplumda çocuklar istismara uğruyor, ihmal ediliyorsa; o toplum geri kalmış bir kültürdür.” Çocuklar şiddet, sömürü ve istismardan korunma haklarına sahiptir. Peki bizim ülkemizdeki vahim durun nedir ? 18 yaşından küçük bireylerin çocuk sayıldığı 191(türkiye dahil) ülkenin ortak kararla imzaladığı sözleşmede belirtilmiştir. Son 10 yılda çocuk cinayetleri, çocuğa yönelik şiddet, istismar, taciz, tecavüz ve çocuk işçi sayıları her yıl artarak devam etmektedir. İktidar bu konuya ilişkin her defasında “ÇOK HASSASIZ” ibaresini kullanmasına  rağmen meclise gelen tüm soru önergelerini, araştırma taleplerini reddetmiştir. Örnek olarak 2016 Mart ayında “çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi TBMM  Genel Kurulu’nda red kararı alırken 2017 Mayısında çocuk istismarının önlenmesi için hazırlanan araştırma önergesi de yine aynı şekilde reddedilmiştir. 

2018 Şubat ayında CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sunduğu  “son 10 yılda çocuk istismarı, çocuğun cinsel istismarı 7 kat arttı, bu araştırılmalı sorun çözülmeli” önerisi AKP’li vekillerin oy çokluğuyla yine reddedilmiştir. İktidar bu konuda hassas olduklarını belirtirken aslında durumun araştırılmasından rahatsız oldukları için hassas  olduklarını, durum karşısında sessiz kalarak RIZASI VARDI gibi akıl dışı söylemler karşısında zanlıları serbest bırakarak konuya ilişkin tavrını göstermiştir” açıklamalarında bulundu. 

İnanır konuyla ilgili açıklamasında  “Son 10 yılda Türkiye’de çocuk cinsel istismarı ile ilgili olan dava sayısı 3 kat arttı. Verilere göre Adli Tıp Kurumu’nda her ay 650 çocuk cinsel istismarı vakasını inceleniyor. TÜİK verilerine göre  geçtiğimiz yıllarda 74 bin 64 olan istismar mağduru çocuk sayısı 83 bin 552’ye yükseldi. Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre ise önceki yıllarda  yüzde 42,5 olan çocuk cinsel istismar hükümlülerinin oranı yüzde 58,8’e çıkarak ciddi bir artış gösterdi. Cinsel istismar mağduru olan çocukların yüzdesi de yüzde 33 artmış durumda. Ayrıca yine verilere göre Türkiye’de çocuk işçi sayısı  milyonu aştı. Bu gidişe bir son vermek zorundayız” ifadelerine yer verdi. 

Başkan İnanır açıklamasını, ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ ve  ‘Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır’

diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bu sözleri ışığında çocukları korumak onlara sahip çıkmak adına elimizden geleni yapmalıyız. Ben buradan kamuoyuna sesleniyor; herkesi bu konuda bilinçlenmeye, bilinçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya davet ediyorum. SUSMUYORUZ SUSMAYACAĞIZ SEN DE SUSMA!” Diyerek sonlandırdı. 

Eylem aynı sloganların işitme engelliler için kullanılan işaret diliyle de aktarımının ardından son buldu.

 
Stadyumda film gibi hırsızlık: Günler süren soygun!
 
Katarakt ameliyatlarında akıllı göz merceği dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de 5 ilçeye genç başkan atandı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde Bornova, Selçuk, Konak, Urla ...
Bakan Akar: Fırat'ın doğusu için tahammülümüz kalmadı
ABD heyeti ile yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin açıklama yapan Milli ...
Johnson: Türk yanım zayıf ama Türkiye'yi seviyorum
İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafından kökeni Osmanlı'ya ...
 
AK Partili Dağ: Seçimsiz bir 4 yıl üretim potansiyelimizi arttıracak
İzmir'de Menderes ve Torbalı ilçelerindeki bazı fabrikaları gezen AK Parti ...
İnşaatı duran Menderes Hastanesi meclis gündeminde
İzmir’in Menderes ilçesinde yapımına 2016’da başlanan, 2018’de tamamlanması ...
CHP'li Sındır Güzel Sanatlar Fakültesi'ni TBMM'ye taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, binalarının depreme dayanıksız ...
 
Babacan yeni partisi için İzmir listesi mi yapıyor?
Eski Bakan Ali Babacan liderliğinde kurulması planlanan yeni partinin ...
CHP Bornova'da yoğun katılımlı danışma kurulu
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı ...
Başkan Aksoy: Partiye ihanettir cezasız kalmamalı!
CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Milletvekili Bedri Serter, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva