HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2018 Perşembe - 12:43

CHP’li gençler 8 maddelik bildiriyle seçim startını verdi!

İzmir İl Gençlik Kolları, seçimler öncesinde eğitim kampına girdi. Kamp sonrasında ‘bıçak kemikte’ mottosu ve 8 maddelik bildiriyle çalışmaların startını verdiğini ifade eden gençler ayrıca çağrılarını da dile getirdi.

CHP’li gençler 8 maddelik bildiriyle seçim startını verdi!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Ozan Uyan, yerel seçimlerin startını verdi. İzmirli gençler eğitim kampında bir araya gelirken hem yeni sürece dair izlenecek yol haritası hakkında fikir alışverişinde bulunurken hem de tecrübeli isimlerden düşünce aktarımı konusunda faydalandı.

Gençler kampın sonunda 8 maddelik bir bildiri yayınladı. İl Başkanı Ozan Uyan’ın aktardığı yazılı metin şöyle:  

Cumhuriyet Halk Partisi Umudun, özgürlüğün ve gençliğin partisidir. Devrimler yapmış, ve her devrimi bir Kardelen gibi dağların doruklarından, halkın sofrasına ulaştırmıştır. Anadolu ve Rumeli müdafaa-i hukuk cemiyetinden itibaren genç kadroların ve genç hayallerin oluşturduğu bir rüyanın gerçekleşmiş hâlidir. Yerel seçimler, genel seçimlere göre mahallî idarelerin belirlenmesi dolayısıyla halkımızın dikkatini daha fazla çekmekte, ve bu sebeple iktidarın yolu yerelde güçlü ve halka, hakka dayalı bir idare kurmaktan geçmektedir.Bu idare; özgürlük, eşitlik ve adalet ilkelerinin evrenselliği ile yoğrulmuş her alanda uygulanması zorunluluk teşkil eden kurgusal bir mahallî yapıya ülkemizin ihtiyacı olduğu gerçeği aşikardır.  Yerel Hizmetler sadece yerel yönetimlerin belirlediği kanunları uygulamaktan ziyade toplumun en büyük Sivil toplum kuruluşu olarak mücadele etmeli ve her alanda toplumun haklarını ve taleplerini savunacak bir yapıya bürünmelidir. Sokaktan, semte; semtten kente ulaşacak ivedi ve sonuç odaklı bir iletişim mekanizması kurulmalı ve kesimlerin, toplumların ihtiyaçları hızlı ve kesin olarak çözülmelidir. Her gün göç alan ve durmadan büyüyen şehrimizde aktif bir yaşam ve bu hızlanan hayatlar da yaratıcı kolaylıklara ihtiyaç duyulurken  Mahalli yöneticilerimizin yaşlarının, ülke ortalamasında yüzde 27, 18-30 yaş arası genç seçmenin bulunduğu bir noktada,biraz düşürülmesi gerekmektedir. Şehrimiz de genç belediye başkanı bulunmadığı gibi yerel hizmetlerin ve halkın taleplerinin alınması noktasında ki belediye meclisinde ise yüzde 2 gibi bir Temsiliyet söz konusudur. Bu şartlar altında hem partimiz hem de şehrimiz için başarı hayallerini gerçekleştirmek için görev; nasırlı ellerini taşın altına koyacak yürekli gençlere düşmektedir. 1920'lerde gencecik yüreklerin kurduğu hayallerin birleştiği noktada,2019'da da aynı ruh ve şiar ile gencecik yürekler kentleri yönetmeye hazırdır. Bizler,umudumuzu Gazi Paşa'mızdan, kararlılığımızı genç yaşta belediye başkanı olarak seçilen Aydın Erten'den, hayallerimizi  güzel İzmir'imizin her köşesindeki sevgiden ve nezaketten alıyoruz. Bu sebeple artık geride bırakılan değil kenti ve semti için mücadeleyi bir adım daha büyütüp İzmir'in daha fazla gençleşmesi için mücadele edeceğiz. ‘Bıçak Kemikte’ diyerek kentleri yönetmeye hazır olduğumuzu tüm İzmir kamuoyuna duyururuz.

İşte 8 maddelik bildiri:

1-Cumhuriyet Halk Partisi; umudun, özgürlüğün ve gençliğin partisidir. Devrimler yapmış ve her devrimi bir kardelen gibi dağların doruklarından, halkın sofrasına ulaştırmıştır. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden itibaren genç kadroların ve genç hayallerin oluşturduğu bir rüyanın gerçekleşmiş hâlidir.

2-Yerel seçimler, genel seçimlere göre; mahallî idarelerin belirlenmesi dolayısıyla halkımızın dikkatini daha fazla çekmekte ve bu sebeple iktidarın yolu yerelde güçlü ve halka,hakka dayalı bir idare kurmaktan geçmektedir.Bu idare; özgürlük, eşitlik ve adalet ilkelerinin evrenselliği ile yoğrulmuş, her alanda uygulanması zorunluluk teşkil eden kurgusal bir mahallî yapı şeklinde olmalıdır. Böyle bir yapıya ülkemizin ihtiyacı olduğu gerçeği aşikardır.

3-Yerel hizmetler, yerel yönetimlerin belirlediği kanunları uygulamaktan ziyade; toplumun en büyük sivil toplum kuruluşu olarak mücadele etmeli ve her alanda toplumun haklarını ve taleplerini savunacak bir yapıya bürünmelidir.

4-Sokaktan,semte;semtten kente ulaşacak ivedi ve sonuç odaklı bir iletişim mekanizması kurulmalı ve kesimlerin, toplumların ihtiyaçları hızlı ve kesin olarak çözülmelidir.

5-Her gün göç alan ve durmadan büyüyen şehrimizde, artan aktif bir yaşam ve bu hızlanan hayatlar da yaratıcı kolaylıklara ihtiyaç duyulduğu ortadadır.18-30 yaş arası genç seçmenin, toplam seçmenin yüzde 27’sini oluşturduğu ülkemizde, mahalli yöneticilerimizin yaşlarının aşağıya çekilmesi önemli bir adımdır.Genç nüfusunun en yoğun olduğu yerlerden biri olan şehrimizde, genç belediye başkanı bulunmadığı gibi yerel hizmetlerin ve halkın taleplerinin alınması noktasında ki belediye meclislerindeki genç temsiliyeti ise sadece yüzde 2 civarındadır. Bu şartlar altında hem partimiz hem de şehrimiz için başarı hayallerini gerçekleştirmek için görev; nasırlı ellerini taşın altına koyacak yürekli gençlere düşmektedir.

6-1920'lerde gencecik yüreklerin kurduğu, genç hayallerin birleştiği noktada, 2019'da da aynı ruh ve şiar ile gencecik yürekler kentleri yönetmeye hazırdır.

7-Bizler,umudumuzu Gazi Paşa'mızdan, kararlılığımızı genç yaşta belediye başkanı olarak seçilen Aydın Erten'den, hayallerimizi  güzel İzmir'izin her köşesindeki sevgiden ve nezaketten alıyoruz.

8-Bu sebeple artık geride bırakılan değil kenti ve semti için mücadeleyi bir adım daha büyütüp İzmir'in daha fazla gençleşmesi için mücadele edeceğiz.

"Bıçak Kemikte" mottosuyla çıktığımız bu yolda tüm genç yoldaşlar olarak, kentleri yönetmeye hazır olduğumuzu tüm İzmir kamuoyuna duyururuz.

 
Ünlü sanatçı hayatını kaybetti
 
İzmir'deki kanlı kovalamacada sır perdesi kalktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de 'gölge' taktiği: Her yerdeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Yerel seçimler için aday ...
Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma ...
Abdi KARAGÖZOĞLU yazdı... Büyükşehir'e Özgener Torbalı'ya Olgun
http://www.egedesonsoz.com/yazar/buyuksehir-belediyesi-ne-ozgener-torbali-belediyesi-ne-olgun/12344
 
CHP Manisa İl Başkanı Balaban'dan yerel seçim hedefi: O 6 ilçeyi kazanacağız!
İl Başkanı Semih Balaban, “Şu an 6 ilçede favoriyiz. Salihli, Sarıgöl, ...
MHP İzmir’e yönetim kurulu da atandı!
Veysel Şahin’in geçtiğimiz günlerde İzmir İl Başkanı olarak atanmasının ...
CHP’li Kılıç: İzmir için çıkartılan 20 milyon TL ne oldu ?
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
 
AK Partili Şengül: Velilerin şikayetlerine kayıtsız kalamayız
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Üretim ve ihracata ağırlık vermeliyiz
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
AK Partili Dağ'dan İzmir Büyükşehir'e adaylık için net yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı, parti kulislerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva