HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2018 Salı - 11:18

CHP’li eski Başkan Keskin: 5 sene boşa gitti, Ödemiş’in çok işi var!

Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Keskin, 2019 seçimleri için CHP’den aday adaylığını resmileştirmesi sonrasında net mesajlar verdi. Keskin, “2014 sonrasında Ödemiş’in 5 senesi boşa gitti. Bunu siyasi olarak değil vatandaş olarak söylüyorum. Ama benim dönemimde yapılanlar ile bu dönemde yapılmayanlar kıyaslanıyor. Halkın ihtiyacını karşılayan birisi olarak güveniliyorum. Bu beni mutlu ediyor. Dönemimde yapılan projeler benim kişisel düşüncelerim değil Ödemiş’in ihtiyaçlarıydı. onların yeniden ele alınması gerekiyor. Yeni dönemde de Ödemiş’in çok işi var” dedi.

CHP’li eski Başkan Keskin: 5 sene boşa gitti, Ödemiş’in çok işi var!

EGEDESONSÖZ- Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Bekir Keskin, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

2009-2014 yılları arasında başkanlık koltuğunda oturan Keskin 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde aday adaylığını ilan etmesinin ardından önemli mesajlar verdi. 2014 yılındaki sandık mesaisinde AK Partili Abdurrahman Mahmut Badem’e seçim kaybeden Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Keskin görevde olmadığı süreçte yaptıklarından bahsederken Ödemiş ve projelere dair açıklamalarda bulundu.

Eski başkan olarak görevde olduğu dönemde yapılanlardan örnekler veren Keskin, aday adaylığı sürecine yönelik de net mesajlar verdi.

ÖDEMİŞ’İN 5 SENESİ BOŞA GİTTİ!
AK Partili Başkan Badem’in iktidarda olduğu döneme ilişkin konuşan Keskin, “2014 sonrasında aradaki 5 senenin boşa geçtiğini düşünüyorum. Önceki başkan benim diye söylemiyorum. Ucu açık çok proje vardı. Örneğin belediye binası için yerimiz hazırdı. Yeni garaj yapmıştık. Büyükşehir’den katkı alabilirdik. Tire’ye stadyum yapıldı, Ödemiş bundan mahrum kaldı. Çöp konteynırları yerin altına alınacaktı. Birçok belediye bunları örnek almıştı. Otoparklar yapılacaktı. Trafik için önlemler alınıyordu” açıklamasını yaptı.

BELEDİYE BU 4 BUÇUK YIL İÇİNDE BİRAZ FAZLA SİYASETE BULANDI
2014 yılı sonrasındaki süreçte yaptığı çalışmalara değinen Keskin, “Belediye başkanlığından sonra çalışma hayatına döndüm. Doğu ve Güneydoğu’daki AB projelerinde çalıştım. Ödemiş’e uzaktan baktım. Çok fazla siyasetin içine girmeye çalışmadım. Belediyecilikle siyaset çok fazla iç içe girdiğinde yanlışlar yapılıyor. Ülke siyasetinin kentlere yansımasında gruplaşmalar belediye hizmetlerinde işlemiyor. Belediye kavramı gerçekten ele alınıp, çok büyük bir kurumun yukarıdan aşağıya örgütlenmesidir. Belediyeler çok büyük holdingler aslında.. Ödemiş Belediyesi’nin bu yıl bütçesi 100 milyon TL’ydi. Bu şirketin yönetimi amatörce ve siyasi kaygılarla olamaz. Son derece profesyonel, uzmanlar, ustalarla çalışılması gerekiyor. Bu yönden baktığımda Ödemiş Belediyesi’nin bu geçtiğimiz 4 buçuk yıl içinde böyle çalışmadığını görüyorum. Biraz fazla siyasete bulanmış biçimde çalıştı. Bizim dönemimizde yapılanları yok saydılar. Benim belediye başkanlığı dönemimde yapılanlar süreklilik biçiminde devam edecek çalışmalardı” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI BAĞIMSIZ OLMALI!
Yerel yönetimlerin işleyen yapısının değişmesi gerektiğini vurgulayan Keskin, “Belediye başkanları siyasi partilerin temsilcileri değil de kendileri bağımsız olarak çıksa ve seçilse bunun ülkenin ve kentlerin kalkınması için çok daha yararlı olur. Siyasi mekanizmaya girdiğiniz an partilerin genel merkezlerinden gelen programları uygulamak zorunda kalıyorsunuz. O tartışmaların içinde kalıyorsunuz. Taraf oluyorsunuz, olmak zorunda kalıyorsunuz. Yerel yönetim çok farklı bir kavram… İş yaptın mı? Yapmadın mı? İhtiyacı yerine getirdin mi getirmedin mi? Bir yol yaparken, park yaparken bunu sağcı mı solcu mu kullanacak demiyoruz ki! Ben biraz kafayı oraya taktım. Tekrar belediye başkanı olursam bu doğrultuda bir belediyecilik anlayışı geliştirmek isterim” yorumunu yaptı.

ÖN SEÇİM PARTİMİZDE KAÇINILMAZDIR AMA GENEL MERKEZ ATAMA YAPARSA DA BUNA UYMAK ZORUNDAYIZ!
Partisinde aday belirleme yöntemleri üzerinden yaşanan tartışmaya dair konuşan Keskin, CHP olarak demokrasiye tamamen inanıyoruz. Ön seçim yıllardır bizde kaçınılmazdır. Yararını da gördük. Son yıllarda ön seçimle milletvekili seçimleri oldu. Belediye başkanları da ön seçimle belirlenebilir. Ama artık çağ değişiyor. Kamuoyu yoklamaları yeni bir araç olarak ortaya çıktı. Bunu AK Parti çok iyi kullanıyor. Biz de iyi kullanabiliriz. Ön seçim yapılmayan yerlerde de tartışmalar biter. Genel merkez, ‘yoklamayı yaptık yüzde 60-70 ile o önde çıkıyor der’ ve töhmetten kurtulur. Genel merkez atama yaptığında da tartışmanın anlamı yok. Bir partiyiz. Disiplinimiz olması lazım. Yukarıdan aşağıya bir hiyerarşi var. Biz sosyal demokratlar olarak çok konuşmayı severiz, dilimizi tutamıyoruz. Ama biz bir partiyiz. Ne karar verdiyse ona uymak zorundayız” diye konuştu.

SAÇLARIMIN BEYAZLIĞI GİBİ ALNIMDA BU İZ VAR!
Kendisine yönelik bakış açısına değinen Keskin, “‘Proje yapan ama halka dokunmayan başkan’ tanımlaması içine girmiş biriyim. Yurt dışında kaldım ve orada ne gördüysem bunların Ödemiş’te yapılması gerektiğine inandım ve yaptım. Proje yapılır, sorun yok. Bunlar yapılırken vatandaşa zaman ayıramıyorsunuz. ‘Nikahımı kıyar mısın?’ diyen herkese gittim. Ayırmadım. Ama gündüz birkaç saati esnafa ayıramadım.  Kahve içemedim, tavla oynayamadım. Bununla birlikte halkın arasına karışmadı gibi bir imaj ortaya çıktı. Ama şimdi halkın ihtiyacını karşılayan birisi olarak görülüyorum. Güven var. Bunun için teşekkür ediyorum. Saçlarımın beyazlığı gibi alnımda öyle bir iz var. Bununla yaşayacağız ama seçilirsem değiştirmeye çalışacağız. Vatandaşlarımıza da zaman ayırıp yaptıklarımızı aktaracağız. Bu gibi görevler ekip işi. Belediye başkanlarını çok fazla yalnız bırakmamak lazım… İyi yapılan işlerin anlatılmasında partinin ilçe yönetiminin yardımcı olması lazım. Belediye başkanı ile siyasi yapının arası iyi olmadığında, maalesef benim başıma gelen gibi ‘halkın arasına karışmıyor’ gibi laflarla karşılaşılıyor” dedi.

ÇOK İYİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRÜLENLERİN HANGİ BÜTÇEYLE NELERİ YAPTIĞINA BAKMAK LAZIM
 “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diyerek sözlerini sürdüren Keskin, “Çok iyi belediye başkanı olarak görülenlerin hangi bütçeyle neleri yaptığına bakmak lazım. Soyut olarak bir insanın üstüne bir takım yaftalar yapıştırılınca, algılar oluşunca kentin ihtiyacı geri planda kalıyor. Ödemiş’teki eserler CHP’li bir belediye başkanlığı döneminde yapıldı. Bekir Keskin yapmadı. CHP yaptı! Ödemiş tarihinde CHP iki dönem başkanlık yaptı. Bizim dönemimizde hangi maliyetlerle neler yapıldı? Bunlara bakmak lazım! İstanbul’da yeni havalimanı yapıldı. Kaça mal oldu? Daha ucuza olabilir miydi? Bunları kimse sormuyor. Ödemiş’te yapılanların hepsi ortada... Bunların öne çıkması çok önemli. Bunlar daha sonraki yıllarda Ödemiş’te yapılanlara da örnek olabilir” diye konuştu.

AZİZ BEY İLE ÇOK İYİ GEÇİNİLDİĞİ TAKDİRDE BUNLAR ÖDEMİŞ’E AKTARILABİLİRDİ
Ödemiş’in AK Partili Belediye Başkanı Badem’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile zaman zaman ters düşmesiyle ilgili konuşan Keskin, ilçenin yeterli payı alabileceğini belirtti. Keskin, “Bugün ülkede AK Parti iktidarı var. Aziz Bey ile çok iyi geçinildiği takdirde bunlar Ödemiş’e aktarılabilirdi. Ben çok güzel proje yaptığımda AK Partili hükümetlerden destek aldım. İşi partisel anlamda ikiye bölersek bugün Türkiye’de hepimizin şikayet ettiği ortam oluşur. Doğru proje akan su gibi yolunu bulur. Ama doğru maliyet ve işe yarar proje!” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE İYİ GEÇİNMEK ZORUNDAYIZ
Aday adaylığı sürecine değinen Keskin, “Ödemiş’te 5 arkadaş aday adayıyız. Aday adayı olarak konuşmadım. Arkadaşlarımıza saygısızlık olmasın. Önceki belediye başkanı olarak konuştum. 1 ay içinde adaylarımız belli olacak. İlk önce yapılacak iş Ödemiş’in trafik sorunu ele alınacak. Güney çevre yolu devam etmiyor. Hükümet kaynak bulamıyor. Malum kriz içindeyiz. Biz güney çevre yolu yapılamadıysa belediye denetiminde olan kuzey çevre yolunu açabiliriz.  Ödemiş’te kim olursa olsun yeni dönemde belediyenin birinci sorunu trafiktir. Bunlar da Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı olacak. Büyükşehir ile iyi geçinmek zorundayız. Büyükşehir de hükümet ile iyi geçinmek zorunda. Herkes tanımlanan görevi içinde davranırsa sorunlar ortadan kalkıyor” diye konuştu.

BENİM DÖNEMİMDE YAPILANLARLA BU DÖNEMDE YAPILMAYANLAR KIYASLANIYOR
Keskin ayrıca, “Benim dönemim yeni dönemle şimdi kıyaslanmaya başladı. Önceden kıyaslanmıyordu. Benim tespit ettiğim ve gördüğüm hava bu. Kıyaslanıyor. Zaten böyle olacak. Bu kıyaslama sonucunda benim dönemimde yapılanlarla bu dönemde yapılmayanlar çok fazla konuşulmaya başlandı. Yaptıklarım teslim ediliyor, bundan mutlu oluyorum. Bundan 2 sene önce olsa, omuzum düşük bir şekilde, ‘belki daha iyileri yapılabilirdi’ gibi cümle kurabilirdim. Ama gelinen noktada Ödemiş gerçekten 4 seneyi kaybetti. Bunu bir siyasi olarak söylemiyorum, Ödemiş’i seven bir vatandaş olarak söylüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ’İN ÇOK İŞİ VAR!
Keskin, “Dönemimde yapılan projeleri yeniden ele almak gerekiyor. Onlar benim kişisel düşüncelerim değil Ödemiş’in ihtiyaçlarıydı. Yörenin ekonomisine katkı sağlayacak projelerin öne çıkması lazım. Şehirde güzel bir ortam yaratacağız ama gelişmeye öncelik vermemiz lazım. Beldelerin kapatılmasıyla havzamız biraz enerji kaybetti. Beldelerde sanki belediyeler varmış gibi ihtiyaçlarına öncelik vereceğim. Bunlar herkesin projeleri olsun. Kaymakçı’ya cezaevi açıldı. Gelenler hiçbir yerde konaklayamıyor. Belediye burada bir pansiyon, bir otel açabilir. Beldelerde öğrencilere kurslar açılabilir. Beldeleri bir köy ve mahalle gibi kabul ettik. Bu yanlıştı. Bunu düzeltmek üzerine çalışacağız. Kafamdakiler 3 ayaklı. Ödemiş’in çok işi var. Yapılacak çok iş var” dedi. 

 
Altınordu'ya UEFA'da Fransız konuk
 
İzmir'de işçiye haraç dayağı: Öldüresiye dövdüler!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esen Poyraz 8 Kasım 2018 Perşembe 14:18

Arkadaşlar, bir sosyal demokrat olarak yazılarınızı okurken çok üzüldüm,biz bu kafayla 2019 da seçim falan kazanamayız.Her kez biraz sağ duyulu yorum yapsın lütfen.

Yorumu oyla      11      5  
Ödemiş’ten chp li 8 Kasım 2018 Perşembe 10:57

bekir beyi eleştirenlere bakıyorum da hiçbirşey anlamayan adamcılık oynayan tipler. Öncelikle Ödemiş tarihinde 5 yıl istifa etmeden, başka partilere çalışmadan aslanlar gibi belediye başkanlığı yaptı. 70 adet proje çevreden merkeze heryere dokundu. Son seçimde hertürlü iç engellemelere rağmen merkezden birinci çıktı dağ köyleri oylarıyla kaybetti. İnsanlara dokunmak yakasını düzeltmek değil, hizmetlerle faydalı olmaktır. Chp nin adayı chp liliği sorgulanmayan biri olmalıdır!!!

Yorumu oyla      10      11  
Semih Yılmaz 8 Kasım 2018 Perşembe 10:48

Şimdi önce Sacit kod isimli provakötör sen araştırma merkezimisin bir tane kurum desteklemiyor demeye ne hakkın var ayrıca kurumların siyaset yapma lüksü olmaz her insanın bir oyu var tercih hakkını geçen dönem gibi hizmetten mi yoksa boş beleş 41 milyon krediyi ödemeyeceği için har vurup harman savuran akpli belediye mi ona halk karar verecek. Şimdi sizin bakışınızla kim gelirse aday olsa kazanır omuz sıvazlayanmı? Hizmet yapan mı? Belediye başkanı sabahtan akşama yollarda ne hizmet gördünüz! Meyve veren ağaç taşlanır kardeşim böyle sahte isimlerle provakatör olmayın. Ne hizmet yaptıysa gelin hesabını da verelim Açıklamasını da yapalım he baktınız yapamadık gelin bangır bangır reklam yapın gazetelere çıkın. Rahat bir kent dergisinde 73 adet hizmet mali tablolarıyla açık şeffaf bir biçimde ortada gelin verelim inceleyin! Biraz dürüstlük mertlik varsa kendi adınızla adamı eleştirin tv ye çıktı adam yazıp sorsaydınız ya adam eleştiri alalım dedi eleştirememiş burdan yazmaya kalkıyonuz ayıp ayıp az utanın!

Yorumu oyla      9      9  
Ödemişli CHP'liler 8 Kasım 2018 Perşembe 01:20

Herkesle kavga eden, partisi'nin ilçe başkanları ile, meclis üyeleri ile sürekli kavga eden, sivil toplum örgütlerini dinlemeyen , halkın içine girmeyen, halka selam vermeyen Bekir Keskin ile ödemiş'te seçim kazanmak mümkün değildir. Yeni Belediye binası yapmadan belediye binası yıkan sonra ortada kalan, hesapsız,kitapsız harcamalar yapan aylarca belediye işçilerinin maaşlarını ödeyemeyen kişi ile seçim kazanmak mümkün değildir. Bekir keskin soy ismi gibi keskindir, keserek değil, gönülleri kazanarak siyaset yapmak lazım. Siyasetin malzemesi insandır, ödemişte seçimi insanlara tepeden bakmayan,onları anlayan, insana değer veren adaylarla seçim kazanılır.

Yorumu oyla      16      6  
Sacıt durmaz 7 Kasım 2018 Çarşamba 03:18

Syn bekir bey sakın abi sakın yok öyle oldu böyle oldu bunların sebebi direkt sensin,buradan idda ediyorum il başkanı veya yerel yönetimlerden sorumlu kişiler gelin Ödemiş ve çevresine yanınıza bu bölgeden kimseyi almayin ama,çıkın sorun halka nasıl bilirsiniz diye hatta yalnız Bekir bey'' i sormayın tüm aday adaylarınızı sorun içlerinde idda ediyorum sınıfta bekir bey kalacaktır..Bır insan kendi ağızla söylermi yahu insan ilişkilerinin zayıf olduğunu..halen devam ediyor pot kırmaları..Bır tane resmi veya resmi olmayan kuruluş yok destek veririz diyen,hatta aksine aday olursa direkt akp''ye destekleriz diyen bazı tanınmış kişiler var.Siyasi nezaket yok,odtü mezunu olmuşsun ama doğduğun toprakların insanlarının dilinden anlamıyorsun,şuanda belediyenin çalışanları sessiz sessiz bekliyor CHP adayını Bekir bey gelirse desteklemeyeceklerini tüm belediye biliyor...Kendi doneminde Belediye meclisinde kendi meclis uyleri Bekir beyin başkanlığını resmen düşürmek istediler bir il başkanı bir sorsun neden böyle bir şey oldu diye hatta şuan ki ilçe başkanı bu konun içinde yer almıştı uzağa gitmesinler ona sorsunlar.Yaptim oldu siyaseti ile belediye yönetilmez kural kaidesi var işlerin, İBB yapacağı işleri Ödemiş Belediyesi bütçesi ile yaparsan apışır kalirsin,kendi çalışanına maaş veremezsin.Öte yandan alt ekip kim bir bakın yine bağrı,yakası açık belediyeyi kıraathaneye çeviren yakın arkadaşları olacak mı... Yani demem o ki Bekir beyle bu seçime girmek demek kendisinin dediği gibi sayesinde 5 yıl boşa gitti onunla berbaer bu 10 yıl olur ondan sonra Ödemiş ve çevresinde CHP''nin üzerine "sela"okutun...

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Bu FETÖ'nün hiç milletvekili yok muydu?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mesela bu FETÖ'nün hiç milletvekili ...
Muhittin AKBEL yazdı... Aydın'ın üç ilçesinde CHP'den aday adayı yok
Muhittin AKBEL yazdı... Aydın'ın üç ilçesinde CHP'den aday adayı yok
Mehmet KARABEL yazdı... Torbalı’ya imzasını atmaya çoktan hazır!
Mehmet KARABEL yazdı... Torbalı’ya imzasını atmaya çoktan hazır!
 
CHP Ödemiş'in kadınlarından öğrenciler için kermes
Ödemiş ilçesinde, CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
CHP İlçe Başkanı Yıldırım'dan AK Partili Çiftçioğlu'na: Siyasi cehalet!
Özel bir şirketin alacaklarını tahsil edemediği için belediyeye 3.6 milyonluk ...
Başkan Kocaoğlu MHP ve İYİ Parti’yi ziyaret edecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel merkezleri tarafından ...
 
CHP'den Bakan Soylu'ya 'defile' sorusu
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ...
Bakan Albayrak'tan enflasyon değerlendirmesi
Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bakan Albayrak, "Kasım ve ...
Erdoğan: Birileri gibi tankları görüp kaçmadık!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva