HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Şubat 2020 Çarşamba - 13:12

CHP’li Engin’den net mesajlar: Belediye başkanlığı mazeret değil çözüm üretme yeridir!

Narlıdere Belediye Başkanı Engin, “Biz aday olduğumuzda karşılaşabileceğimiz sorunları biliyorduk. Borcumuz var, ekonomi sıkıntıda, bunların hepsini bilerek geldik. Ama şu an maşlarımız ödeniyor, sıkıntılarımızı gideriyoruz. Bunların hepsini yapacağız. Belediye başkanlığı makamı mazeret değil çözüm üretme yeridir” dedi.

CHP’li Engin’den net mesajlar: Belediye başkanlığı mazeret değil çözüm üretme yeridir!

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ali Engin, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Engin, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında geniş yelpazede açıklamalar yaptı. Partinde gerçekleşen il başkanlığı seçimi, projeler ve görev süresinin 1 yıla yaklaşmasıyla ilgili de konuşan Başkan Engin net mesajlar verdi.

KONGREDEKİ BİRLİKTELİK KURULTAYA YANSIYACAK
Geçtiğimiz 8 Şubat’ta yaşanan İzmir il kongresine değinen Engin, “CHP, 100 yıllık, demokrasi geleneği olan bir parti. Ülkenin, partinin iyiliği neyse o yapıldı. Kongre sürecine Anadolu’daki birçok ilin nüfusundan fazla insan katıldı. Ufak tefek eksiklikler oldu ama belediye başkanlarımızla uyumlu çalışacak bir il yönetimi oluştu. Aynı birliktelik kurultaya da yansıyacak. Artık seçimler ne zaman yapılacaksa ona kilitleneceğiz. Artık biz içimizde kim bakan olacak, onları tartışacağız. En geç 1 yıl içinde… Anadolu’da birçok yer CHP’li olacak dediğimizde siyasi söylem diyenler oluyordu, ama oldu. Bu da olacak. CHP’li bakanlar ve iktidar olacak” dedi.   

DENİZ YÜCEL İLE TUNÇ SOYER ARASINDA SORUN YOK
“3 yıl il başkanlığı yapmış birisiyim” sözleriyle açıklamalarına devam eden Engin,  “Deniz Yücel seçildiği gün kongreyi unutacak birisi. Siyasi anlayışı, değerleriyle, ‘bu bana oy verdi, vermedi’ düşüncesine girecek birisi değil. Girmemeli de! O artık bir örgütün başkanı. Eşitlik, liyakatle yönetecek. Çabaya göre tüm partililerimize yaklaşacak. Ayrıca Tunç Soyer’in de il başkanıyla uyumlu çalışacağına inanıyorum. Aralarında en ufak bir sertlik olmadı. Bundan sonra da hiç olmaz. İletişim eksikliği, ön yargı olabilir, kötü niyetli insanların süreci gerginleştirme çabası olabilir. Ama onların arasında sorun olmadı. Bundan sonra da hiç olmaz. Önümüzde 4 yıllık bir süre var. Hizmet için uzun ve yeterli bir süre. Ama kendi içimizde enerjimizi tüketirsek yetmeyebilir. Bizim amacımız daha fazla insana ulaşmak, sorunları çözmek, istihdam yaratmak. Şehirlerimizi yurt dışındaki şehirlerle yarışır duruma getirmek amacımızdır. Görevimiz iktidara, hizmete odaklanmaktır. Parti içindeki arkadaş gruplarının beklentilerini toplumun beklentilerinin önüne çıkarmamak lazım… Bunu yaparsanız siz zaten siyasetçi değilsiniz. Bu yapılırsa affedilemez bir hata olur” diye konuştu.

MÜTEVAZİ OLMAYACAĞIM İZMİR’İN EN TEMİZ İLÇESİYİZ
Görev süresine değinen Engin, “1 yıl yoğun geçti diyebilirim. Narlıdere’miz gerçekten geleceği olan, doğru planlanırsa 50 yılda doğasını koruyarak hızla gelişebilecek bir ilçe… Çok artmayacak nüfusuyla uyumlu, orta sınıfın oturduğu, otopark sorunun olmayacağı bir yer haline gelecek. Tüm kurumlarımızla iş birliği halindeyiz. Narlıdere’deki bu sinerjinin temeli; siyaseti kutuplaştırmadan, herkesin fikrinden yararlanma olarak görüyorum. Yaptığımız tüm projelerde kamuoyunun desteği var. Diğer partilerimizle de iş birliği yapıyoruz. Hiç mütevazi olmayacağım İzmir’in en temiz ilçesiyiz. Kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Sokakları pırıl pırıl yaptılar. Ben kadınlara boşuna güvenmemişim. Kadınlarımıza güveneceğiz ve bir şeyi yapıyorsak arkasında duracağız” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETME YERİDİR!
Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra problemlerle karşılaşmasına açıklık getiren Engin, “Biz aday olduğumuzda karşılaşabileceğimiz sorunları biliyorduk. Borcumuz var, ekonomi sıkıntıda, bunların hepsini bilerek geldik. Ama şu an maşlarımız ödeniyor, sıkıntılarımızı gideriyoruz. Bunların hepsini yapacağız. Belediye başkanlığı makamı mazeret değil çözüm üretme yeridir. Biz de sürekli proje, çözüm ve kaynak yaratıyoruz. Demek ki biz 5 sene sonunda kıt kaynaklarla çok güzel işler yapılabiliyormuş dedirteceğiz. Bunu göstereceğiz. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bunlar ben değil biz yapıyoruz. Biz herkesi bu hizmete katmak istiyoruz” diye konuştu.

GASTRONOMİ TURİZMİNE VURGU
Slow Food ve gastronomi turizm üzerinden mesajlar veren Engin, “Aslında bu Tunç Soyer’in de ortaya koyduğu bir perspektif. İzmir ağır sektörlerden ziyade turizm sektöründe büyümeli. Dünyada birçok şehirde müzeler, limanlar, gastronomi, marka kafeler, yerel lezzetler var. Hedef bu! Siz bunu yaparsanız olur. 50 milyon turistin belki yüzde 1’i İzmir’e geliyor. Biz bunu yüzde 20’lere çıkarmalıyız. Süt ürünlerimizin marka değeri artacak, Ödemiş’te ürettiğimiz karpuzu otelde 4 misli fiyatına satacağız. Mezun olan öğrencilerimiz çok iyiler, bunlar iş bulacak. İzmir’de hem de yüksek ücretlerle iş bulacak. Slow Food’u referans alıp festivaller, mutfaklar arası yarışmaları geliştirmek istiyoruz. 2 yıl sonra Narlıdere metrosu bittiğinde ki İzmir’in en büyük projelerinden… Metro bittiğinde iz 100’e yakın tarihi eseri restore etmiş, bisiklet yolu olan, yeme içme alanları olan Narlıdere’yi yaratacağız. Hem diğer şehirlerden hem de yurt dışından gelenler Narlıdere’yi ziyaret etmiş olacak. Narlıdere zaten spor, kültür, sanat kentidir. Bunları da geliştireceğiz. Eylül ayı geldiğinde Atatürk Kültür Merkezi yenilenmiş olacak. Yeni salonlar da eklemiş olacağız” açıklamasını yaptı.

SOYER UZUN YILLAR GÖREV YAPACAK, ÇÜNKÜ VİZYONU ÇOK DERİN!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e izleyicilerden gelen övgü dolu yorumlar sonrasında kısa bir mesaj veren Engin, “Tunç Soyer’in uzun yıllar bu görevi yapacağına inanıyorum. Vizyonu çok derin çünkü!” dedi.

GEZİ EYLEMİNE KATILANIYLA, KUDÜS EYLEMİNE KATILANI BİZİM
Gezi olaylarıyla ilgili mahkemenin verdiği beraat kararları için konuşan Engin, “O zaman il başkanıydım. İnsanlar parti binamıza sığındı. Niye? İstanbul’da ağaçlar kesilecek, AVM yapılacak. Dönemin başbakanı ‘evet ben bu binayı oraya yapacağım’ dedi. Dünyada ülkenin her ilinde refleks gösterilen bir eylem yok. Bunu hangi güç organize edebilir? Böyle bir güç yok. Ülkeyi yönetenler, ‘evet bir daha değerlendireceğim’ diyebilirdi. Ben de il başkanı olarak yaşadım. Orayı terörize edenler yok muydu? Vardı. Her yerde varlar. Biz o zaman partimiz olarak onlara müsamaha göstermedik. Masum hak talep eden çevrecilerle bunların ayrılması gerektiğini söylemiştik. Yine aynı şeyi söylüyoruz. Molotof atan, polisi dövenleri haklı bulmuyoruz. Bu bir hak talebidir. Milyonlarca insan sokağa çıkabilir. Ama bunun karşısında 13-14 yaşında çocukların bomba fişekleriyle, copla öldürülmesi de cumhuriyet tarihinin kara lekesidir. Hükümetin de buradan pay çıkarması lazım. Bu ülke bizim. Gezi eylemine katılanıyla, Kudüs eylemine katılanı, başı açık, kapalısıyla herkes bizim. Bunu kabul edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

MİLYONLARCA OY ALDIK, KIYMETİNİ BİLECEĞİZ!
‘Erken seçim bekliyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Engin, “Bana bunu önceden sorsaydınız beklemiyorum derdim. Ama bazı durumlarda yönetemiyorsanız çare sandıktır. İktidar da bir süre sonra sandığa başvuracaktır. İktidarı bırakmanın da en demokratik yoldu sandıktır. İç kargaşa, darbe… Bunların hepsine karşıyız. Kim yapıyorsa, kimse haksızlık yapıyorsa itiraz etmiştik, etmemiz lazım. İktidar değişecekse demokratik yollarla olmalıdır. Son günlerde yine darbe tartışılıyor, bu Atatürk’ün demokratik cumhuriyetine yakışmıyor. Erken seçim 1 yıl sonra olmazsa 2 yıl sonra olacak. Vatandaş bize oy verdi. Ülke nüfusunun yarısından fazlası bizim belediyelerimiz tarafından yönetiliyor. Elimizi tutan yok. Vatandaş alın yapın dedi. Ama tekrar ediyorum, demokratik yollarla iktidarın değişmesi lazım. Son yerel seçimde milyonlarca oy aldık. Bunun kıymetini bileceğiz. Ne yapacaksak demokrasi içinde barışçıl bir çerçevede yapmamız lazım. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLA İLERLİYOR, MUTLUYUM!
İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Engin, “Riskli alan ilan edilen bir alanımız var. AK Partili vekiller de bize destek oluyor. O bölgede her partiye gönül vermiş yurttaşımız yaşıyor. Oranın politikası olmaz. Hızla ilerliyor. Narlıdere Belediyesi’nin üstüne düşen tüm eksiklikleri tamamladığını inanıyorum. Mutlu olduğumu söyleyebilirim, hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.  

 
Belediye kanunu değişiyor: İşte öne çıkan maddeler!
 
Altay'da favori Koşukavak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abuzer 19 Şubat 2020 Çarşamba 17:24

KURULTAY DELEGELERİNDEN KİMLER GENEL BAŞKANININ AYAĞINI KAYDIRACAK BİLİYORMUSUN

Yorumu oyla      2      3  
BAK BAK 19 Şubat 2020 Çarşamba 14:00

seni bilmememde soyerin alt birimi ıııh

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye kanunu değişiyor: İşte öne çıkan maddeler!
Büyükşehir, il ve ilçeleri ilgilendiren belediye kanununda yapılacak değişikliğin ...
Selçuk'ta 'Slow Food' zirvesi: Tarımda aracı kalkıyor!
Efes Selçuk’un Slow Food akımına dahil olması adına Selçuk Efes Kent Belleği’nde ...
İzmir'de 'dijital demokrasi' dönemi: Bizİzmir yola çıktı
İzmirlileri belediye yönetimine dahil eden ve kentlilerin birçok belediye ...
 
Soyer'den 'Çeşme Projesi' açıklaması: Bilmeden karşı çıkmak doğru değil
Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un açıkladığı ‘Ege Turizm MerkeziÇeşme ...
İskender Doğan Narlıdere’de nostalji yaptı
Türk sanat yaşamına adını yazdıran usta isimleri Narlıdereliler ile buluşturan, ...
Çiğli’de engelli veri tabanı çalışmalarına başlanıyor
Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü engellilerin talebi üzerine ...
 
Konak'ta emek sevgiye dönüştü
Konak Belediyesi’nin Halilrıfatpaşa semtindeki Ziya Zişan Saadet Aytulun ...
Bornova'da hem esnafa hem vatandaşa 'destek'
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımlarını, Bornova’da ...
Bayraklı'da metruk binalar yıkılıyor
Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva