HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2018 Cuma - 13:46

CHP’li Engin’den liste çıkışı: Kimlerin aday olduğu önemli değil

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin seçimlerin ülke geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Engin, “Şahıslarımızın, egolarımızın bir önemi yok. Kimlerin listede olduğundan çok kimlerden kurtulacağımız önemlidir” dedi.

CHP’li Engin’den liste çıkışı: Kimlerin aday olduğu önemli değil

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin SonSöz TV’de yayınlanan Güne Bakış programına konuk oldu. Engin, milletvekili adaylarının sıralarının hiçbir önemi olmadığını belirtirken listelere giren ya da giremeyenlerin “kişisel hırslarından” kurtulması gerektiğini belirtti.

Engin, “Şahıslarımızın, egolarımızın, beklentilerimizin hiçbir önemi yok.  Parti içinde bizi sevenler, destek olanlar, bizim aday olacağımızı inananların bazı şeyleri unutması lazım. Tek odaklanmamız gereken konu var. Bu da iktidarın gönderilmesidir. Önümüzde bir beş yıllık süreç başlayacak. Bunun için de iyi çalışmalıyız. Kimin aday olduğu, milletvekili olduğu değil nasıl bir Türkiye’ye uyanacağımız önemlidir. 25 Haziran sabahında umutlarımızın yeşermesi, gerginliğin azalması, itibarımızın yükselmesi gerekiyor” dedi.

HER ŞEYİ SATTILAR
AK Parti Hükümeti’nin yıllar sonra CHP’nin dediklerini, vaatlerini uygulamaya başladığını belirten Engin, “ Diyoruz ki İzmir’de Göztepe Stadı’nı, Karşıyaka Stadı’nı şehir parkı yapalım. Ama onlar bildiklerini okudular. Stat yapmak istiyorlarsa Örnekköy’ü gösterdik. Ne yazık ki şehirlerin merkezine binaları dikiyorlar. Biz buraları kent ormanlarını, bahçeleri yaparak şehir merkezlerinden kopmasın istiyoruz. Şimdi çıkıp statları yeşil alanlara çevireceğiz diyorlar. Bizim bulunduğumuz noktaya yeni geldiler. Belediyelerimiz üniversite öğrencilerine burs verirken yasa, kanun düzenlemesi yaparak bunu engellediler. Kız çocuklarımızı, gençlerimizi tarikatlara yönlendirdiler. Belediyeler yurt yapmayacak da kim yapacak? Bunlara engel olan bir hükümet nasıl eğitimde düzenleme yapabilir? Ben il başkanıyken İzmir’de Karayolları arazilerini de bunlar sattı. Biz ‘yapmayın, etmeyin’ diye yalvardık.  Elektrik Fabrikası’nı da aynı şekilde gündeme getirdik.  AVM, işyeri yapacak arazi bulamazsınız ama şehir merkezlerindeki değerli arazileri sattığınızda geri dönüşü olmaz” diye konuştu.

EŞİT-ADİL DAĞITIM YAPILACAK
Ülkenin zor günlerden geçtiğini belirten Engin, “OHAL nedeniyle toplum baskı altında. İnsanlar ‘bir şeyler düşünürsem suç olur mu’ diye düşünüyor. Kamu görevlileri, meslekleri olanlar işlerinden atıldı. TBMM’de komisyon kuruldu ama o da nasıl çalışıyor bilmiyoruz. İnsanlar nereye gidecekler? OHAL’den nüfusumuzun yüzde 80’i etkileniyor. Türkiye’nin normalleşmesi, hepimizin kucaklaşması lazım. Yeniden üretime, iş, aş sağlamaya ihtiyacımız var. Biz ‘AKP döneminin zenginlerine el koyacağız’ demiyoruz. Ama herkes fedakarlık yapacak. Bu ülkenin imkanlarından faydalanmayanlara eşit, adil dağıtım yapacağız. Bize ‘paranız var mı’ diyorlar. Bunu önceden de sordular. Fakat bizim önerilerimizi yerine getirmek için onlar paraları buluyorlar” dedi.

DÖRDÜNCÜ SIRAYI KABUL ETMEDİLER
CHP yüz yıllık partidir. Seçmen lütfen başkalarına itibar etmesin. Eksiği, gediği olabilir. Adaylara takılmayalım. Kimin aday olduğunun hiçbir önemi yok. Vatandaşlarımız bunlara dikkat etsinler.  Atatürkçü, ayrımcılık yapmayan, kadınlara, engellilere sahip çıkan bir partiyiz. Vatandaşlarımız oylarını burada toplasın. AKP’nin 16 yıl sonra ‘biz İzmir’de iktidar olacağız” demeleri gerçekçi gelmiyor. Eskiden İzmir’den her iki bölgeden dört milletvekilleri vardı. Şimdi bu sırayı kimse kabul etmemiş. Bize bilgileri geliyor. İzmirlilerin sandıkta sağduyuyla hareket edeceklerine inanıyorum. Adaylarımızın hepsi arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

 
Ege'nin 100 büyüğü belli oldu: Zirvede gelenek bozulmadı
 
Kuşadası'nda fuhuş operasyonu: 5 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 25 Mayıs 2018 Cuma 21:30

kimse parti içinde çalışmasın ozaman. nasılsa oy veriliyor. emeğin hiç değeri yok. herifler tepeden iniyor.16 senedir bıktık be. Hep aynı söylem. madem önemli değil bırakın on secim olsun kim çıkarsa artık. yer mi anadolu çocuğu.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Buca'dan 2000 kişilik iftar
AK Parti seçim beyannamesi Buca'nın da gündemi oldu. Buca-Koop'ta düzenledikleri ...
CHP ve MHP aynı saatte açıklıyor
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, seçime girecek siyasi partiler ...
CHP İzmir İnce için ateşledi!
CHP İzmir İl Başkanlığı, partilerinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ...
 
İYİ Parti İzmir’in adayları vitrinde: Kim/ ne mesaj verdi?
24 Haziran seçimlerine ilk kez sandık mesaisi yaşayacak olan İYİ Parti’nin ...
Demirtaş'tan Perinçek'e: Siz seçilirseniz biz kapatırız
HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş sosyal medya üzerinden ...
ABD heyeti Münbiç için Ankara'da
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, çalışma grubu toplantısı için ABD'den bir ...
 
MHP İzmir'in vekil adayı Bulut: Polise özlük hakları verilmeli
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Adayı Cumhur Bulut’tan ...
YSK inceledi: İki partiye kritik liste uyarısı!
Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin ...
CHP’li Çam’dan ‘İnce’ daveti
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva