HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2016 Perşembe - 10:31

CHP’li Çıray’dan ‘komisyon’ çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu üyesi Aytun Çıray, AK Parti’nin komisyonun etkin ve verimli çalışmasını istemediği görüntüsünü verdiğini belirtti.

CHP’li Çıray’dan ‘komisyon’ çıkışı!

Çıray, konuyla ilgili açıklamasına “Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın geleceğini belirleyecek en dramatik olay 15 Temmuz 2016 gecesi kalkışma ve işgal harekatıdır. Bu işgal ve kalkışma harekatı Türk Milletinin hafızasına en şiddetli travmalardan biri olarak şimdiden kazınmıştır. Bu felaketin nasıl ve hangi yöntemlerle hazırlandığının aydınlatılması ve arkasındaki bütün ana aktörlerin ve piyonların deşifre edilmesi bu muazzam travmanın etkilerini hafifletmek ve bu etkilerle  baş etmemiz açısından hayati bir önem taşımaktadır” diye girdi. 

REŞAT PETEK ARAŞTIRACAK DEĞİL ARAŞTIRILACAK BİRİDİR
Çıray açıklamasına şöyle devam etti:  ‘Ancak, Yüce Meclis çatısı altında cumhuriyet  tarihimizin bu en büyük travmasını en azından belli cepheleri ve boyutlarıyla aydınlatılmasının komisyonun sağlıklı biçimde teşkil edilmesine bağlı olduğu açıktır.  Sağlıklı bir komisyonun temel şartı ise üyelerinin 15 Temmuz işgal harekatının işbirlikçi ajan ve piyonlarıyla hiçbir şekilde pozitif bir ilişkiye girmemiş olmamalarıdır. AKP’nin Komisyona verdiği bazı üyelerin bu temel şartı karşılamadıkları bütün kanıtlarıyla ortadadır. Reşat Petek, bu karanlık ajan ve piyon işbirlikçi siyasi İslamcı şebekenin Türk Silahlı Kuvvetlerini ele geçirmek için sahneye koyduğu Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına açık destek vermiş bir şahsiyettir. Yani Reşat Petek araştıracak değil siyasi İlâmcı FETÖ ile ilgisinin derecesi araştırılacak bir şahsiyettir. Petek TSK’nın asil üyelerinin aileleriyle birlikte hayatlarını zindan edilmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Sayın Petek’in bundan ötürü pişmanlığını deklare ederek bir bakıma özür dilemesi bu konudaki sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Ama burada önemli olan husus, Petek’in bu tatsız tarihsel bagajının onun Komisyondaki varlığını başlı başına bir mesele haline getirmiş olmasıdır. Reşat Petek’in komisyondaki varlığı Komisyonun etkinliğini ve verimliliğini düşürebilir, hatta onu bazı bakımlardan battal hale getirebilir.

Sayın Kocabıyık ise 2009 Aralık’ında Yeni Asır köşesinde bu İslamcı imamı tarihin en büyük 1000 Türk büyüğünden birisi olarak zikretmiş, 28 Ocak 2011'de 'Bu büyük insanı kendi ülkesinden çekip gitmeye zorladık, 70 milyonun utanç duyacağı bir durumdur bu' diyerek Türk milletinin bütününü sözde 'suça iştirakle' suçlamış ve 2011Temmuz ayında yazdığı makalede de onu insanlık tarihinin ortak onur listesinin en üst sıralarında yer alan Shakespeare’le eşitlemiştir. Bu satırlarda yer alan ifadelerin sıradan övgü sınırlarını zorlamış olması komisyonun üzerine gölge düşürecek ve tartışmalara yol açarak gündemi esastan saptıracaktır.”

SAYIN BAŞBAKANIN BU KONUDA GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM
Çıray sözlerini şöyle noktaladı: "Bu aşikar gerçek karşısında AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak ben sayın Yıldırım’ın bu konudaki haklı endişelerimizi samimiyetle değerlendireceğine ve verimli çalışması için gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum, en azından inanmak istiyorum."

 
Bornova güneşten para kazanıyor!
 
85. İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını geleceğe açıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan üzüm üreticilerinin derdini Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, üzüm üreticilerinin içinde bulunduğu ...
Hakan Şükür sessizliğini bozdu, geri adım attı!
15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakan ...
Yıldırım: Bütün alan YPG'den temizlenmeli!
Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın "Keşke Gülen Amerika'da ...
 
Kılıçdaroğlu: IŞİD ile mücadele etmek hepimizin görevidir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "IŞİD terör örgütü ile mücadele etmek ...
Flaş: Erdoğan ile Biden'dan 'Gülen' mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkan Yardımcısı Biden görüşmesi sona erdi. ...
Dünya destekledi, HDP 'işgal' dedi!
Cerablus operasyonu konusunda yazılı açıklama yapan HDP, müdahaleyi işgal hamlesi olarak niteledi.
 
Biden: Gülen hakkında işbirliği yapıyoruz
ABD Başkan Yardımcısı Biden, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili, "Gülen ...
Başbakan Yıldırım: PYD/YPG Fırat'ın batısında...
Başbakan Yıldırım, "ABD'nin kararlılığını bir kez daha gördük ve hiçbir ...
Bahçeli'den Fırat Kalkanı operasyonuna tam destek
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Fırat Kalkanı operasyonuna dair, "MHP, Celabrus’a ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva