HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2017 Perşembe - 09:50

CHP'li Çıray: Adalarımız Yunan işgalinde mi?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ege Denizi'ndeki 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığında ortaya çıkan iddialarla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması üzerine bir soru önergesi verdi.

CHP li Çıray: Adalarımız Yunan işgalinde mi?

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığının AK Parti hükümetinin bilgisi dahilinde Yunan askerlerine teslim edildiğini ve bu durumun 13 yıldır devam etmekte olduğuna dair basında yer alan iddialara dikkat çekti.

Çıray'ın Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması üzerine verdiği soru önergesinde şu cümlelere yer aldı. 

"Bu adalarda ikili devlet modeline geçildiği, otoritenin Yunan vali ve belediye başkanlarıyla paylaşıldığı, Yunanlıların adalardan vergi topladığı iddiaları bulunuyor. Türk karasularında tekneyle seyahat eden vatandaşlarımızın Yunanistan tarafından tutuklandığı, öldürüldüğü; fakat Türkiye’nin buna rağmen Yunanistan’a nota vermeyerek duruma göz yumduğunu iddia ediliyor. Olayların bir an evvel açıklığa kavuşturulmalı ve kamuoyuna bilgi verilmeli. 

BAŞBAKAN KOYUN ADASI’NA PASAPORTLA MI GİRDİ?

"Yunan kuvvet komutanlıklarının işgal edilen Türk topraklarında tatbikat yaptıkları, Türk karasularını ve hava sahasını ihlal ettikleri, Yunan vatandaşlarının Türk topraklarına pasaportsuz giriş yaptıkları; buna karşılık Türkiye Başbakanının Koyun Adası’na pasaportla giriş yaptığı iddiaları var. Tüm bunlar karşısında devletimizin haklarımız konusunda herhangi bir adım atıp atılıp atılmıyor mu?"

"Kıbrıs süreciyle ilgili gelişmeler Türkiye’nin Kıbrıs’taki garantörlüğünü tehlikeye atacak bir seyir izliyor.  Ege adalarındaki durumla birlikte ele alındığında, Türkiye’nin adeta bir kara devletine dönüşme riskiyle karşı karşıya olduğu ortada."

Aytun Çıray’ın Meclis Başkanlığı vasıtasıyla Başbakan’dan yazılı cevaplarını istediği sorular şunlar:   

*Lozan Anlaşmasında verilmeyen 18 Türk Adası ve bir Türk kayalığının Yunan askerine teslim edildiği doğru mudur?

* Bu adalarda devletin birliği ve tekliğinin ortadan kaldırılarak, otoritenin Yunanistanʼla paylaşıldığı Türkiyeʼnin batısında ikili devlet düzenine geçildiği ve İzmir, Aydın ve Muğla illerimizin bütün bu olup bittiği ile birisi Türk diğeri Yunan olmak üzere 2ʼşer vali ve 2ʼşer belediye başkanı ile yönetildiği doğru mudur?

* Yunanistanʼın bu adalarımızda vergi topladığı ve esasen Türk toprakları olan bu adalarda birisi Türk diğeri Yunan olmak üzere 2 başkomutan bulunduğu doğru mudur?

* Yunanistanʼın Ege Denizi Türk kara sularında tekne ile dolaşan vatandaşlarımızı öldürdüğü, tutukladığı, yargıladığı; ancak bunlara rağmen Yunanistanʼa nota verilmediği doğru mudur?

*Yunan Kara Kuvvetlerinin bu topraklarda tatbikat yaptıkları; Yunan Kara Kuvvetlerinin Türk topraklarında; Yunan Deniz Kuvvetlerinin de Türk karasularında tatbikat yaptıkları haberleri gerçeği yansıtmakta mıdır?

*Yunan kara, deniz ve hava kuvvetlerinin uçak ve helikopterlerinin hep birlikte Türk hava sahasında uçtukları ve ihlaller yaptıkları haberleri doğru mudur?

*Yunan Cumhurbaşkanını, Savunma Bakanıʼnın, Genel Kurmay Başkanlarıʼnın ve Kuvvet Komutanları ile Yunan askerleri ve Yunan askerleri ve Yunan vatandaşlarının Egede işgal edilen Türk Adalarına ellerini kollarını sallayarak pasaportsuz giriş ve çıkış yaptıkları haberleri doğru mudur?

*Buna karşılık Türk vatandaşlarının Egede işgal edilen Türk Adalarına pasaportla giriş yaptıkları haberleri ve bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali YILDIRIMʼın İzmir Koyun Adasına Yunan polisi ve gümrük kontrolünden geçtikten sonra pasaportla giriş yaptığı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Aydın ilimizin Marathi Adasına ancak pasaportla girdiği haberleri doğru mudur?

*Bütün bu haberler doğru ise Türkiye Cumhuriyeti egemenlik hakkının bu açık ihlalleri karşısında hangi girişimlerde bulunduğunuz Türkiye Yunanistan Cumhuriyeti nezdinde ve onun bu ihlalleri yapan kurumları nezdinde gerekli nota vermek başta olmak üzere gerekli uyarı girişimlerinde bulundunuz mu?

*Şahsınızın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Türk egemenliğindeki topraklara Yunan bayrağı ve pasaportuyla girmenizi nasıl açıklıyorsunuz? 

* Kıbrısʼta Birleşmiş Milletler gözetimindeki müzakerelerin Türkiyeʼnin garantörlüğünü ortadan kaldıracak bir seyir izlemesini ve izole edilmesini nasıl engellemeyi düşünüyorsunuz?

 
Flaş: Dolar ve euroda son durum ne?
 
Kaya’dan Menderes’e güvence: Yaralar sarılacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalın'dan ABD'ye tepki: Aklını mı yitirdi?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Merkez Komutanlığı'nın PYD ile PKK'nın ...
CHP’de o ilçede kadın kolları başkanı istifa etti
CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı Fatma Koç ve dört yönetim kurulu üyesi istifa etti.
Meclis’te kavga: AK Partili Şahin’in burnu kırıldı
Teklifin 5.maddesinin görüşüldüğü esnada Meclis'te yumruklu kavga çıktı. ...
 
Anayasa teklifinde 3 madde daha kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifinin 3., 4. ve 5 maddeleri ...
Bahçeli: Teklif Meclis'ten geçmezse...
Meclis kulisinde açıklamalarda bulunan MHP Lideri Bahçeli, "Teklif Meclis'ten ...
Meclis’te ‘İzmir’ tartışması: Sertel ile Eroğlu ve Dağ karşı karşıya!
Anayasa görüşmelerinin gerçekleştirildiği TBMM’de İzmir tartışması çıktı. ...
 
Meclis'te oylama sırasında arbede çıktı!
Anayasa değişikliği teklifindeki 18 yaşında seçilme hakkını veren 3. madde, ...
Kılıçdaroğlu'nun sesinden Cumhuriyet videosu
CHP’nin, Türkiye’de anayasa değişikliği tartışmaları sürerken, hazırlattığı ...
AK Parti Konak’tan Trafik Şube’ye taziye ziyareti
AK Parti Konak Teşkilatı, şehit polis Fethi Sekin'in bağlığı bulunduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva