HABERLER>EGE
4 Ocak 2017 Çarşamba - 18:09

CHP'li Biçer'den 2 mahalledeki kamulaştırmaya tepki

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ne dahil edilmek üzere kamulaştırılmak istenen Emlakdere ve Karaali mahallelerindeki 81 çiftçiyle bir araya geldi. Yarın görülecek olan kamulaştırma davası öncesi çiftçilere destek verdi.

CHP li Biçer den 2 mahalledeki kamulaştırmaya tepki

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin 6. kısmı için Emlakdere ve Karaali mahallelerindeki 64 parseldeki toplam 965 dönümlük tarım arazisinin kamulaştırılması için başlatılan çalışmalar tepkilere neden oldu. 965 dönüm tarım arazisini kapsayan kamulaştırma çalışmaları için tarla sahipleri Manisa Valiliği'nin uzlaşma komisyonuna davet edildi. Komisyonda Manisa Organize Sanayi Bölgesi yöneticileriyle görüşen tarla sahipleri, kamulaştırma için verilen bedeli çok düşük bulduklarını belirterek kabul etmedi. Yöneticilerle çiftçiler arasında maddi anlamda herhangi bir uzlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, 81 tarla sahibine Manisa 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kamulaştırma davası açtı. Çiftçilere dava tebligatı bir ay önce gönderildi. Tebligatları alan köylüler, kamulaştırmayla ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

'SANAYİYE KARŞI DEĞİLİZ'

Yarın Manisa 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek kamulaştırma davası öncesinde CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, davalık olan Emlakdere ve Karaali mahallelerinde yaşayan 81 çiftçi ile bir araya geldi. Emlakdere'nin durumunu soru önergesi vererek Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne sorduğunu belirten Miletvekili Biçer, "8 bin dönüm arazi istimlak edile edile, vatandaşın, çiftçinin elinden kala kala 965 dönüm arazi kaldı. Onu da kaybetmek üzereyiz. Manisa Organize Sanayi Bölgesi buraya çok yakın ve burayı istimlak etme kararı alıyor. Bu çalışmayı Manisa Valiliği'ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığı ile yapıyor. Sanayiye karşı değiliz. Elbette üreteceğiz, vatandaşımız çalışacak, kazanacağız ancak uygun yer burası değil" dedi.

'BAKANLIK HARİTAYI NİÇİN ONAYLAMIYOR?'

Emlakdere'deki tarım arazilerinin birinci derece verimli topraklar olduğuna dikkati çeken Milletvekili Biçer, "Buna rağmen istimlak etmeye çalışıyorlar. Türkiye'deki uygulanan tarım politikaları sebebiyle toprak, çiftçilerin elinden gitti. Köylüler topraklaşşızdı. Çiftçi fakirleşti. Yok pahasına toprakları elinden alındı. Emlakdere ile ilgili bir çelişki var. Türkiye'de 184 ova, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal SİT alanı kapsamında değerlendiriliyor. Bunlardan birisi de Manisa Ovası. Bu ovalar yerleşime ve sanayileşmeye açılmayacaktı. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yeni bir çalışma yapıyor ve bakanlıktan gelen haritayı ayrıntılandırıyor. Manisa Valiliği Toprak Koruma Kurulu da bu toprakların SİT alanı içerisinde olduğunu onayladığı haritayı 6 ay önce bakanlığa tekrar gönderiyor. Bakanlığın o kadar önemli işleri var ki Emlakdereli vatandaşların derdi onları ilgilendirmiyor. Bugün itibari ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bir soru önergesi verdik. '6 aydır niçin onaylamadınız? Onaylamadıysanız neden onaylamadınız? Bakanlık diyelim ki istimlak yapıldıktan sonra imzayı attı. Elden çıkan topraklar nasıl geri verilecek? Zararları nasıl ödenecek? Çiftçilerimizin tek geçim kaynağı olan verimli toprakların ellerinden alınmasını istemiyoruz" diye konuştu.

'HAKKIMIZI İSTİYORUZ'

Emlakdere Mahallesi Muhtarı Kadir Kocabıyık ise "240 hane, 840 nüfuslu mahallemiz tarımla uğraşan bir mahalle. Manisa'ya 7 kilometre mesafedeki bir tarım mahallesi iken, şu an sanayi mahallesi olduk. 1998 ve 2003 yıllarında yapılan kamulaştırmalarda 8 bin dönüm tarım arazimizden son olarak 965 dönüm arazimiz kaldı. Şimdi yine kamulaştırma yapılıyor. Biz sanayiye karşı değiliz ama vatandaşın hakkı verilsin, bunu istiyoruz" dedi. (DHA)

 
İzmir şambalisine coğrafi işaret tescili
 
Dövülen öğrenciye 'Ben yaramazım' itirafnamesi imzalatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaza kurbanı şehit polislere yürek yakan veda...
Nazilli ilçesinde, polis aracının, "dur" ihtarına uymayan aracı takip ...
Depo yangınında 12 ton kekik kül oldu
Denizli’nin Çal İlçesi'ndeki bir depoda çıkan yangında, yaklaşık 12 ton kekik yandı.
Şüpheliyi takip eden polis otosu kaza yaptı: 2 şehit
Nazilli İlçesi'nde, polisin 'Dur' ihtarına uymayan otomobilin takip eden ...
 
Temizlik işçisinden örnek hareket: Bulduğu 20 bin TL'yi...
Uşak'ta kar temizliği yapar belediye işçisi, bulduğu deste halindeki 20 ...
Muğla'da 2 tır çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 2 tırın çarpışması sonucu bir kişi hayatını ...
Park halindeki kamyona arkadan çarptı: 1 ölü
Denizli’de Acıpayam İlçesi'nde, hafif ticari aracın park halindeki kamyona ...
 
Manisa'daki özel öğrenci yurdunda korkutan yangın
Turgutlu ilçesinde özel bir öğrenci yurdunun çatısında çıkan yangın, hasara ...
Ege'deki 3 ilde hırsızlara suçüstü
İzmir, Uşak ve Manisa'nın ilçelerinde farklı tarihlerde hırsızlık olayına ...
Aydın'da hastanede taciz skandalı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva