HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2020 Perşembe - 17:32

CHP'li belediye başkanlarından 6 maddelik deklarasyon!

CHP'li belediye başkanları 6 maddelik bir deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda, "Önümüze çıkarılan engelleri yine halkımızın vicdanına bırakarak, sosyal belediyecilik anlayışıyla görevimize kararlılıkla devam edeceğiz. Hedefimiz halka hizmet yanında hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ve her vatandaşın huzurlu olduğu bir beldeyi var etmektir" ifadeleri yer aldı.

CHP li belediye başkanlarından 6 maddelik deklarasyon!

CHP'li belediye başkanları 6 maddelik deklarasyon yayımlayarak; "Önümüze çıkarılan engelleri yine halkımızın vicdanına bırakarak, sosyal belediyecilik anlayışıyla görevimize kararlılıkla devam edeceğiz. Hedefimiz halka hizmet yanında hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ve her vatandaşın huzurlu olduğu bir beldeyi var etmektir" dedi.

Koronavirüs salgını sürecinde yaptıkları birçok çalışmada hükümetle karşı karşıya kalan ve halka yaptıkları yardımlar 'izinsiz olduğu' gerekçesiyle engellenen CHP'li belediye başkanları 6 maddelik deklarasyon yayımladı.

Deklarasyonda "Bizler yasalara ve halkın vicdanına dayanarak görevlerini yerine getirmeye çalışan belediye başkanlarıyız. Önümüze çıkarılan engelleri yine halkımızın vicdanına bırakarak, sosyal belediyecilik anlayışıyla görevimize kararlılıkla devam edeceğiz. Hedefimiz halka hizmet yanında hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ve her vatandaşın huzurlu olduğu bir beldeyi var etmektir” denilerek, her koşulda vatandaşın emir ve hizmeti altında olunacağı sözü verildi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, CHP'li belediye başkanları adına yayınlanan deklarasyon şöyle:

İŞTE O DEKLARASYON
"Salgınla mücadeleyi bir toplumsal mücadele olarak gördük"

"Bizler; Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanları olarak:

"- Halkımızın teveccühüyle seçildiğimiz günden itibaren parti rozetlerini bir yana koyarak tüm belde halkını hiçbir ayırım yapmadan kucakladık, görevimizi bu anlayışla yapmaya devam ediyoruz.
2 - Covid-19 salgını sonrasında, yasaların bize yüklediği sorumluluklar çerçevesinde belde halkının salgından korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Örneğin, huzurevlerinin, ibadet yerlerinin, kadın sığınma evlerinin, vb. dezenfeksiyonunu ivedilikle yaptık. Bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda yapmamızı istedikleri çalışmaları da ivedilikle yerine getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz.
3 - Covid-19 salgını ile mücadeleyi bir toplumsal mücadele olarak gördük. Dolayısıyla merkezi yönetimle yerel yönetimlerin uyum içinde çalışmalarının ne kadar hayati olduğunu biliyoruz. Uyum içinde bir çalışmanın hem Türkiye’ye hem de görev yaptığımız beldeye artıları olacağının da bilincindeyiz.
4 - Bu süreçte zaman zaman engellenmemize rağmen, azim ve kararlılıkla sorunları aşmaya çalışıyoruz… Evine gidemeyen sağlık personelinden, işyeri kapandığı için gelirden yoksun olan esnafa, ihtiyaç sahibi ailelerden, evde bakım hizmeti verdiğimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımıza kadar herkesin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda hiçbir engeli gerekçe olarak kullanmadık ve kullanmayacağız da… Çünkü bizim halkımıza tarafsız hizmet etme sözümüz var.
5 - İçinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayında, halkımıza sevgiyle saygıyla bakacak ve tüm sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz. Her ne kadar yıllardır ihtiyaç sahibi ailelere verdiğimiz sıcak yemeğin kesilmesi için bazı belediyelerimizin banka hesapları bloke edilmişse de bizler bu engeli de kendi imkânlarımızla aştık.
6- Öte yandan, vatandaşlarımızın ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapmak için belediyelerimizin banka hesaplarına yatırdıkları bağışların bloke edilmesiyle ilgili yasal yollara başvurduğumuzu da kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz."

 
Dünya genelinde tedavisi süren Kovid-19 hasta sayısı 2 milyonu aştı
 
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Çemçe Grubu imha edildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
krm 1 Mayıs 2020 Cuma 10:24

Yolunuz doğru.Birbirinizle dayanışma içersinde tüm zorlukların üstesinden gelirsiniz.Biz önce birey ,sonya yurttaş olarak hiçbir şahsa biat etmedik etmiyeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız.Kimsenin kulu değiliz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir. ...
CHP’li Serter: İşçinin temel problemlerinden biri işsizlik
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Mayıs ...
CHP'li Beko'dan 1 Mayıs çağrısı
Tüm halkların 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü ...
 
CHP’li Polat’tan 1 Mayıs mesajı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
CHP İzmir Gençlik Kolları'dan 1 Mayıs çağrısı
CHP İzmir Gençlik Kolları Covid-19 salgını sebebiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
Sındır: Kiraz piyasasında dünya lideri olabiliriz
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, kiraz sektörünün ve üreticilerinin ...
 
İzmir'in yeni sağlık üssünde geri sayım: Yüzde 65 tamam!
Bayraklı'da yapımı devam eden şehir hastanesinin yüzde 65’inin tamamlandığı, ...
Türkiye'den o rapora sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler ...
MHP’li Vekil İzmir rakamlarını açıkladı: 5 bin 400 vaka, 195 vefat var!
İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, “Biz İzmir ile ilgili bilgileri gün gün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva