HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2021 Cuma - 10:41

CHP'li Beko: İktidar ülkeyi cayır cayır yakıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Türkiye’nin dört bir yanında neredeyse eş zamanlı çıkan orman yangınlarına isyan ederek “Her yaz, ormanlarımızla birlikte yüreğimiz yanarken sürekli tekrarlar olduk; bu yangınlar sabotaj mı? Hem ortaya çıkışında, hem sorumluların cezasız bırakılmasında hem de söndürmedeki beceriksizlik ve yetersizliğiyle dün olduğu gibi bugün de AK Parti iktidarı tüm ülkeyi cayır cayır yakıyor!” dedi.

CHP li Beko: İktidar ülkeyi cayır cayır yakıyor

Türkiye’nin dört bir yanında özellikle de kıyı kesimlerinde etkili olan yangınların kontrol edilememesinin iktidarının beceriksizliği olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, yangın bölgelerinin özelliklerine bakıldığında ‘kasıtlı’ çıkarılma olasılığının yüksek olduğunu iddia etti. “Manavgat, Marmaris, Bodrum, Mersin, Adana Kozan gibi Türkiye’nin en turistik bölgeleri ile birlikte ülkenin pek çok yerinde yangın var. Çeşme, Seferihisar gibi bölgelerimizde de ne yazık ki yaz mevsiminde çok fazla yangın haberi alıyoruz. Ancak pek çoğunun altından kasıt çıkması insanlık için çok utanç verici bir durum. Canlılar yok olurken, küller içindeki kaplumbağaların fotoğraflarına rağmen birileri buralarda yapacağı binaların resmine bakıyorsa insanlıktan şüphe edilmeli. Ülkenin bir anda gündemi yangınlar oldu ve dört bir yanda yangın haberleri iki gündür gündemi sardı. Bu kadar tesadüf olabilir mi?” diyerek isyan etti.

AK PARTİ İKTİDARI BECERİKSİZLİĞİNİ ‘CAN’LA ÖDETİYOR!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2009-2019 yılları arasında Türkiye’deki yangınlara Türk Hava Kurumu (THK) uçakları ile müdahale ettiğini hatırlatan CHP’li Beko, 2019 yılından itibaren THK ile sözleşme imzalanmadığı için THK’nın yangın söndürme uçaklarının kullanılmadığına vurgu yaptı. Beko, “Bu ayıbı, bu beceriksizliği nasıl kapatacaksınız. AK Parti iktidarı beceriksizliğinin faturasını bugün bütün canlılara canlarıyla ödetiyor. THK ile yeniden sözleşme imzalanmadığı için uçaklar havalanamıyor. Altı yangın söndürme uçağı THK’nın hangarlarında yatıyor. Kayyım atandıktan sonra yangın söndürme uçaklarında ve yangın söndürmede deneyimli pilotların işine de son verildi. 2020 yılında Ruslardan 2 uçak kiralandı. Yerli ve milli diyenler bizim uçakları bırakıp, 2 Rus uçağından medet umar durumda. Bunlar vatana ihanettir, vatana ihanet suçudur! Ormanlar önce yakılıyor, sonra talana açılıyor. Bu halka ihanettir. Teknolojiyi azaltıyorsunuz ama insan gücünü yok sayarak! İşçi sayısı yetersiz olduğu için yangınlara yeterli müdahale yapılamıyor. Arasözlerde eskiden 5 işçi olurdu şimdi 2 işçi bulunuyor. Mühendis sayısı az, liyakat yok! Eskiden ormancılar o bölgenin köylülerinden seçilirdi, şimdi bölgeyi bilmeyen işçi çalıştırılıyor. Bölgelere başka yerlerden işçiler taşınıyor, onlar da hem sayıca hem de bölgeyi tanımadıkları için yetersiz kalıyorlar maalesef” açıklamalarını yaptı.

ÇİVİ ÇAKILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
“Yangınlarla birlikte özellikle kıyı bölgelerinin imara açılması ile ilgili kaygılar artıyor” diyen Beko, “Ne olursa olsun bu işin takipçisi olacağız. Buraları yeniden ağaçlandıracağız, yaralarımızı birlik olup saracağız. Buralara çivi dahi çakılamaması için gerekli mücadeleyi vermeye hazırız. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ormansız yurt, vatan değildir’ sözü her şeyi anlatıyor. AK Partili bakanlara, yetkililere, yurdunu, vatanını seven herkese bu sorumluların bir an önce bulunması çağrısını yapıyorum. Bu vatani bir sorumluluk ve görevdir. Yangında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaşamını yitiren tüm canlıların ve ağaçlar ile bitkilerin acısını yüreğimizde hissediyor, bunların sorumlularının bulunması için tüm gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha vurguluyorum” diye konuştu.

 
BASİFED'ten 'mülteci' açıklaması: Hem ekonomi hem demografik yapı etkileniyor
 
CHP İzmir, şehit ve gazi aileleri ile buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu yangın bölgesine gidiyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, incelemelerde bulunmak üzere orman ...
AK Partili Kaya'dan eleştiri yağmuru: CHP, İzmir’in kokusunu çıkardı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP döneminde İzmir’e ...
Erdoğan, yangın bölgesindeki Bakanlarla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan ...
 
CHP İzmir'de Disiplin Kurulu 'Akdağ' kararını verdi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de olağan İl Disiplin Kurulu toplantısı ...
AK Partili Kaya ‘sabotaj’ dedi ve Soyer’e sordu: İzmir’in uçağı nerede?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye’nin birçok noktasında ...
THK uçakları neden müdahale etmiyor? CHP'li iki vekilden önemli açıklamalar
Türkiye'nin birçok yerinden yangın haberleri gelirken Türk Hava Kurumu ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu konuda hepimiz tek yüreğiz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, orman yangınlarıyla ilgili "Bu konuda hepimiz ...
Mevcut başkan Güney'den adaylık açıklaması: Demokrasi ve emekle yol alacağız
Yaklaşık 3 ay önce CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na atanan Harita Mühendisi ...
Başkan Sürekli’den Küçük Menderes çıkarması... 4 ilçe için yatırım raporu
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ana kademe, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva