HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2020 Çarşamba - 11:59

CHP'li Beko'dan Urla tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 1975 yılında DİSK/Genel-İş Sendikasına kazandırılan İzmir Urla Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki denize sıfır 68 dönümlük arazi hakkında, hükümete sert eleştirilerde bulundu. Beko, " DİSK ve Genel-İş Sendikasının unutulmaz Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve arkadaşları tarafından işçilerin kullanımı için 1975 yılında DİSK/Genel-İş Sendikasına kazandırılan İzmir Urla Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki denize sıfır 68 dönümlük araziye Saray tarafından hukuk dışı bir biçimde el konmuştur” dedi.

CHP li Beko dan Urla tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yaptığı yazılı açıklamada;
“DİSK ve Genel-İş Sendikasının unutulmaz Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve arkadaşları tarafından işçilerin kullanımı için 1975 yılında DİSK/Genel-İş Sendikasına kazandırılan İzmir Urla Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki denize sıfır 68 dönümlük araziye Saray tarafından hukuk dışı bir biçimde el konmuştur” dedi.
Sendikanın yanı sıra birçok köylüye ait taşınmaz da aynı akıbete uğradığını hatırlatan Beko açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
“Önce taşınmazlar üzerine kamulaştırma şerhi konulmuş, hemen sonra da 25 Ocak Cumartesi günü Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acele kamulaştırma yapılmıştır. Yapılan işlemlerin sürati son derece dikkat çekicidir. Henüz Sendikaya ve diğer mağdur köylüye resmi olarak kamulaştırma kararı tebliğ edilmemiştir.
Bu bölge önceden SİT alanı statüsündeydi. 13 Eylül’de yine bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmiş SİT alanı statüsünden çıkarılmıştır.
Bu şekilde 500’ün üstünde parselin oluşturduğu uzun bir kıyı alanı kamulaştırılıp özel kişi ve kuruluşlara uzun dönemli kiraya verilecektir. Bu arada bazı kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınıp kamulaştırma kapsamı dışında tutulduğu bilgileri de gelmektedir.
Çevrecilik bakımından da sıkıntı yaratacak konular söz konusudur. Köy merası, tarım arazisi niteliğinde bazı taşınmazların golf sahası yapılması söz konusudur. Bu su kaynakları için tehlike oluşturacak bir planlamadır.
Kamunun bütün eylem ve işlemleri kamu yararına uygun olmak zorundadır. Sendika ve bazı vatandaşlara ait taşınmazlara el konulup özel kişi ve kuruluşlara kiraya vermek bu kamu yararı kavram ve ilkesine aykırıdır. Bazı kişilerin kayırılması yasaların eşit objektif uygulanmaması kamusal işlemi sakatlar, hukuk dışına çıkarır. Öte yandan Anayasanın mülkiyet hakkı ile ilgili düzenlemelerine de aykırılık oluşturur.
Zamanında işçilerin tatil yapması hedeflenerek alınmış taşınmazların, köylülerin, vatandaşların elinden alınarak lüks otel yatırımlarına dönüştürülmesi, onların gelirleri itibariyle asla yararlanamayacakları, işçilere fiilen yasak bir kamulaştırma nasıl kamu yararı amacı güdecektir, sormak gerekir?
12 Eylül Faşist Cuntası DİSK/Genel-İş Sendikasını kapattıktan sonra mal varlıklarına da el koymuştur. Bugün Ankara Çankaya’da yıllarca kullanılmış olan Anayasa Mahkemesi DİSK Genel-İş Sendikasının kendi mülkiyetidir.
40 yıl sonra aynı anlayışla Urla Belediye Başkanımız görevden alındıktan sonra, DİSK/Genel-İş’in ve halkın arazileri 12 Eylül Faşist Cuntasının yaptığı gibi gasp edilmiştir.
Özel bazı kişilere menfaat sağlamaktan başka hiçbir anlamı ve amacı olmayan ve adına kamulaştırma denilen bu hukuksuz uygulamadan derhal vazgeçilmesi, işçilerin ve köylülerin haklarının iade edilmesi konusunda adımların atılması gereklidir.
İvedilikle, işçilerin alın teri ile biriktirip aldıkları bu kutsal mülkiyet hakkına saygı duyulmasını ve hakkın iadesini bekliyoruz.”

 
Belçika'nın PKK kararına tepki!
 
Elazığ'da yarı yıl tatili uzatıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İşçi ve köylü hakkı 29 Ocak 2020 Çarşamba 14:37

İzmir BB ‘si toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor. 11 Merkez ilçede İzmir BB ait toplu ulaşım aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler BEDAVA. 10.02.2016 tarihinden itibaren 19 çevre İlçede belediye otobüslerinde süre tanımlaması olmaksızın dolmuş işletmesi gibi indi bindi ( İzmirim karttan ) para ödeniyor. 28.12.2019 tarihinden itibarinde Disk eski genel başkanı ve CHP İzmir milletvekili sayın Kani Beko’nun da katıldığı törenle Seferihisar ilçesinde toplu ulaşım özelleştirildi , İztaşıt = Özel halk otobüsü ) Bu İlçede özel halk otobüsünden başka toplu ulaşım aracı yok . Ya kendi özel aracına bineceksin , ya da İztaşıt ‘a ( özel halk otobüsü ) İzmir’de merkez ilçelerde sınırsız 90 dk. aktarma hakkı var . Çevre ilçelerdeki 90 dk aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisince iptal edildi . Yetmedi 28.12.2019 tarihinde çevre İlçe olan Seferihisar’da ESOT otobüsleri çekilerek toplu ulaşım özelleştirildi . Bu özelleştirme zaman içinde diğer çevre ilçelerde de uygulanacak . İzmir milletvekili sayın Kani Beko İzmir ‘deki toplu ulaşımdaki 90 dk aktarma hakkındaki ayrımcılıktan ve özelleştirmelerden bir rahatsızlık duyuyor mu ? Çevre ilçelerin 10.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dk. haklarını iade edilmesi için bir açıklaması oldu mu ? Hak, hukuk, adalet !

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belçika'nın PKK kararına tepki!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Belçika mahkemesinin terör örgütü PKK'yla ...
Akşener’in İzmir’deki 4 günlük programı: Nerelere gidecek?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kentte 30 Ocak-2 Şubat tarihleri ...
Başkan Çiftçioğlu’ndan mevkidaşına ‘Cemil Tugay’ raporu
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 31 ...
 
CHP'li Polat ilaç ölümlerini meclise taşıdı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, hastanede tedavi olan ...
CHP’li Sındır: Sesiniz olmaya devam edeceğim!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Halıcılar ve ...
Başkan Türkbay’dan 8 Şubat için net mesaj: İlçemin başındayım!
Karabağlar İlçe Başkanı Türkbay, il kongresinde aday olup olmayacağına ...
 
'Yüzyılın Anlaşması'na 3 dilde tepki!
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın ...
Başkan Yücel'den kamulaştırma hamlesi için soru: Neden acele, neden Urla?
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Çeşme ve Urla’da çok sayıda parselde yapılması ...
Erdoğan: 10 dev projenin 6’sı Türkiye’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal İş Forumu’nda yaptığı konuşmada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva