HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2020 Pazartesi - 09:49

CHP'li Beko'dan MHP'li Yalçın'a 'sokak' yanıtı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın CHP’yi sivil darbe ve halkı isyana teşvik suçlamalarına tepki göstererek “Biz sokağın yaramaz çocuklarıyız. Gezi direnişinde, 10 Ekim’de, Adalet Yürüyüşünde sokaktaydık; 1 Mayıs’larda, tüm milli bayramlarımızda sokaklardayız; TBMM önündeki avukatlarımızla, hakkını arayan işçimizle, çiftçimizle, esnafımızla omuz omuzayız! Sokağa dokunamayanlar asılsız iddialarla gölge etmesinler başka ihsan istemez!” dedi.

CHP li Beko dan MHP li Yalçın a  sokak  yanıtı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın bir köşe yazısı üzerinden hedef aldığı CHP’nin sivil darbe ve halkı isyana teşvikle suçlamasını ‘akıl tutulması’ olarak değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sokağın anlamını bilmeyenler sokak kelimesini cümle içinde kullanmamalı” dedi.

Tepkisini yakın geçmişin yüzlerce cana neden olmuş büyük olaylarını da hatırlatarak dile getiren Beko, “Biz sokağın yaramaz çocuklarıyız. Gezi direnişinde yeşilimizi, ağaçlarımızı korumak için can verdik. Soma’da 301 madenci Soma madenlerinde can verirken yaraların sarılmasıyla ilgili başta Tarık Akan, 50’ye yakın sanatçı ve 10 binlerce işçiyle birlikte Soma sokaklarındaydık.  10 Ekim’de ‘bitsin bu vahşet demek’, emek,barış ve demokrasi için haykırmak için Ankara Garı önündeydik, 103 canımızı verdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Adalet için 25 gün boyunca 420 kilometre yürüdük. İşçinin bayramı 1 Mayıslar, karanfil kokulu işçi bayramlarımız kana bulanırken oradaydık, 1 Mayıslarda alanlardaydık. Cumhuriyet Bayramlarımızı, 23 Nisanlarımızı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramlarımızı, 30 Ağustos Zaferimizi gümbür gümbür meydanlarda kutlarız biz. Hakkını arayan işçimizin grevinde omuz veririz. Öğrencilerimizin abisi, ablası olur, hakları için sokaklara düşeriz. Avukatlarımıza, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza dil uzatanlara karşı siper oluruz. Çiftçimizi, köylümüzü ‘efendi’ bilir yoldaş oluruz. Doğamızı ‘yuvamız’ der koruruz, bir ağaç için kıyameti koparırız. Sokağa çıkarız esnafımız için, derdini dinler Meclis kürsüsünde onların adına konuşuruz. Küçük esnafımızı bitiren, yandaşı büyüten iktidarın mali politikalarını sokağa anlatırız. Çöp toplayıcının derdini de dinleriz, üşüyen bir sokak hayvanına da sahip çıkarız. Sokak bizim atan kalbimiz, sokak bizim can damarımızdır, sokak bizim dünümüzdür, geleceğimizdir, sokak bizim için yaşamın ta kendisidir. O yüzden sokağın yaramaz çocukları olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKIN, BİR EKMEĞE MUHTAÇ OLANLARI DİNLEYİN!
Demokrasi için her zaman sokakta olduklarının altını çizin CHP’li Beko, “Sayın Yalçın, demokrasi her söyleminin ardından ‘ilgili makamları göreve çağırmak’ ile olmaz. Demokrasi iki cümleyle anlatılacak kadar basit bir söylem de değildir, ancak yaşanması, yaşatılması, zihniyetin demokrasi için çalışması ile olur. Biz darbeye karşı her zaman sokaktaydık, 15 Temmuz’da da sokaktaydık! Sokak demokrasidir, sokak demokrasiyi yaşamak isteyen, iktidar ortağı olarak sesini sizlere duyurmak isteyen milyonlarla dolu. Bir köşe yazısı üzerinden niyet okuma yapacağınıza siz de sokağa çıkın ve halkın gerçekleriyle yüzleşin. Askıda ekmek güzel bir itiraf, çıkın sokağa bir ekmeğe muhtaç olanları dinleyin. Çalışan işçinin, emekçinin nasıl kuru ekmeğe muhtaç edildiğini görün! Dolarla maaş almayan işçinin dolara endeksli yaşam koşuluyla maaşının nasıl bir günde eridiğini görün. Biz barış için, adalet için, doğamız için, işçimiz, memurumuz, emekçimiz, çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, STK’larımız, hayvanlarımız, çocuklarımız, geleceğimiz için Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelerden doğan haklarımızı savunmak için sokaktaydık ve sokakta olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 
İzmir Direnişi’nin simgesi: Gavur Mümin
 
Bucalı çocuklar güzel havanın tadını uçurtmayla çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İzmir'de 3'ncü yaş kutlaması… Akşener'den mesaj seli!
İYİ Parti'nin 3'ncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarında açıklamalarda bulunan ...
TBMM Başkanı Şentop'tan Macron'a tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Fransa Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Nasır'dan Şifne Yat Limanı açıklaması: İhale ÇED'in yenilenmesinden sonra yapılacak
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çeşme Şifne Yat Limanı ihalesinin, ...
 
'Kılıçdaroğlu görevi bırakmalı' diyen Gazeteci Altaylı'ya CHP'den yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Gazeteci-Yazar ...
CHP İzmir gençliğinden birlik ve beraberlik yemeği
CHP İzmir Gençlik Örgütleri,  İl Gençlik Örgütü’nün düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu kadın muhtarlarla buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkanının bir bütçesi ...
 
AK Partili Necip Nasır'dan Urla’ya yat limanı müjdesi
Urlalı vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Necip ...
İYİ Parti İzmir'de 3'ncü yaşını kutluyor: Akşener'de katılacak!
İYİ Parti İzmir'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılımı ...
AK Partili Sürekli’den Soyer’e ‘550 gün’ salvosu… ‘2023’ mesajı: İzmir’de birinci parti çıkacağız!
Konak kongresinde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva