HABERLER>POLİTİKA
20 Ağustos 2019 Salı - 11:02

CHP'li Beko'dan kayyum eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmasından bir an önce geri adım atılması çağrısı yaparak, “Bu açıkça seçmen iradesine yapılan gasptır, halka rağmen iradeye yapılan bir darbedir, demokrasi ve hukuk devleti adına bir utanç tablosudur” dedi.

CHP li Beko dan kayyum eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, İçişleri Bakanlığı’nın görevlerinden uzaklaştırarak kayyum atadığı Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevlerine bir an önce iade edilmesi çağrısı yaptı. Yaptığı açıklamada halkın iradesinin yok sayıldığı vurgusu yapan CHP’li Beko, “Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması maalesef ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. Halk iradesinin bu değersizleştirilme çabaları artık bir seçmen yıpratma siyasetine dönmüştür. Hatırlarsanız KHK ile 85’e yakın belediyeye kayyum atanmıştı. AKP biz bu belediyeleri kesin alırız hesabı yaptı ama son yerel seçimde halkın büyük tepkisiyle karşılaştı. Diyarbakır’da, Van’da, Mardin’de kaybettiler; onunla kalmadı 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da kaybettiler, Ankara’da kaybettiler. Kayyum atanan 85 belediyenin hemen hemen tamamını kaybettiler. Halk AKP’ye bir ders vermiş oldu aslında ama pek ders almış gibi değiller. Demokratik yollarla ve kanunlara uygun olarak seçimlere girmeye hak kazanmış ve halkın iradesiyle başkanlık makamına getirilmiş kişilerin seçim öncesi var olan soruşturma ve kovuşturma dosyalarından dolayı görevden alınmaları demokrasi adına çok vahim ve üzücü bir olay. Bu açıkça seçmen iradesinin gaspı, halkın iradesine yapılan bir darbedir. Demokrasi ve hukuk devleti adına bir utanç tablosudur” açıklamalarında bulundu.

DİĞER BELEDİYELERE DE ATANMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK!
Görevden almaların gerekçesi olarak adli soruşturmanın selametinin gösterilmesini eleştiren CHP Milletvekili Kani Beko, şunları dile getirdi: “Belediye başkanlarının dışında binlerce kamu kuruluşunda adli soruşturması olan görevliler var. Özellikle son dönemlerde sosyal medya üzerinden açılan davalara da bakarsak ülkede rekor düzeyde açılmış soruşturma var. Bu rekor düzeydeki soruşturma için herkes görevden mi alınacak. Öğrenciysen okuldan, doktorsan hastaneden, iş yerinde çalışıyorsan 3-5 ay işten mi uzaklaştırılacaksınız. Bu kafalarla bu ülke yönetilmez. HDP ve CHP’li belediyelere kayyum atandığını gördük, yaşıyoruz. Yarın diğer belediyelere de kayyum atanmayacağının bir garantisi yok. Bundan sonra bu topraklarda ya diktatörlük olacak, ya da demokrasi olacak. Halkın vermiş olduğu oy kutsaldır. Belediye başkanları seçimle geldiyse seçimle gitmeleri gerekir. Anayasa’nın 2’nci maddesinde belirtilen hukuk devleti ilkesi gereğince idari mercilerin eylem ve işlemlerinin sınırı yalnızca ve yalnızca hukuktur. Görevden alınan arkadaşlarımızın devam eden soruşturmaları varsa mahkeme kararlarının beklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde sınırı ve sonu olmayan keyfi bir sistem oluşur ki bu da kabul edilemez. ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’  sloganı şimdi daha bir anlamlı. Halkımızın özellikle görevden alınan belediye başkanlarına, demokrasiye, seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmalarını istiyorum. Seçme ve seçilme haklarına sahip çıkılmazsa, keyfi ve lütufkar hale gelen, tek adam yönetim anlayışı yerleşecektir. Bu asla kabul edilemez!”

 
Pencerelere tehdit mektubu: TİT, Bornova’da hortladı!
 
Konut satışı azaldı, yabancıya satış arttı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 20 Ağustos 2019 Salı 11:07

Kandil''in atadıklarına seçilmiş diyorsun yani. Eşbaşkan?ık nasıl oluyor onu da anlatıver.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pencerelere tehdit mektubu: TİT, Bornova’da hortladı!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova ilçesi Tuna Mahallesi'nde ...
Bakan Soylu'dan kayyum açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 belediye başkanının görevden alınmasıyla ...
CHP'li Kılıç'tan kritik uyarı: İzmir'in suyu kirlenecek!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Murat Dağı’nda açılması planlanan ...
 
AK Partili Ünal'dan Gül'e ve Davutoğlu'na tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bu mücadelenin sembolü haline ...
İzmir'de memurlardan gevrekli tepki
Hükümetin 5'inci dönem toplu sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine ...
AK Parti'den 'görevden alma' açıklaması ve Soyer'e tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyte Başkanı Tunç Soyer'in Diyarbakır, Van ve Mardin ...
 
'Seçilenlerin görevden alınması hukuki değil siyasi'
CHP Sözcüsü Öztrak, "Seçilen başkanların görevden alınması hukuki değil ...
CHP'li Yücel'den 'görevden alma' yorumu: Demokrasiye vurulmuş büyük bir darbe!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir ...
İzmir'de kaza: İki AK Partili vekil yaralandı
İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, AK Parti Manisa ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva