HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2020 Pazartesi - 13:42

CHP'li Bayır, İl Başkanı Yücel’in oyunu değerlendirdi: Listeyi matbaada bastıran arkadaş hatalı yapmış

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır il kongresinde 258 oyla yeniden başkan seçilen İl Başkanı Deniz Yücel’in aldığı destek için, “Listeyi matbaada bastıran arkadaş hatalı bastırmış. Deniz Yücel’in isminin unutulması da bu sebepledir, ben bile son anda görerek işaretledim” dedi. Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de turizm çalışmalarına ağırlık vermesini istedi. 

CHP li Bayır, İl Başkanı Yücel’in oyunu değerlendirdi: Listeyi matbaada bastıran arkadaş hatalı yapmış

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olarak katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Bayır, CHP’de geride kalan İzmir İl Kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP’de Deniz Yücel’in bir dönem daha il başkanı seçildiği İzmir kongresi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bayır, delegelerden 258 oy alan Yücel’in durumuna açıklık getirdi. Bayır, “delege ismi unutmuş” ve “çizildi” gibi iki farklı tartışma konusu için fikirlerini söylerken, “ “Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinde kavga gürültü bilinçaltına işlenmiş ama İzmir’de yaptığımız kongremizde hiç tartışma yaşanmadı. CHP tatlı rekabetle mücadele etmeye alışkındır. İlçe kongrelerimiz çok adaylı oldu ama il kongresinde de 2 arkadaşımızın daha aday olma girişimi tüzüğümüze göre belirlenen yeterli imza sayısına ulaşamayarak adaylık gerçekleşmedi. Deniz Bey üzerinde 30 ilçede bir mutabakat vardı, Büyükşehir belediyemizin ve Genel Merkez’in de desteğini almıştı. Kongremizde tüzüğümüze göre çarşaf listeyle yapılması gereken seçim, bazı arkadaşlarımızın isteğiyle blok olarak yapılacaktı. Kongrede ben söz alarak blok liste aleyhinde konuştum ve yapılan oylamada tekrar çarşaf listeye dönüldü. Çarşaf liste olunca bireysel aday olan arkadaşlar örgütün kantarına çıkma ve güçlerini görme şansları oldu. Sonuç olarak sadece biz 3-4 saat evimize geç gittik. Bir dayatma olsaydı ben çıkıp çarşaf liste için konuşamazdım. Blok liste olsaydı uzaktan gelen delege kendini blok listede görmeyince çekip geri gidebilirlerdi ancak çarşaf listeye bireysel girme şansı verilince kongrenin coşkusu arttı. Önümüzdeki 2 yıllık süreçte bu kadrolarla iktidara yürüyeceğiz. Listeyi matbaada bastıran arkadaş hatalı bastırmış. Listeyi tamamen açamıyorsunuz, en üstte kalan Deniz Yücel ismi kağıt katlandığında görünmüyor. Katlı kağıtta ismi bir sayfada soyadı bir tarafta kalıyordu. Deniz Yücel’in isminin unutulması da bu sebepledir, ben bile son anda görerek işaretledim. Kurultay delegeliği ile oy farkı da bunun içindir. Tepki için Deniz Bey’e oy vermeyenler de olmuştur mutlaka. Şu an ben de geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret ederek hayırlı olsun dedim ve emrinde olduğumu söyledim” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA RAKİP ÇIKMAZ
CHP’de gelecek ay gerçekleştirilecek olan kurultayda Kılıçdaroğlu’nun tek aday olabileceğini ifade eden Bayır, “Geride kalan seçim başarılarına baktığımızda bence bu kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip çıkmayacaktır. Bir yarış tabii ki olacaktır ancak bu yarış Parti Meclisi için olur. Bazı yorulan isimlerin yerine yeni isimlerle yolumuza devam ederiz. Muharrem İnce’nin adaylığı konusunda da ben bir bilgi almadım. Muharrem Bey ailenin içinden birisidir, dışından değildir. Bu dönem kendisinin aday olacağını sanmıyorum. Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde de bunu ifade etmiş olabilir, bir talebi olmadığını ifade etmiştir diye düşünüyorum. Genel Başkan Yardımcılarında bir değişim yaşanabilir. İktidara bu kadar yaklaşmışken, Kılıçdaroğlu’nun da dinlenmek isteyeceğini düşünmüyorum. Tabii buraya gelmemizde ittifak ortaklarımız Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin de desteğini unutmamak gerekiyor. Millet İttifakı olarak iktidara gideceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

İZMİRLİ BAŞKANLARIN PERFORMANSI İYİ
Seçimin ardından geride kalan yaklaşık 1 yıllık süreçte İzmir’deki belediye başkanlarını performanslarını değerlendiren Milletvekili Bayır, “Bence İzmir’de belediye başkanlarımız işlerini iyi yürütüyor. Yaşadıkları bazı sıkıntılar var, gelirleri eskisi gibi değil.  Gelirleri yüzde 25-30 arasında düştü. Bu durum ister istemez personelde, yatırımlarda, harcamalarda bir kısıntı olacak. CHP’li belediyeler ülke nüfusunun yüzde 64’ünü yönetiyor. Belediyelerimiz birbirleri ile iletişim halinde olduğu için sorunları çözme yöntemlerini tartışarak çözüm üretiyorlar. Selçuk ve Menderes gibi bazı ilçelerimizde eskiden kalma borçlarla ilgili sorunlar var. Burada da başkanlarımız borçları yoluna koyarak hizmet üretmeye devam edecektir” açıklamasını yaptı.

SOYER’DEN TURİZM SIÇRAMASI BEKLİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında da konuşan Bayır, “Tunç Soyer yapı itibariyle paylaşımcı bir kişi. Her şeyi ben biliyorum diyen biri değil. Ortada bir sorun varsa, paydaşlarla oturup konuşarak çözüm üretme yaklaşımında. Dolayısıyla her şeyi ben bilirim anlayışında biri değil. Ağzımdan çıktı bir kere yanlış da olsa arkasındayım diyen biri değil. Halkı temsil eden bir insandır dolayısıyla insanların vergilerini çarçur edecek biri değildir. Aziz Bey de işleri bu şekilde yürütmüştü. Bu dönemde Tunç Soyer’in turizmde bir sıçrama yapmasını bekliyorum. Tunç Soyer’in yurt dışı ziyaretleri ve bağlantılarıyla tekrar kurvaziyer turizmi ile kenti yeniden canlandırmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde Kemeraltı’na gittim, oradaki canlılığa çok sevindim. Çok kısa mesafelerle sık sık çeşitli etkinliklerin yapıldığını gördüm. Kurvaziyerle getirdiğimiz turistleri Kemeraltı’na götürmemiz gerekiyor” dedi.

TORBALI’DA ZEHİRLİ TESİSLERE İZİN VERMEYECEĞİZ
Torbalı’da kurulmak istenen akü tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Bayır, “Geçtiğimiz günlerde Torbalı’ya gittik, orada bir kurşun fabrikası var. O fabrika şimdi akü geri dönüşümü için baca ve filtre koyularak kullanılmış akü dönüşümü yapmak istiyor. Köylü bunun için ayaklanmış durumda. Çevredeki tarlalarda çok çeşitli sebzeler üretiliyor. Bu tesis burada kurulursa, köylü o sebzelerin zehirleneceğini düşünüyor. Tesis için ÇED raporu gerek yoktur gibi bir durum olmuş galiba ama bu işin takipçisi olacağız. Orada çevreyi ve gıdalarımızı zehirleyen bir tesise izin vermeyeceğiz. ‘İstemezükçü’ bir anlayışla değil, sanayi de olacak tabii üretim yapacağız ancak gerekli kurallar çerçevesinde yapılması gerekiyor” dedi.

VATANDAŞ ARTIK KİMSEYE GÜVENEMİYOR
Ülkemizdeki ekonomik durum hakkında konuşan Bayır, “İnsanlar yoksullaşıyor, siyasilerin verdikleri vaatlerin arkasından umutsuzca gidiyor ancak şu an ‘kandırıldık’ demesi gereken en önemli kesim halk. İlk seçimde halk gerekeni yapması gerekiyor. Partizan olmamak gerekiyor, insan kendisine daha iyi yaşam sürdürecek diye oy verir. Toplumumuz yandaş basının boyalı haberleriyle kandırılıyor. Vatandaşın artık sorgulaması gerekiyor. Ülkemizin neden bu halde olduğu konusunun konuşulması gerekiyor. Toplum artık ses tonunuz, hazır cevap olmanız ve konuşma stilinizden etkilenmiyor, yaşam tarzına bakıyor. Cebindeki para yetiyor mu, sanatsal aktivitelere katılabiliyor mu, faturalarını borçlarını ödeyebiliyor mu diye bakıyor vatandaşlar. Çocuklarını okula gönderdiğinde çağdaş bir eğitim mi alacak yoksa iş farklı yere mi gidecek diye düşünüyor. Artık insanlar artık hiçbir şeye güvenmiyor. Eskiden vatandaşa en güvendiği kurum sorulduğunda vatandaş ‘ordu’ derdi, şimdi insanların güvendiği kurum yok. Vatandaşların tutunacağı dal anlamında iyi ki CHP var diyorum. Biz bu düşünce ve duyguyla aklımızı başımıza alıp, önümüzdeki süreçte cumhuriyetimize verilen bu tahribatı giderip, cumhuriyet kazanımlarını yeniden edinerek işsizliği bitirmek istiyoruz. Kimsenin kimseden iş istemediği, herkesin diplomasına sahip olduğu mesleği yapabildiği bir düş kuruyoruz. Bugün herkes halinden şikayetçi, tek bir kesim var memnun olan, onlar da ayakkabı kutularını dolduranlar, ihale alanlar. Onlar da bir elin parmakları kadar azlar” dedi.

MİLLETVEKİLİ OLARAK TBMM’DE ÖNÜME NE GELECEK BİLMİYORUM!
Cumhurbaşkanlığı siteminden Parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Bayır, “Seçime iki ayrı açıdan bakılması gerekiyor. Son 5 yılda 3 seçim oldu. Şu an yine seçimden bahsediliyor. Mutsuzluk varsa, toplum geçinemiyorsa akla gelen ilk şey, bir seçim olsa da kurtulsak fikridir. Biz CHP olarak her zaman seçime hazırız. Şu an bir seçim olsa AK Parti’nin iktidarı kaybetme riski olduğundan ben bir erken seçime gidileceğini düşünmüyorum. Şu an AK Parti seçim olsa ne diyecek? İstikrar için mi diyecek yoksa beka için mi? Ekonomik olarak istikrardan söz edilemez, beka desek sürekli Suriye’de askerlerimiz şehit oluyor. İnsanların sürekli ağzına bal çalarak buraya geldiler ama bu rakamlar nasıl düzelecek? Her geçen yıl bir önceki yılı arar hale geliyoruz. Aklı selim insanlar, artık AK Parti ile bu iş olmuyor diyerek yeni girişimler yapmalıyız fikrine sahip. Artık MHP’nin desteğine rağmen yürümüyor. Çarşamba günü sabah Ankara’ya gideceğim, Milletvekili olarak Mecliste Çarşamba günü önüme ne gelecek bilmiyorum. Tepeden gelen bir kararla önümüze getirilenleri tartışamadan oyluyoruz. Ülkemizin bir an önce parlamenter sisteme geri dönmesi gerekiyor “ diye konuştu.

İNSANLAR AKŞAM PAZARINA BİLE ÇIKAMIYOR
Vatandaşın ekonomik olarak zor günler geçirdiğini ifade eden Bayır, “Aslında bu iktidar 2-3 şeyden besleniyor. Önce insanları yoksullaştırıp işsiz-aşsız bırakıp sonra insanlara çıkış yolu olarak partiye gel bizde seni kamu kurumlarına ve iş yerlerine gönderip iş verelim diyorlar. Ülkenin bu haline rağmen AK Parti’ye insanların dua etmesi isteniyor. İş mülakatlarında önce bakılıyor, imam hatip mezunu musun, hocan kim, tarikatın ne diye bakılıyor. Zamanında FETÖ’cüler için de böyle yaptılar sonra da ‘sen o bankaya nasıl para yatırırsın’ diye insanları işlerinden attılar. Ülkemizi tarikatlar kurtarmaz, Diyanet İşleri Başkanı’nın yaptığı açıklamalara inanamıyorum. Diyanet akşam pazarına çıkın diye öneri veriyor. Diyanet’in yoksulluğa karşı önlemi bu. Son model Mercedes’inde şoförüyle gezen birinin böyle bir tavsiyesi çok ilginç. İnsanlar akşam pazarına bile çıkamıyor, kenarda kalanları toplayıp, çürük yerlerini temizleyerek yiyorlar” açıklamasını yaptı.

BUGÜNKÜ UYGULAMANIN ADI KOALİSYONDUR!
Türk siyasetinde ittifaklarla koalisyonların farkının olmadığını belirten Bayır, “İttifaklarla devam edilmesinin sebebi seçim barajının düşürülmemesidir. Şu an AK Parti tek başına iktidar değil, MHP ile birlikte yönetiyorlar ülkeyi. Koalisyon denmiyor buna, çünkü seçimden sonra değil, önce anlaştılar ancak bu uygulamanın adı koalisyondur. Seçim barajını yüzde 5 dolaylarına çektiğimizde her parti kendisi meclise girebilecek ve ittifaklara gerek kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN: ERKEN SEÇİM YAPALIM!
AK Parti’nin zayıfladığını ve ilk seçimlerde iktidarı kaybedeceğini öne süren Bayır, “AK Parti güçleniyor gibi bir izlenim veriyorlar ama seçim sonuçları ortada. Ülke nüfusunun yüzde 64’ünü CHP’li belediyeler yönetiyor. Küçük beldelerde yapılan üye işlemlerini çok büyük bir iş gibi canlı yayınlarla gösteriyorlar. Eğer öyleyse haydi hodri meydan seçim yapalım. Erken seçim yapamazlar çünkü iktidarı kaybedeceklerini biliyorlar. Bu ülkede bir daha AK Parti iktidarı olmayacak. Gezdiğimiz köylerde, bunların gideceğini biliyoruz ama siz geldiğinizde işi nasıl toparlayacaksınız diye soruyorlar. Artık biz vatandaşla iktidara gelip gelememeyi geçtik, geldiğimizde neler yapılacağını konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Menemenspor'un gözü Play-Off'ta
 
İzmir'de kaçak nargile tütünü operasyonu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayıp 17 Şubat 2020 Pazartesi 19:02

Şimdi PM belirlenecek:) Başkanın gönlüne girme derdi.. Yazık.. Çapa çapa olalı böyle değersizleşmedi..

Yorumu oyla      2      3  
Sadık bolel 17 Şubat 2020 Pazartesi 16:40

Yenilen pehlivan güreşe doymazmis

Yorumu oyla      2      3  
sevil 17 Şubat 2020 Pazartesi 15:00

matbaa hatası mı? giderek daha da değersizleşiyorsunuz... yapmayın allahaşkına. Cesur siyasetçi dürüst siyasetçi sayenizde mumla aranır oldu.

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den yeni kanun teklifi!
AK Parti Meclis'e yeni bir kanun teklifi sundu. Teklifin ayrıntılarını ...
İzmir'den o isim PM üyesi oluyor
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’da yapılan il kongresinde PM Üyesi ...
İYİ Partili İsmail Ok partisinden istifa etti
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Donald Trump'tan Erdoğan'a teşekkür
Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Başkan Trump, Suriye'nin İdlib ilindeki ...
'İdlib'de kalıcı ateşkes gerektiğini söyledik'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşmesine ilişkin ...
Kılıçdaroğlu'ndan Suriye eleştirisi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuştu. ...
 
Erdoğan: Zaman yatırım zamanıdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark İstanbul 2. etap açılış ...
Erdoğan'dan eski başkanlara birlik mektubu
Kongre süreci için düğmeye basılan AK Parti İzmir Teşkilatlarında hareketli ...
AK Partili Kaya’dan çöp tesisi salvosu: Eşi bile oy vermezdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva