HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2018 Perşembe - 13:40

CHP’li Bayır: HDP’ye oy veren CHP’liye hakkımı helal etmem

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, HDP’nin baraj sorunu olduğunu dair algı yaratıldığını belirterek “HDP’nin şu an baraj sorunu yoktur. Lütfen kanmayın. CHP’li vatandaş oyunu CHP’ye. Yoksa hakkımı helal etmem” dedi.

CHP’li Bayır: HDP’ye oy veren CHP’liye hakkımı helal etmem

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de ‘Günaydın Ege’ programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Bayır’ın gündeminde 24 Haziran seçimleri ve sandık güvenliği vardı. Bayır, ayrıca hükümetin ekonomi politikalarına ve Başbakan Binali Yıldırım’a yüklendi.

Şanlıurfa oylarının İzmir’de çıkması ile ilgili iddialar için konuşan Bayır, “Şanlıurfa’ya giden oy torbaları İzmir’de çıktı. Bu durum şaşırtıyor. Resimler isimler üstünde yazar, parti logoları vardır. Yanlışlıkla buraya gelmiş, dağıtım hatası diyebiliriz. Bunu AK Parti’ye bağlayamazlar. Artık kedileri bile bağladık trafoya girmesinler diye. Burada YSK’nın var olma mücadelesi var. Bu iktidar gidip yeni iktidar geldiğinde çoğu kesim koltuğundan olacak. Devlet adamı kimliğini bir kenara bırakarak taraf olunuyorsa onlarda biliyor ki bunun bir bedeli olacak ve bu bedel ödenecek” dedi.

HDP’YE OY VEREN CHP’LİYE HAKKIMI HELAL ETMEM
HDP’nin baraj sorunu olduğu üzerinden bir algı yaratıldığını söyleyen vekil Bayır, “2015 seçimlerinde bazı CHP’liler HDP’nin baraja takılacağı düşüncesiyle bir kesim HDP’ye oy verdi. Barajı aşması için bunun sonucunda HDP, İzmir’den 125 bin oy aldı. Zaten 80 bin oy yetiyordu fazla fazla verildi. Bunun sonucunda CHP bir milletvekili eksik çıkardı. Bu da AKP’ye yaradı ve onlara bir milletvekili gitti. Biz Kızılay değiliz. Bakın MHP’ye destek verdik, barajı geçtiler. Bugün AK Parti’yle ittifak oldular. Hep fedakârlığı yapan biz oluyoruz. Neden hep CHP? CHP dışında bir parti demokrasiyi savunmuyor çünkü. Biz Atatürk’ün partisiyiz. Görüşü ne olursa olsun mecliste farklı renkler olmasını isteyen tek parti biziz. Hep barışı savunan, kardeşlik türküleri söyleyen biziz. HDP’nin şu an baraj sorunu yoktur. Lütfen kanmayın. CHP’li vatandaş oyunu CHP’ye ver. Yoksa hakkımı helal etmem” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ittifak yapmaması durumunda baraj altı kalacağını belirten Bayır, “AKP ilk kez bir ittifak yaptı. Neden başka partiler değil de MHP. Şu an MHP yerlerde sürünmesine rağmen AK Parti’nin yüzde 5 oya bile ihtiyacı var şu an. MHP ittifak yapmasa barajı geçemeyip Meclis’e giremeyecekti bile” dedi.

BÖYLE İLGİ GÖRMEDİM
İzmir’de Muharrem İnce’ye ciddi bir teveccüh olduğunu açıklayan vekil Bayır, “36 yıldır siyasetin içindeyim. Böyle ilgi görmedim. İnsanlara CHP’liyim deyince hemen bir gülümseme oluyor. AK parti denince suratlar değişiyor zaten halkta. Muharrem Bey çok doğal, çok yalın bir insan. Esprili biri. Gergin ortamda bile insanı gülümsetir. Köy çocuğu. Hayvancılığın çiftçiliğin ne olduğunu bilen biri. Diğeri Hitler gibi bir adam. Eğitimsiz sekiz yaşındaki çocuğa göstersek anlar farkı. Biri 8 kat camın ardından konuşuyor, diğeri halkla temas halinde. Bugün de İzmir’de tarih yazacağız. Denizde bile binlerce kişi olacak. Biz bugün güneşi İzmir’den doğuracağız” dedi.

BİNALİ BEY İZMİR’İ BİLMİYOR
Başbakan Binali Yıldırım’a yüklenen Bayır, “Binali Bey’i Eşrefpaşa’ya bıraksak Saat Kule’sini bulamaz. İzmir’e kadar uzak. Ben adayın İzmir’i ne kadar tanıdığına bakarım. Hele Binalı Yıldırı’mın Kaf-Kaf tezahüratı nedir? Sen işte bu kentli değilsim. Binali Bey’in İzmir ile dokusu uyuşmadı. Bu çok belli oluyor ödediği verginin karşılığını alamayan İzmirli o iktidarı sevmez. İzmir halkı saf değil, bilgili. Sorguluyor, ‘dur’ diyor. Rekor oyu İzmir’den bekliyorum. Kalpaklı, Atatürkçü İzmirlilerden bekliyorum” dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Bayır, “Dün Kılıçdaroğlu, bazı rakamları açıkladı. AKP iktidar olduğundan beri harcanan para 300 milyar dolar. Bu para Cumhuriyet tarihinde harcanan toplam paranın 10 katı. Bu parayla neler neler yapılır? Hala fabrikalar satıyor, özelleştiriyorlar. Ama ekonominin bir türlü iki yakası bir araya gelmiyor. Ekonomi batmış durumda. Hesaplarınca kemer sıkma politikası yapacaklar. Önce kendileri kemer sıksınlar. Yazlık sarayı, beşinci uçağı bırakacaksın ki halk senden görüp kendi kemerini sıksın. Bıçak artık herkeste kemiğe dayandı. Vatandaş önceden iktidar hakkında yorum yapmazdı, korkardı. Ama artık herkes bitsin bu iş diyor. Kendimizi tanıtıyoruz, halk bir anda propaganda yapmaya başlıyor. İnsanların tahammülü kalmadı. Cebimizdeki para son bır ayda yüzde yirmi azaldı.  TL sürekli değer kaybediyor. Cebimizdeki 100 lira 70 lira oldu. 100 gr aldığımız et 70 gr düştü. Ekonominin düzelebilmesi için kesinlikle değişim şart.” dedi.

HERKES SANDIĞA GİTMELİ
Sandık güvenliği için konuşan Bayır, “Her seçim bize bir tecrübe kazandırıyor. Geçen seçimde tedbir alınmıştı ama YSK’nın hırsızlık yapacağı aklımıza gelmemişti. Çift oy kullanan kadında çok tartışılıyor şu an. Bunun devamı olur mu diye bir kaygı var ve bunu yapan İzmirli bir hanımefendi. Bunun ciddi bir cezası vardır. Bir üşenmeyip  fotoğraflayıp paylaşıyor. Bu çift oy bile AKP algısı. Çünkü amaç şu. “Biz oy kullansak da dalavereyle onlar alacak, sandığa gitmeme gerek yok” algısı yapıyorlar. ‘Aksine inadına gideceğim sandığa’ dememiz gerek. Biz resmen AKP’nin DNA’sını çözdük. Toplum bunu yemez artık. Hiçbir vaat yerine getirilmiyor. Tek vaat millet kıraathanesi. İyice saçmaladılar. Kek dediler, tutmayınca dün yanına çorba eklediler” dedi.

 
Baba kız afişlerde yer aldı
 
AK Parti Adayı Nasır: Bakan Özhaseki İzmir'e dönüşüm müjdesi verdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Haziran 2018 Perşembe 15:42

Kaf Kaf Kaf Sin Kaf sin Kaf :)

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 21 Haziran 2018 Perşembe 14:27

Ya ince yi gördük kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen küçücük çocuğu nasıl fırçaladığını Allah muhafaza birde Cumhurbaşkanı olsa yandı gülüm keten helva Başbakan için İzmir''i tanımıyor eşrefpaşadan saat kulesini bulamaz demişsin herhalde kılıçtaroğlu ile karıştırdın Mehmet Karabel''in bugünkü yazısını okumanı tavsiye ederim.

Yorumu oyla      11      7  
Yorgun demokrat 21 Haziran 2018 Perşembe 14:17

Ne biçim söz, Sayın vekilin ne hakkı var bizde. Ekmeleddine oy verdirenlerede ben de hakkımı helal etmiyorum.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baba kız afişlerde yer aldı
MHP İzmir ikinci bölge sekizinci sıra milletvekili adayı Cumhur Bulut, ...
YSK'dan elektrik kesintisine önlem!
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel ...
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na sert sözler!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı, Buca ve Konak ...
 
Muharrem İnce: Soğan, doları geçti!
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce TUSİAD'ı ziyaret etti. İnce, ...
CHP'li Serter seçmenle buluştu: Esnaf Bakanlığı kurulacak
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, seçim bölgesinde ...
İzmir’de seçim teyakkuzu: Sandık güvenliği için 3’lü ittifak!
Seçimde sandık güvenliğini sağlama noktasında titiz davranan İzmir Barosu, ...
 
CHP'den İzmir'e 'İnce' talimat!
CHP Genel Merkezi, CHP İzmir İl Başkanlığı'na, Muharrem İnce için talimat ...
Bakan Şimşek: Dolardaki artışın nedeni...
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dolarda son dalgalanmanın ...
AK Partili Çankırı: Tersine göç başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan dev yatırımın müjdesini  Mardin’de verdi, müjdenin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva