HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2023 Pazartesi - 13:20

CHP'li Bayır’dan dikkat çeken ‘kongre’ yorumu: Partiyi belediye başkanları yönetiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşanan yarışı değerlendiren ve belediye başkanlarına tepki göstere Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 25-26-27’nci dönem Milletvekili Tacettin Bayır, “Partiyi son 15 yıldır parti yönetimi yönetmiyor. Partiye belediye başkanları yönetiyor. İstanbul ve İzmir kongresi bunu gösterdi. Delegasyonun kim olacağına, PM'nin kimlere teslim edileceğini, milletvekilinin kim olacağını hatta şimdi de genel başkanın kim olacağını belirlemesi belediye başkanlarına kalmış. Çünkü kongreleri onlar yönlendiriyor” dedi.

CHP li Bayır’dan dikkat çeken ‘kongre’ yorumu: Partiyi belediye başkanları yönetiyor!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 25-26-27’nci dönem Milletvekilliği yapan ve geçmişte CHP İzmir İl Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Tacettin Bayır,  Sonsöz TV’nin konuğu oldu.

İZMİR’DEN 10 İSMİN FİRE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
CHP’deki Genel Başkanlık yarışı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bayır, “İşler çok değişti. CHP'nin dünkü kurultay havası ile şu anki arasında dağlar kadar fark var. Düne kadar 200 civarı delege seçimi gerçekleşti. Bunların içinde ağırlık sayın Kılıçdaroğlu'ndan yanaydı. 200'ün 120'si Kılıçdaroğlu diyordu, 70-80 civarı Özgür Özel diyordu. Toplamda seçilecek bin 200 delege seçilecek. bin 370 kişi de kurultayda oy kullanacak. İstanbul'daki 196 delege İzmir, Ankara ve Bursa’nın delege sayısına eşit. İzmir'den Kılıçdaroğlu'na 40-45 oy çıkacağını 10 ismin fire olacağını düşünüyorum” dedi.

DEMEK Kİ İL BAŞKANI BİZDEN FAYDALANMAYI DÜŞÜNMÜYOR…
Her zaman çarşaf listeyi savunduklarını dile getiren Bayır, İstanbul ve İzmir kongrelerinde yaşananlar sonrası küskünler olabileceğini belirterek “Biz hep blok ayrıştırır, çarşaf birleştirici demiştik. Blok listede yarışan 2 aday listeleri ayrı ayrı yapar ve listeler sandığa atılır dedik. İstanbul kongresini incelediğimizde delegasyonun verdiği yollarda 35-40 oy farkla başkan belli oldu. Yani CHP İstanbul örgütü karpuz gibi ikiye bölünmüş durumda. Blok liste olduğu için iki aday da listelerini katı yaptı. Çarşaf liste ile yapılmış olsa iki başkan adayının hazırladığı liste tek liste olacaktı ve delegasyon kutucukları işaretleyerek karma bir liste olacaktı. Yani birleştirici olacaktı. Bir önceki tüzük kurultayında çarşaf listeyi zorunlu hale getirelim demiştik. İzmir'de yapılan seçimde de blok olmasının ne kadar büyük hata olduğunu görüyoruz. Her kongre sonrası blok liste ile yapılan seçimlerde hep blok listedeki arkadaşlar partiye küsmüştür. Bizim 27'nci dönem milletvekili olup kurultay delegesi olmayan birçok arkadaşımız var. Ben bu mesajı demek ki il başkanı bizden faydalanmayı düşünmüyor' diye algılıyorum. Bu partide herkes her görevi yapabilir. Ancak kimse partinin asıl sahibiymiş gibi yaklaşmasın. Bu tip yaklaşımlar partiye artı değer de getirmez” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELER DEĞİL ÖRGÜT YÖNETMELİ
Parti içi işleyiş ile ilgili dikkat çekici bir iddia da bulunan Bayır, “Benim ilçe kongrelerine gittiğimde anlattığım bir şey vardı. Çok demokratik olmayan bir yöntem ile kurultaya gidiyoruz. Partiyi son 15 yıldır  parti yönetimi yönetmiyor. Partiyi belediye başkanları yönetiyor. İstanbul ve İzmir kongresi bunu gösterdi. Delegasyonun kim olacağına, PM'nin kimlere teslim edileceğini, milletvekilinin kim olacağını hatta şimdi de genel başkanın kim olacağını belirlemesi belediye başkanlarına kalmış. Çünkü kongreleri onlar yönlendiriyor. İl başkanının kim olacağına Büyükşehir Belediye Başkanı karar veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı çıkıyor ‘benim adayım şudur ve destekleyeceksiniz’ diyor. Hatta atlıyor uçağa, gidiyor genel başkana, 'uyum içinde çalışıyoruz' deniliyor. Oylamalarda belediye şirketlerinin iş-aş vaadi göstererek, ‘sen oy ver, seni işe sokalım’ anlayışı bu partiyi büyütmez. İzmir'de yaşanan olayın benzerini İstanbul'da yaşadık. İzmir, genel başkan ile yol yürümek için bunu yaptı. İstanbul'da genel başkan değişsin diye bunu yaptı. Ancak ikisinde de belediyede çalışan binlerce personelle ilgili yerleşimlerin olduğu duyulmuştur. Ben partiyi belediyelerin değil örgütlerin yönetmesi taraftarıyım” diye konuştu.

 
Altun'dan hoşgörü mesajı: Her zamankinden daha fazla ihtiyaç var
 
Denizlispor taraftarına taşlı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP''Lİ 10 Ekim 2023 Salı 11:41

Bunlar yeni bir şey değil ki sayın vekilim bir önceki dönemde Gaziemir için söylüyorum H.İ Şenol un ikinci döneminde ilçe yöneticileri ile belediye ters düşmüştü delegelik savaşı çıktı. Ya şimdi o gün belediyeci olup ilçeyle ters düşen şahıslar,bugün Halil Ardaya düşman olanlar geçmis dönem babasının çiftliği gibi belediyede at koşanlar, şimdi yerleri dar geldigi için oynayamayanlar ilçeci oldu delege yapıldı. Bu parti bu kadar yalakaya, cahile, menfaatçiye, yalakaya, siyaseti ve karakteri ve hatta duruşu olmaya yağdanlıklara rağmen ayakta kalabildi. Ama şu anda Parti''nin güveni, umudu, itibarı kayboldu sadece M. İncenin dediği gibi CHP tabelada kadı içi çürüdü .

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemir 9 Ekim 2023 Pazartesi 22:55

Gaziemir de işler biraz karışık; ne örgüt belediyede söz sahibi,nede belediye örgütte söz sahibi...Dolayısıyla Gaziemir de Ak Parti üç dönem kuralına chp yide katacak!!!

Yorumu oyla      6      3  
ertugrul 9 Ekim 2023 Pazartesi 20:48

partinin bu hale gelmesinde hepınız sorumlusunuz...ben masumum demekle olmaz..vekl olup bir yararlı işe imza atmıyanlar şimdi utanmadan emekli maaşı alacaklar...tayyip bizi soyarken chp lı vekıller seyretti..yazıklar olsun..

Yorumu oyla      5      3  
basri oyuncuoğulları 9 Ekim 2023 Pazartesi 18:04

Sayın Bayır doğru şeyler söylüyor.Blok listeler mahallelerden başlayarak ,ilçe kongreleri,il kongreleri bu ayrıştırmyı tetikleyerek devamını sağlıyorlar.Siz ne kadar donanımlı ve liyakatlı olursanız olun blok liste ile seçime girildiğinde siz doğal olarak il yada ilçe delegesi olma şansınız yok.Sayın İl Başkanımız isterlerse kendisine insan kaynakları ve ekonomi ile ilgili danışmanlık yapmaya hazırım

Yorumu oyla      3      4  
GİDİN ARTIK 9 Ekim 2023 Pazartesi 17:41

İZMİR 31 MART TA HDP DEN PARDON CHP DEN KURTULUR...

Yorumu oyla      5      5  
ANKARA 9 Ekim 2023 Pazartesi 16:27

Listeler de Secilebilecek Sira da Olsaydiniz Her Sey İyi Her Sey Doğru Ama Liste de Yer Verilmedigin de Chp Bilmem Kimler Tarafindan Yonetiliyor Öyle Mi! Sizin Bu Soyleminiz Nakörlüktür... Bu Soylemlerle Bir Yerlere İşık Sacmaya Calismaktasiniz Ama Degisim Olsa Bile Size Ve Sizin Gibilere Yer Verilmeyecek... Kac Donem Vekil Oldunuz Doymuyorsunuz... Doymuyorsunuz Paraya... Koltuga... Mevkiye... Kara Toprak...

Yorumu oyla      6      3  
Kazim EMİR 9 Ekim 2023 Pazartesi 16:20

Sayın vekilim vekilken ned3n böyle konuşmuyordunuz bizzat ben iki aradığımda o benim işim imiz gibi olamadın noktadeğil diyordunuz şimdi ötmeye başladınız umduğum bekledim

Yorumu oyla      4      3  
gerçekler 9 Ekim 2023 Pazartesi 16:09

TACETTİN BEY YENİ Mİ ÖĞRENİYORSUNUZ YOKSA BİLDİKLERİNİZİ ORTAYA DÖKMEK YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ. CHPDE HER DAİM YEREL YÖNETİMLER SİYASETİ HEM FİNANSE ETMİŞ HEM DE ORGANİZE ETMİŞTİR.

Yorumu oyla      4      4  
maksut tahra 9 Ekim 2023 Pazartesi 14:16

doğru söylüyorsunuz da bunları vekilken neden dile getirmiyorsunuz? vatandaşın vergileri birileri koltuklarını korusun diye delegasyon için çar çur ediliyor. iktidarı yolsuzlukla suçluyorsunuz da bu yapılan da yolsuzluğun daniskası değil mi? birisi kuzeyden geliyor güneydeki ilçeye başkan oluyor, kadronun iki katı eleman alıyor aynı nedenle. hizmet mi? güldürmeyin!!!

Yorumu oyla      5      4  
Buca'lı 9 Ekim 2023 Pazartesi 14:10

Sayın Bayır uzun süre milletvekili olarak görev yaptınız bu parti birden bire böyle düşüşe geçmedi,uzun süre genel merkez yöneticileri partiyi kendi çıkarlarına göre yönettiler size de milletvekili olarak görev verildi koltuk sahibi olanlar hiç itiraz etmediler partiye şimdi freni boşalmış kamyon gıbı Varyanttan hızla gidiyor dolayısiyle bu kamyon Konak 'ta deniz uçacaktır,parti tasfiye sürecinde artık

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altun'dan hoşgörü mesajı: Her zamankinden daha fazla ihtiyaç var
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bugün dünyanın hoşgörü ve karşılıklı ...
Kabine toplantısı başladı: Masada neler var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığında ...
Merakla beklenen kongrede değişimciler kazandı!
İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği, CHP 38. ...
 
CHP Uşak'ta İl Başkanı belli oldu
CHP Uşak İl Başkanlığı 38. Olağan İl Kongresinde başkanlığa Sevinç Soyer Yazgan getirildi.
Hakan Fidan'dan İsrail-Filistin diplomasisi
İsrail-Filistin geriliminin ardından diplomasi trafiğini sürdüren Dışişleri ...
Erdoğan: Adil bir barışın kaybedeni olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi ...
 
Cumhur İttifakı liderlerinden Erdoğan'a tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde ...
CHP İstanbul İl Kongresi'nde arbede
 Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Sultangazi ...
Kasapoğlu'ndan yerel yönetime eleştiri: AK Parti'nin dinamizmini İzmir'e kazandıracağız
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'de yerel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva