HABERLER>POLİTİKA
15 Temmuz 2020 Çarşamba - 09:17

CHP’li Bayır: Belediye başkanlarının kellesini kolay kolay vermeyiz!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, hükümetin CHP’li belediyeler üzerinde baskı kurduğunu belirterek “Halk seçtiği başkanın arkasında… Başkanların kellesini kolay kolay vermeyiz. Yukarıdan dayatma ile geçmişte Ankara, İstanbul, Bursa ve daha birçok ilde belediye başkanlarının kellelerini aldılar. Biz onlar gibi değiliz” dedi.

CHP’li Bayır: Belediye başkanlarının kellesini kolay kolay vermeyiz!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, SonSöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Bayır’ın gündeminde 25-26 Temmuz’da yapılacak olan CHP Kurultay, çoklu baro sistemi ve belediyelerle ilgili süreç vardı.

“ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞSAK DA KARŞI ANLAYIŞ KABUL ETMİYOR”
Meclisten geçtiğimiz günlerde geçen Çoklu Baro sistemini eleştiren vekil Bayır, sistemin yargıyı daha da tartışmalı hale getireceğini söyledi. Bayır, “Adaletin üzerindeki tartışma yeniden alevlendi. Baroların siyasallaşması anlamında oluşumlar mahkeme salonlarında hakim ve savcılara kadar yansıyacak. Bunun Dünyada örneği yok, Türkiye’ye de hayır getirmez. Baroların büyük kesimi AK Parti’nin icraatlarından memnun değiller. Üst düzey eğitim almış insanların ülkeyi yönetenlerin durumunu eleştirmelerinden kaynaklı bir durum var. Saray anlayışı kendi barolarını oluşturmak üzere üç büyükşehirde baroları parçalayarak belli bir kesim avukatı kontrol altına tutmak isteyecek. Yargı tartışmalı hale gelecek. Eğer siz onlar gibi düşünüyorsanız ve karşı barodan bir avukatla hakinim karşısına çıkarsanız farklı durumlar olacaktır. Hakimler de kategorize olacak. Yargının tarafsızlığına olumsuzluklar getirecek. Barolardan başlayarak TMMOB’a, esnaf birliklerine sıçrama olabilir. Kamplaşmaya doğru götürecekler. Kıdem tazminatına karşı işçiler, baroların bölünmesini istemeyen avukatlar, diğer yandan ‘hasadımdan karşılığını alamadım’ diyen çiftçiler var. Bu yasa çok da hayırlı olmayacak. Aynı gemide olduğumuzu iddia eden, bu gemiyi yüzdürmek zorunda olduğumuzu ifade eden bir siyasetçi oldum bugüne kadar. Çözüm odaklı yaklaşsak da karşı anlayış bunu kabul etmiyor” dedi.

“BÖYLE BİR DEMOKRASİ ANLAYIŞI YOK”
AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Turan’ın “düzenleme geçerse barolar marjinalleşirmiş! Zaten marjinal değil mi? Daha ne kadar marjinal olacak? Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş. Bu kanun çerçevesinde suç işleyen cezasını çekecek” sözlerini hatırlatan Bayır, “Ne demek bu? Sizden olmayanı terörist, FETÖ’cü, PKK yaftası ile toplumun bir kesimini damgalamaya çalışıyorsunuz. Parçalanmada da amaçlanan bizden olanlar ve olmayanlar… Sizden olmayana yaşama hakkı tanımıyoruz. Böyle bir demokrasi anlayışı yok. İnsanlar kamplaşırsa bu işin sonu çok yanlış yerlere gider. Demokrasi, sandık dediğimiz kavram ortadan kalkar. Sandığı koymanın esprisi ne? Aynı ilde iki vali olur mu? İki esnaf odası birlik başkanı olur mu? Bizimkilerin kurduğu odalar, sizinkilerin kurduğu barolar vs. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Burada önemli olan farklı görüşte olanların asgari müşterekte birleşerek sorunlarını çözmeleridir. Cumhurbaşkanı yüzde 51 oy oranı aldı ve biz Erdoğan’ı tanımıyoruz demedik. Seçimle gelen Baro yönetimlerine AK Partililer de diyemez. Bu kaosu getirir” dedi.

“GENEL BAŞKAN GÖREV VERİRSE HAZIRIM”
37 yıldır siyasetin içinde olan birisi olduğunu belirten vekil Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na parti organlarında görev almaya hazır olduğunu söylediğini ve Kılıçdaroğlu’nun gereken notları aldığını belirtti. Bayır, “56+14 vekil toplamda 70 delege var. 1300 delege içerisinde 60 kişilik PM’nin 35-40’ını genlik ve kadın kotaları dolduruyor. Geriye vekiller dahil sayın genel başkanın 20 aday tercihi olacak. Ayasofya’nın açılması üzerinden gündem değiştirme yarışı halindeler. Ellerinden geleni yapsınlar. Biz iktidara yürütüyoruz. Bu yüzden iktidar kurultayı koyduk. Arkadaşlarımız parti organlarında görev almak için tatlı bir yarış içinde olacak. Herkes görev almaya çalışacak. 5 yıldır aktif vekilim. Ankara siyasetinde biraz beklemeli ve pişmeliyim diye düşündüm. Tamamen başkanın takdiridir. Ben en iyi kadroyu genel başkanını oluşturacağını düşünüyorum. 37 yıldır siyasetteyim ama Ankara siyasetinde durumlar farklı. Türkiye genelinde partinin siyasetinde pişmek önemli… Bu bölgelerde adayların belirlenmesinden saha çalışmalarının koordinesine kadar çok üst bir çalışma biçimi var. İhmal ettiğimiz bölgeler var. İzmir’de başarılı oldu. İzmir modelinin Hakkari’de, Şırnak’ta Kastamonu’da anlatılması lazım. Yüreklice ve cesurca kimseyi aşağılamadan, siyaset yapmak ve yapıcı siyasi anlayışı egemen kılmak, devletten nemalanan değil tam tersine ‘devlete ne veririm, halka ne veririm’ anlayışında çalışmamız ve meselelere kafa yormamız gerekir. Örgütten gelen birisi olarak süreçle ilgili İl Başkanımızı bilgilendirmem gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında Genel Başkanın listesinde yer bulursam aday olabilirim. Ben genel başkanının kendi inisiyatifinden ziyade kurultay delegasyonunun seçim için kendisini ifade etmesi gerektiğine inanıyorum. Sayın genel başkanın gerek vekil gerek PM seçiminde delegasyona bu imkanı sağlayacağını düşünüyorum. CHP emin adımlar iktidara yürüyor. Kendi arkadaşlarımızla ilgili olarak milli takım gibi bir kadronun yönetime çıkacağına inanıyorum. Ben ya da bir başkasının görev alması çok önemli değil. Burada birlik olacağız ve sorunları çözeceğiz. Türkiye’yi yoksulluk, yolsuzluk sarmalından çıkaracağız” dedi.

“KOLAY KOLAY KELLE VERMEYİZ”
Belediye üzerinden yardımlarla başlayan ve soruşturmalarla devam eden belediyelerle ilgili konuşan Bayır, “İzmir başta hedef il. AK Parti son seçimlerde aldığı yenilginin şokunu atlatamadı. Ben size rahat başkanlık yaptırmayacağım anlayışını sürdürüyorlar. Sadece CHP’li, İYİ Partili belediyelerle uğraşmıyorlar. HDP’li belediyelerin yüzde 80’inene kayyumlar atandı. Yalova Belediyesi’nde bir çalışan yolsuzluk yapıyor. Belediye başkanı suç duyurusunda bulunuyor. Çok enteresan biçimde savcı belediye başkanını görevden alıyor. Eve gelen hırsızı bırakıp ev sahibini alıyor. Urla’da durum ortada… Foça’nın üzerine gidiyorlar. Açıklarını kolluyorlar. Bu başkanları halk seçti. Halk seçtiği başkanın arkasında… Başkanların kellesini kolay kolay vermeyiz. Yukarıdan dayatma ile geçmişte Ankara, İstanbul, Bursa ve daha birçok ilde belediye başkanlarının kellelerini aldılar. Biz onlar gibi değiliz” dedi.

 
El dokuma halılarda 'tarihi' dolandırıcılık
 
Dikili’de toplu sözleşme mutluluğu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 16 Temmuz 2020 Perşembe 10:59

Suçlu olsada aynı fikirdemisiniz..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den flaş 15 Temmuz anma töreni kararı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür ...
Milyonları ilgilendiriyor: O teklif mecliste!
AK Parti'nin ekonomik alanda düzenlemeler içeren 10 maddelik torba teklifi TBMM ...
Bahçeli: Bunlar dine değil İslamiyet’e karşı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik eleştirilere ...
 
Kılıçdaroğlu 197 bin lira tazminata mahkum edildi!
İstinaf mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görülen Man Adası ...
MHP İl Başkanı Şahin'den 15 Temmuz mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin “15 Temmuz ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan darbeyi biliyordu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'çoklu baro' öngören yasal düzenlemeye 'Evet' ...
 
Avrupa Birliği'nden Ayasofya kararına kınama
Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında, ...
AK Partili Çelik: Ermenistan ayağını denk alsın!
AK Parti Sözcü Çelik'ten, 'Ermenistan ayağını denk alsın. Türkiye Azerbaycan'ın ...
MHP'de kongre süreci Samsun'dan başlıyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 13'üncü Olağan Büyük ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva