HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2019 Pazartesi - 14:55

CHP'li Başkan Aksoy'dan dikkat çeken sözler: 'İşçiler AKP referanslı'

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Meta-Su Şirketi’nden seçim öncesi belediyeye geçen işçilerin çıkartılacağını açıkladı. Aksoy, “285 işçinin 140 tanesi AKP ilçe başkanının referansıyla işe alınmış. Eski çalışanlar kalacak ama yenilerin görevi bitecek” dedi. Bu açıklamanın ardından eski Başkan Tahir Şahin de bir açıklama yayınladı.

CHP li Başkan Aksoy dan dikkat çeken sözler:  İşçiler AKP referanslı

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy belediyedeki yeni personel politikası ve işçi düzenlemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aksoy, belediye şirketi Meta-Su’dan seçim öncesinde belediyeye geçen işçilerin bir kısmının çıkartılacağını söyledi.

Başkan Aksoy, Menemen Belediyesi’nin eski Başkanı Tahir Şahin’e de sert eleştirilerde bulunurken, seçim öncesinde yapılan çalışmalarda müfettişlerin “referans” kısmında AK Parti İlçe Başkanı’nı tespit ettiğini açıkladı.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Aksoy, “Biz göreve geldiğimizden bu yana nasıl belediyede bir düzen ve sistem için çalışıyorsak şimdi de işçi düzeni ve personel istihdamı konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Menemen Belediyesi’nde norm kadro esaslarına göre 110 memur bulunmasına rağmen şu anki memur personel sayısı 58, kadrolu işçi sayısı 110 olmasına rağmen kadroda kimse yok ama geçici işçi statüsünde bin 118 kişi var. Bu da belediye başkanının istediğini çıkartabileceği, yerine başkalarını alabileceği, değiştirebileceği anlamına geliyor. Kısaca bunun adı köle düzenidir” dedi.

Belediyede tartışmaların yaşandığı belediye şirketi Meta-Su’daki yapılanmalar hakkında konuşan Aksoy, “Belediyemizin şirketinde toplam 285 personel bulunuyor. Bu rakamın 140’ı seçim öncesinde AKP ilce başkanının referansıyla işe alınmış. Bunu ben değil müfettişler tespit etti. Bir de referans kısımlarına bunu yazmışlar.  Seçimlerden kısa bir süre önce 28 Mart tarihinde başkanlık oluruyla bu işçilerin tamamı belediyeye geçirilmiş. Meta-Su’da kimse kalmamış. Biz yeni düzenlemeyi yapıyoruz. Orada eskiden bu yana çalışan 8-10 yıldır görevle emekçi kardeşlerimiz var. Bunlar çalışmalarına devam edecekler. Yeni işe girenleri de mağdur etmeyecek bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz fakat ortada bir suiistimal var. Bu suiistimali yapanlar aynı zamanda işçileri belediyeye geçerken tazminatlarından mahrum bırakmışlar. Hepsi imza atarak geçmiş. Şimdi tüm yasal hakları ve şimdiye kadar olan kamu zararlarını eski yönetime rücu ettireceğiz. Bununla ilgili, yani zimmet çıkartılmasıyla alakalı yasal süreç de başlayacak” diye konuştu.

Başkan Aksoy, belediyede yapılan personel değişikliğiyle ilgili olayları eski Başkan Tahir Şahin’in yeğeni olan Belediye İş Sendikası yöneticisi Burçin Şahin’in organize ettiğini de sözlerine ekledi.

ESKİ BAŞKAN ŞAHİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un bu açıklamalarının ardından eski Belediye Başkanı Tahir Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Menemen Belediyesi’nde işten çıkarılan belediye emekçileri tamamen hukuk dışı ve baskı ile hatta kandırılarak işten çıkartılmışlardır.

Çıkarılan 284 emekçi kardeşlerim sanki seçime 3 gün kala yeni işe alınmış gibi gösterilerek hem kamuoyunu yanıltarak hem de emekçi kardeşlerim üzerinden yalan söyleyerek emek üzerinden kendilerine prim yapıp kendilerini haklı gibi göstermeleri akıllara durgunluk vericidir.

İşten çıkartılan 284 emekçi kardeşlerim Belediyenin şirketi olan Meta-Su Şirketi’nde 2017 yılından bu tarafa çalışan kardeşlerimdir.

Belediyenin şirketi olan Meta-Su şirketi ile ocak ayı içerisinde sözleşme imzalanmıştır. Bahse konu olan sözleşme tarihinde henüz Belediye Başkan adayları belli olmamışken imzalamış olduğumuz sözleşme toplantısında verdiğim söz aynen şöyleydi, kimse merak etmesin hepinizi şirketten Belediye’ye alacağım, demiştim. Yani verdiğim sözden sonra ben de aday gösterilebilirdim.

O günkü verdiğim söz emekçi kardeşlerime verilmiş bir sözdür. Ben de emekçi kardeşlerime verdiğim sözü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Belediyeye geçişler İŞKUR kanalı ile tamamen kanun çerçevesinde yapılmıştır. Gayri hukuki demek emekçi kardeşlerimi ve vatandaşı kandırmaktır.

Yapmak istedikleri şudur: Baskı ile imza attırıp emekçinin hakkını gasp edip asgari ücretle çalıştırmaktır. İmza attırıp kendi istekleri ile işten çıktılar deyip kamuoyu algısı yaratıp sonra istediğini alıp istediğini almayıp istediğine kafasına göre maaş vereceklerdir.

Kaldı ki seçim öncesi meydanlarda emekçinin hakkına hiç dokunmayacağım diyen anlayışın ilk icraatı emek hırsızlığı olmuştur.

Böyle söylemleri ya söylemeyeceksin ya da yapmayacaksın. Emekçi kardeşlerime seçim öncesi yalan söyleyip seçim sonrası bunları yaparsanız vay emekçi kardeşlerimin haline vay güzel ilçemin haline vay…

Son söz olarak bir tavsiyem, 20 yıldan bu yana biz o emekçi kardeşlerimizle bir aile olmuştuk. Menemen Belediye Ailesi ile uğraşma. Uğraşacaksan Menemen’e hizmet etmek ile uğraş."

 
Okul anıları Başkan Batur’u gülümsetti
 
Salihli'de 800 kilo at eti yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet aksel 23 Nisan 2019 Salı 15:46

Filler tepişir çimenler ezilir her kim birinin ekmeğiyle oynarsa onun allah belasını elbet verir

Yorumu oyla      4      5  
ksk 22 Nisan 2019 Pazartesi 16:28

Allahaşkına seçimden 3 gün önce 285 işçiyi belediye kadrosuna geçirirsen hangi partiden olursa olsun görevini kötüye kullanmış olursun art niyetle yapmış olursun bunun lamı cimi yok...

Yorumu oyla      11      5  
ALİAĞALI 22 Nisan 2019 Pazartesi 15:37

Anlamadığım bir nokta var. chp işçi çıkarınca o işçiler bankamatik veya akpli oluyor gayet hak oluyor çıkarma. ama başka parti işten çıkarma yapınca işçi kıyımı oluyor. bu nasıl iş birisi bana bi anlatsa ya.

Yorumu oyla      8      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul anıları Başkan Batur’u gülümsetti
Yerel seçimlerde Konak Belediye Başkanı seçilerek görevine başlayan Abdül ...
Başkan Karakayalı’dan zehir zemberek sözler: Buzdağının görünen yüzü felaket!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ilçeye huzur ve birlik getireceğini ...
Foça Demokrasi Meydanı’nda 23 Nisan sevinci
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere ...
 
Dünya çocukları Gaziemir’de buluşuyor
Gaziemir Belediyesi Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. Şenliğin ...
Gaziemir Aydilge’yle coştu
22. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nde sahneye çıkan Aydilge, ...
Şirince referanduma gidiyor
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Şirince Türetim Derneği ...
 
Çiğlili çocuklar 23 Nisan Şenliği'nde doyasıya eğlendi
Çiğli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Urla Meclisi'nden faaliyet raporuna vize!
Urla Belediyesi Nisan ayı ikinci Meclis Toplantısı bugün gerçekleşti. ...
Urla’yı çilek kokusu sardı
İyi tarım uygulamaları ile Urla topraklarında hayat bulan çilek bu yıl ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva