HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2017 Salı - 17:53

CHP'li Balbay: Atatürk Lisesi'nden elinizi çekin!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir'in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi'nin dersliklerinin Bilal Erdoğan'ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'na devredildiğini belirtip, konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP li Balbay: Atatürk Lisesi nden elinizi çekin!

Balbay Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, İzmir Atatürk Lisesi'nin dersliklerinin imzalanan "Medeniyet ve Değerler Protokolü" kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı eliyle İslami eğitim adı altında Türkiye Gençlik Vakfı'na tahsis edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "1888 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan İzmir'in en köklü okullarından İzmir Atatürk Lisesi, Cumhuriyet'in eğitim sistemini kuranları yetiştiren bir bilim yuvasıdır. Bakanlığı buradan uyarıyorum; Atatürk Lisesi'ni karanlık hedeflere alet etmeyin. Atatürk Lisesi'nden elinizi çekin" dedi.

Balbay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi vakıflara görevlerini devrederek, eğitim alanında hiçbir uzmanlığının bulunmadığını belirttiği bu vakıfları milli eğitim sistemine ortak ettiğini, bu durumun eğitim sistemini cehalet yuvası haline getireceğini belirterek şöyle dedi:"FETÖ'nün eğitim sistemine vermiş olduğu zararları hepimiz gördük. Eğer siz Bakanlık olarak milli eğitim sistemine eğitim alanında hiçbir uzmanlığı olmayan kimi AKP'li bu vakıflara ortak ederseniz, bu durum eğitim sisteminde yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu kim olacaktır?"

Balbay İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin ve velilerinin bu uygulamadan rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, bu faaliyeti devam ettiren vakıf ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nı derhal harekete geçip bu uygulamaya bir an önce son vermeye çağırdı.

Balbay'ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle:"Bakanlığınız ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan 'Medeniyet ve Değerler Protokolü' kapsamında, Türkiye Gençlik Vakfı'nın İzmir Atatürk Lisesi'nde, İslami eğitim adı altında ders faaliyetlerine başlaması ve devlet okulları dersliklerinin bu vakfa tahsis edilmesi laik ve demokratik eğitim sistemimize aykırı değil midir? Türkiye'deki devlet okulları dersliklerinin ne kadarı bu vakfa tahsis edilmiştir? Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu vakıfların dışında protokol imzaladığınız ve anlaşma yaptığınız kaç vakıf veya kuruluş vardır? Bakanlık olarak Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi vakıflara görevlerinizi devrederek eğitim alanında hiçbir uzmanlığı olmayan kimi AKP'li bu vakıfların milli eğitim sistemimize ortak edilmesi eğitim sistemimizi cehalet yuvası haline getirmez mi?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yüksek istişare kurulu üyelerinden biri olduğu bu vakfın İslami eğitim adı altında devlet okullarında hüküm sürmesi ne kadar doğrudur? FETÖ'nün eğitim sistemine vermiş olduğu zararlar ortadayken, Bakanlığınızın bu vakıflara ortak edilmesi Milli Eğitim sisteminde yeni bir yapılanmaya yol açarsa bunun sorumlusu kim olacaktır? Bakanlık olarak İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin ve velilerinin rahatsızlık duyduğu bu faaliyeti devam ettiren vakıf ile ilgili hangi kararları almayı düşünüyorsunuz?" (DHA)

 
TFF'den Türkiye Kupası için flaş karar!
 
20 gün sonra baba olacaktı, kalp krizinden öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç kızı bu hale getirmişti! Davada yeni gelişme
Adana'da kendisini doktor olarak tanıtarak aralarında bir hemşirenin de ...
Vatan Şaşmaz'dan 'organik hoşaf' açıklaması
Sosyal medyada gündeme oturan TRT Haber'deki girişimcilik programındaki ...
Karşıyaka-Mavişehir taksi dolmuş hattı için kritik karar: Kaldırılıyor! İşte yeni hat!
Karşıyaka Tramvayı’nın Nisan ayında faal hale gelmesinin ardından Karşıyaka-Mavişehir ...
 
Kimin yazdığı ortaya çıktı! Gözaltına alındı
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde görev yaptığı Toplum Sağlığı Merkezi’nin ...
Darbeci generalden itiraf: 'Astsubay Kuzu'ya...'
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak ...
Ne denizde ne karada: İzmir’de zehir tacirlerine geçit yok!
İzmir’in Çeşme ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bir tekneye ...
 
İzmir'de o bölge için 'içki ruhsatı' adımı: CHP'den 'İş Bankası' teyakkuzu!
İŞ GYO tarafından yeni kent merkezinde faaliyet gösterecek Ege Perla’daki ...
Fatih YAPAR yazdı... Aliağa'da neler oluyor?
Fatih YAPAR yazdı... Aliağa'da neler oluyor?
Deprem uzmanı Ercan, Ege'yi uyardı: Gelecek 3 haftaya dikkat!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan, bugün Bodrum’da yaşanan 4.9’luk deprem ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva