HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2020 Cumartesi - 09:59

CHP'li Bakan ve Başkan Özçınar arasında 'Kiraz Planı' atışması!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti Kiraz ilçe kongresinde konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın açıklamalarına tepki gösterdi. "Üniversite ve sağlık alanı" olarak planlanan alanda yapılan proje ile üniversite alanın kaldırıldığını ve sağlık alanını küçültüldüğünü belirten Bakan 37 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret alanına dönüştürüldüğünü vurguladı. Bakan, "Kiraz Belediye Başkanı Özçınar’ın öfkesinin arkasında bu rant politikasına itiraz etmemiz yatıyor" dedi. Başkan Özçınar ise sosyal medya hesabından CHP'li Bakan'a yanıt verdi.

CHP li Bakan ve Başkan Özçınar arasında  Kiraz Planı  atışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerle arasındaki koordinasyonun çok iyi olduğuna dikkat çeken CHP’li Bakan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin parti ayırt etmeksizin hizmet sürdürdüğüne bizzat şahidim. İzmir sevgi kentidir, İzmir kini reddeder. Kiraz Belediye Başkanı partisinin kongresinde kendi zikrini fikri haline getirmiş. Bu yüzden herkesi de kendisi gibi sanıyor. Kin gütmek; bizim ne dilimizde, ne kültürümüzde var. Kin arıyorsa, ülkenin gençliğine kininin davacısı olmayı öğütleyenlere baksın! Ancak unutmasın ki nezaket nezaketi, öfke öfkeyi doğurur” diye konuştu.

- BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇMIŞTI... KİRAZ PLANI'NA MAHKEME VETOSU!

“SOYER, CHP’NİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINI YANSITIYOR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçildikten sonra ilk iş olarak kendisine en az oyu veren Kiraz ilçesinin Dokuzlar Köyü’ne gittiğini hatırlatan CHP’li Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmete Kiraz’dan başlayan Tunç Soyer, CHP’nin demokrasi anlayışını yansıtmakta. CHP’yi CHP, İzmir’i İzmir yapan davranış anakent belediye başkanımızın tavrında karşılık bulmuştur”

“ÖFKENİN ARKASINDA RANT POLİTİKASINA İTİRAZIMIZ YATIYOR"
Kirazlı Belediye Başkanı Özçınar’ın dilinin iktidar dili olduğunu belirten Bakan, “Söylenenlerin tek kelimesi dahi doğru değil. Ankara’daki merkezi iktidarın Kirazlı Arkacılar Mahallesi’nde 288 bin metrekarelik parselde plan değişikliği yaptığı görülüyor. Bahsi geçen 288 bin metrekarelik parselin tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kiraz Belediyesi’nin teklifiyle 25 binlik planlarda “Üniversite ve Sağlık alanı” olarak planlamıştır. Alt ölçekli planların da bu karar doğrultusunda yapılması beklenirken; Bakanlık tarafından parselde planlı olan üniversite alanı kaldırılıp, sağlık alanı da küçültülüyor. Buradan açılan 37 bin metrekare alan ise konut ve ticaret alanına dönüşüyor! Böylece 150 bin metrekarelik alan yeniden planlanmış oluyor. Kamu yararını gözeten İzmir Büyükşehir Belediyemiz ise, sosyal donatı alanının eksiltilmesi üzerine dava açıyor ve kazanıyor. İşte Kiraz Belediye Başkanı Özçınar’ın öfkesinin arkasında bu rant politikasına itiraz etmemiz yatıyor. Kamunun kullanımında olması gereken arazinin ticaret ve konut alanı yapılarak ranta dönüştürülmesine itirazımız var. Kin dediği şey ise; Kiraz’ın hakkını korumamız ve halk sevgimizdir. Nefret dediği şey de; kamucu, halkçı belediyecilik anlayışımızdır” dedi.

“KİMSE BECERİKSİZLİĞİN SORUMLULUĞUNU BAŞKASINA ATMASIN!”
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın bu öfkesinin altında, üretemediği hizmetin faturasını başkalarına çıkararak sorumluluktan kaçma psikolojisinin olduğunu belirten CHP’li Bakan, kifayetsizliğinin ve beceriksizliğinin sorumluluğunu büyükşehir belediyesine atmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

BAŞKAN ÖZÇINAR: TEK BİLDİKLERİ LAF EBELİĞİ
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise CHP'li Murat Bakan'ın eleştirilerine yanıt verdi. Sosyal med ya hesabından açıklama yapan Başkan Özçınar şunları söyledi:

"CHP zihniyeti, anlaşılan milletin temel sorun ve ihtiyaçları ile çiçek böcek işlerini bir türlü ayırt edemeyecek. Halkın önceliklerini es geçecek, yapılan işe de taş koyacak gibi görünüyor.

Kirazın yolunu dahi bilmeyen sözde milletin vekilleri; hastane projemizi durdurma kararını kendilerinin aldırdığını unutup, Kiraz’ın hakkını savunduğumuz için bizi kindarlıkla suçlamışlar! Çok yazık!

Bunu Karabağlar’da üniversite projesi için de yaptılar! İşleri güçleri, durdurmak, baltalamak olanlar, aynı zamanda bu şehre hiç bir yatırım yapmadan borçlanan, kredi çekenlerse durup düşünmek lazım!

İzmirli’nin mallarını, 202 taşınmazını hiçbir açıklama yapmadan satan; hiçbir iş yapmayıp demagojiden medet uman kendileri! Yaşadığım babadan kalma köy evini; bize rantçı diyenlerin yaşadıkları yere milyon verseler değişmem!

Üretme kabızlığının tedavisi yok! Tek bildikleri laf ebeliği! Tekrar ediyorum; Kiraz halkı eninde sonunda hastanesine kavuşacak.  Haklı mücadelemiz devam edecek!"

 
İzmir’de taksilere virüs önlemi
 
Torbalı zeytin kolonyasına yoğun talep
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 15 Mart 2020 Pazar 09:44

Saliha Özçınar ava giderken avlandı. Kamu malını peşkeş çekme operasyonu mahkemeden dönünce şekeri düştü.

Yorumu oyla      2      3  
utanmaz kadın 14 Mart 2020 Cumartesi 16:52

Cevap versene, neden kaldırdın üniversite alanını? Laf ebeliğiyle olayı örteceğini mi sanıyorsun? Aranızdan bir tane, bak bir tane rantçı çıkmasın yahu! Hepinizin iliği kemiği rant! Yok öyle yağma laf ebesi!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de kongrelere virüs engeli!
AK Parti'nin hafta sonu yapacağı ilçe kongreleri koronavirüsü önlemleri kapsamında ertelendi.
AK Parti'den virüs kararı: Grup toplantısı iptal!
AK Parti'den yapılan açıklamada "Bu hafta grup toplantımız yapılmayacaktır. ...
Görevden alındığı iddia edilen CHP'li başkandan ilk açıklama
Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar görevinden alındığı ...
 
CHP'li Serter’den 'Çeşme Projesi' tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel Kurulu’nda ...
CHP’de il yönetimi ilçenin kararını bozdu: Eski belediye başkanı ihraçtan kurtuldu!
Çiğli Belediyesi eski Başkanı Hasan Arslan’ın kesin ihraç talebiyle ilçe ...
CHP’li Vekil Kılıç’tan Grup Yorum’a destek, yasağa tepki!
İzmir Valiliği tarafından Grup Yorum konserinin yasaklanması sonrasında ...
 
Öztrak'tan açıklama: CHP Kurultayı ertelenecek mi?
CHP Parti Sözcüsü Öztrak, olağan kurultayın korona virüsü nedeniyle ertelenip ...
AK Parti kampına 'corona virüs' ertelemesi
3-4-5 Nisan 2020 tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılması planlanan AK Parti ...
İYİ Parti İzmir'de iki adaylı kongreye doğru: Kırkpınar tarihi açıkladı, mesajı verdi!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kongrenin 29 Mart’ta yapılacağını ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva