HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2017 Salı - 09:19

CHP'li Bakan sordu: DSİ şantiyeleri kapatılıyor mu?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye genelinde Devlet Su İşleri’ne bağlı şantiyelerin mevsimsel şartlar dışında yaşanan nakit ödenek sıkıntısı nedeni ile durdurulduğu ve şantiyelerin yaklaşık yüzde 70’inin kapatılacağı iddialarını TBMM’ye taşıdı.

CHP li Bakan sordu: DSİ şantiyeleri kapatılıyor mu?

Türkiye genelinde Devlet Su İşleri’ne bağlı şantiyelerin mevsimsel şartlar dışında yaşanan nakit ödenek sıkıntısı nedeni ile durdurulduğu, şantiyelerin yaklaşık yüzde 70’inin kapatılacağı, hangi şantiyelerin kapatılacağının ise 15 Kasım tarihinden sonra elde kalan son ödeneklerin de bitmesi ile belli olacağı iddia edildi.

Devlet Su İşleri’nin Türkiye genelinde ihale usulü ile yürüttüğü, ağırlığını baraj inşaatlarının oluşturduğu şantiyelere, nakit sıkıntısı nedeniyle ödenek ayıramadığı, bu nedenle şantiyeler hakkında durdurulma kararı verildiği iddiaları TBMM’ye taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. 

Bakan, verdiği yazılı soru önergesinde; DSİ Genel Müdürlüğü Muhasebe Birimi yetkililerinin nakit sıkıntısı yaşandığını kabul ettiğini, ‘acil olarak değerlendirilen’ işler dışında kalan işlere ilişkin ödeneklerin durdurulduğunu söylediklerini, şantiyeler hakkında tamamen kapatılma kararı verilmediği ancak durdurulan işlerin ileride sağlanacak ödenekler ile yeniden başlayacağını ve sonuna kadar devam edeceğini ifade ettiklerini, ödenek sıkıntısının ne zaman aşılacağı konusunda ise kesin bir bilgi vermediklerini aktardı.

Bakan verdiği önergede şu iddialara da yer verdi: “DSİ 10. Bölge Şube Müdürlüklerinin 30 milyon TL ek ödenek talep etti, ancak DSİ 10. Bölge Müdürlüğü bunu 27 milyon olarak revize etti ve DSİ Genel Müdürlüğü de bu talebe karşılık 9 milyon TL ödenek yollayarak cevap verdi.  Bu iddialar doğrultusunda devam eden işlere ödenek miktarı 9 milyon oldu ve şirketlerin hak edişleri ödenmedi. DSİ, 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı devam eden şantiyelerin bir kısmını durdurma kararı aldı ve durdurulan şantiyelerde de işten çıkarmalar başladı.”

KRİZ DERİNLEŞİYOR…
Türkiye’de ekonominin gidişatına dikkat çeken Bakan, “Bir yandan Hükümet diğer yandan Saray sürekli ekonominin iyiye gittiğine dair söylemlerle hayal dünyasında yaşasa da ekonomimiz çöküyor. Sürekli gelen zamlar, yükselen enflasyon, düşürülen kredi notları, nakit paranın azalması; cari açıklı, dışa bağımlı yürütülmeye çalışılan bir süreç. Öte yanda vergi ödememek için Malta’ya kaçarken, yabancı yatırımcılara Türkiye’ye gelin çağrısı… Nereden baksanız tutarsızlık. Şimdi de DSİ’ye bağlı şantiyelerin özellikle baraj şantiyelerinin mevsimsel şartlar dışında, nakit sıkıntısı nedeniyle durdurulması ve hatta yüzde 70’inin kapatılacağı iddiaları gündemde. Kriz derinleşiyor” diye konuştu.

BAKAN EROĞLU’NA 4 SORU:
1 – Devlet Su İşleri’ne bağlı sulama şebekesi, sulama kanalı ve barajlar olmak üzere toplam kaç şantiye vardır? Bu şantiyelerde çalışan işçi sayısı kaçtır?

2 – Türkiye genelinde Devlet Su İşleri’ne bağlı olan hangi şantiyeler hakkında mevsimsel şartlar dışında yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle durdurulma kararı verilmiştir? Şantiyelerin durdurulma kararıyla kaç işçi işten çıkarılmıştır?

3 – Mevsimsel şartlar dışında yaşanan ödenek sıkıntısı nedeni ile ortaya çıkan maddi açık miktarı ne kadardır?

4 – Mevsimsel şartlar dışında yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle durdurulma kararı verilen Devlet Su İşleri’ne bağlı bu şantiyelerin kapatılacağı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa kaç şantiye kapatılacaktır? Kaç işçi işsiz kalacaktır?

 
Bakanlık açıkladı: Et diye yediriyorlar ama...
 
İzmir'in o ilçesinde sanayicinin en önemli sorunu çözülüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kongre takvimi belli oldu: Hangi ilçe ne zaman/nerede sandık kuracak?
Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri için geri sayıma ...
CHP Karşıyaka’da muhaliflerden şok hamle: Türsen çekildi, Koç’ta uzlaşıldı!
Mahalle delege seçimleri sürecinde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a en sert ...
Zirve bitti... Erdoğan ve Putin'den önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet ...
 
CHP’li Başak'tan Kılıçdaroğlu ve Baykal'a ziyaret
Konak İlçe Başkanı Başak Ankara’ya gitti. Mardinliler Federasyonu ile ...
Erdoğan'dan Rusya ziyareti öncesi kritik açıklama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretleri ...
CHP Çiğli’de muhaliflerden bir aday daha: Sosyal medyadan açıkladı!
Mahalle delege seçimlerinde muhalif kanatta yer alan İlçe Eski Başkan ...
 
CHP Karabağlar’da aday İlçi’den delegelere mektup
Karağabağlar’da ilçe başkanlığına talip olan Onur Utkan İlçi, delegelere ...
AK Partili Delican'dan 'poster' çıkışı: Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatanlar...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 10 Kasım'da, yerel bir gazete ...
CHP Ödemiş’in ilçe kongresi için 2 aday kesin: İpi kim göğüsleyecek?
Ödemiş’te 3 Aralık’ta gerçekleşecek ilçe kongresinde Mehmet Birlik ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva