HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2016 Cumartesi - 07:49

CHP’li Bakan kürsüden o mektubu okudu!

TBMM Genel Kurulu’nda astsubayların yaşadığı sorunları ve özlük hakları noktasında yapılması gerekenleri tek tek ifade eden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, meclis kürsüsünde bir astsubayın kızına yazdığı mektubu okudu. Genel Kurul’da duygusal anlar yaşandı.

CHP’li Bakan kürsüden o mektubu okudu!

Gerek TBMM Milli Savunma Komisyonu toplantılarında, gerekse meclis kürsüsünde olsun her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan personellerin özlük hakları konusunda verdikleri adalet mücadelesinin dile getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, meclis kürsüsünden bir astsubayın kızına yazdığı mektubu okudu. Görev başında olsun, emekli olsun aileleriyle beraber 1 milyon kişinin hakkından bahsettiğini belirten Bakan’ın konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Bakan, o an Genel Kurul sıralarında oturan Başbakan Binali Yıldırım’a da seslendi. “Eri erden ayırmak ordumuza da ülkemize de insanlığa da yakışmaz” dedi.

TEK NEDEN ASTSUBAY OLMALARI...

Astsubayların içinde bulunduğu durumun akla, mantığa, Anayasa’ya ve insanlık anlayışına aykırı olduğunu ve bu sorunları çözmenin siyasi iktidarın görevi olduğunu ifade eden Bakan, “Astsubaylar, bir ayın sekiz on gününü yirmi dört saat esasına göre, tek kuruş fazla mesai ücreti almadan, nöbet, tatbikat, gece eğitimi, özel görevlerle kışlada geçirirler. Buna rağmen birçok devlet memurundan daha alt derece ve kademeden göreve başlatılırlar, tek neden astsubay oluşlarıdır. Pazar günü evlenip pazartesi günü göreve gitmek zorunda kalan, çocuklarının doğumunu çoğu kez göremeyen, yirmi yılda 10 ayrı yere tayin edilen, yirmi beş yılda çalışma hayatlarının üç buçuk yılını nöbette, üç yılını fazla mesai yapmakla geçiren ve aileleriyle beraber 1 milyona yakın bir kitlenin sorunlarını dile getirdim” diye konuştu.  

O AN GENEL KURUL’DA OLAN BAŞBAKAN’A SESLENDİ

Bakan, konuşması sırasında o an Genel Kurul sıralarında oturan Başbakan Binali Yıldırım’a da seslenerek, “Eri erden ayırmak ordumuza da ülkemize de insanlığa da yakışmaz. Sayın Başbakanımız burada, umarım astsubayların sorunlarının çözülmesi için kendisi de gayret sarf edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

O MEKTUP: ASTSUBAY OLDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLERİM KIZIM...

Bakan’ın okuduğu o mektup: "Senden özür dilerim kızım. Sana hak ettiğin koşullarda bir hayat sunamadım, her talebini karşılayamadım, iyi bir eğitim sağlayamadım. İki yılda bir gördüğüm keyfî atamalarla düzenli bir okul hayatın olmadı. Bazen kültürünü, dilini bilmediğin çocuklarla farklı farklı okullarda eğitim gördün. Hiçbir arkadaşlığın iki yıldan fazla sürmedi, hep yarım kaldın. Sana hak ettiğin bir oda veremedim. Adaletsiz lojman sistemi hayatımızı hep etkiledi. Birileri 'Lojmanın iyisi bana mı çıkar?' diye dertlenirken biz 'Acaba bize lojman çıkar mı?' diye kaygılandık. Çıkan lojmanlar ise kimsenin beğenmediği, güneşsiz, küçük, basık yerler oldu. Bazen o kötü lojmana bile muhtaç olduk. Terörün ne olduğunu öğrenemeyecek kadar küçüktün, silah sesleriyle öğrendin. Özür dilerim kızım. Her istediğinde yanında olamadım. Hep bir özlemle büyüdün. Keyfî mesailer, keyfî nöbetler, cezalar, denetleme hazırlıkları buna sebep oldu. Bazen seni ve ailemi götüremedim çalıştığım yerlere. Statümü ve rütbemi sen de taşıdın benim gibi. Serviste sana gösterilen yere oturdun. Yaşıtlarının babaları farklı rütbelerde olduğu için onlarla aynı sosyal mekânlarda oturamadın. Çok sıra bekledin. Seni hak ettiğin tatile götüremedim. Kamp sırası on yılda bir gelemedi. Diğerleri gibi her yıl gidemedik. Puanımız, kontenjanımız yetmedi. Hastalandığında A polikliniğine gidemedin. Diğerler çocuklar gibi güzel parklarda oynayamadın. Astsubay olduğum için özür dilerim kızım."

 
Karşıyaka’nın kurslarına büyük ilgi
 
Marmara Denizi’nde korkutan deprem!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sadik sahin 25 Haziran 2016 Cumartesi 19:45

Aslan abim benim gurur duyucam her zaman seninle

Yorumu oyla      11      5  
Atila ASİL 25 Haziran 2016 Cumartesi 12:26

Sağolasın sayın vekilim.Sağolasın insan evladı,sağolasın emekli bir astsubay çocuğu sen bir insan olarak unutulan aileleri ile birlikte sayıları milyonları bulan bir camianın sesi oldun,verilmeyen haklarının takipçisi oldun.yASALAR GEREĞİ HAKLARINI BİLE ARAMALARINA İZİN VERİLMEYEN MODERN KUNTA KİNTELERİN SESİ OLDUN.sAĞOLASIN,SAĞOLASIN

Yorumu oyla      11      5  
Memur 25 Haziran 2016 Cumartesi 10:58

Sayın vekilim birdeTSK saki sivil memurların durumunu file getir .. TSK nın sağlık. Hizmeti almada dahi en alt grubu..

Yorumu oyla      11      5  
Serkan güven 25 Haziran 2016 Cumartesi 09:11

Sayın vekilim tebrik ederim toplumsal bir konuyu meclisde gündeme getirdiğiniz için,umarım aynı duyarlılığı bulunduğum ayın hassaslığ ı için dini duygularımıza hitaben şu Cemevlerinin ibadethaneden sayílıp müftülüğün alevi vatandaşlara bakışınıda gündeme getirirsiniz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan ‘Körfez’ mesajı: İnşallah metroya benzemez!
AK Parti İzmir Milletvekili, “Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi sıra ...
AK Parti Konak Güzelyalı esnafına 'geçmiş olsun'a gitti
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Büyükşehir zabıtasıyla karşı karşıya ...
Sındır’dan Erdoğan’ın sözlerine sert tepki!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan, Cumhurbaşkanı ...
 
CHP’li Özel’den Vural’a: Üzerine mi alınmış?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'den AK Parti'ye milletvekili transfer ...
Flaş! MHP’de muhaliflere yargı şoku!
MHP'nin avukatı Yücel Bulut: 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran'da ...
Yıldırım’dan Cameron’a tepki ve referandum mesajı!
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin AB üyeliğiyle ...
 
Vural'dan Kılıçdaroğlu'nun transfer iddiasına sert yanıt!
MHP'de Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural, CHP lideri ...
CHP'li Bakan: Mehmetçiğin övgüye ihtiyacı yok
Dün gece TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşan Türk Silahlı Kuvvetleri ...
CHP'li Yiğit İzmir'deki kentsel dönüşümü Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, hazırladığı soru önergesinde kentsel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva