HABERLER>POLİTİKA
14 Nisan 2020 Salı - 17:02

CHP'li Bakan: İnfaz düzenlemesi adalet dağıtmıyor

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, infaz düzenlemesi hakkında konuştu, “Gazetecileri, avukatları, öğrencileri, siyasetçileri, Osman Kavala’yı ve düşüncesinden ötürü cezaevinde olan yurttaşları tahliye etmeyen bir infaz düzenlemesi adalet dağıtamaz. Gerçek suçluları cezaevinden çıkaran ama ifade özgürlüğünü kullananları cezaevinde tutmaya devam eden bu düzenleme adaletli olamaz” dedi.

CHP li Bakan: İnfaz düzenlemesi adalet dağıtmıyor

AK Parti ve MHP imzalarıyla sunulan infaz düzenlemesine dair kanun teklifi 19 milletvekilinin ret, 279 milletvekilinin ise kabul oyu ile TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “İfade özgürlüğünü kullananları cezaevinde tutmaya devam eden bu düzenleme adaletli olamaz” dedi.

‘HAKİMİN DEĞİL, CUMHURBAŞKANININ VİCDANİ KANAATİ ÖNEMLİ!’

Düzenlemenin, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlerin büyük bölümünün çıkmasını sağlayacağı için, aslında bir ‘örtülü bir af’ olduğunu belirten CHP’li Bakan, “Yargının siyasallaştığı, bir cemaatin boşluğunu başka cemaatlerin doldurduğu, sulh ceza hakimlerinin muhalif olan neredeyse herkesi tutuklattığı bir dönemde; bilhassa söz, yazı, yürüyüş, örgütlenme özgürlüğü gibi doğal hukuktan elde ettiğimiz haklar kapsamında değerlendirilen tutuklu ve hükümlülerin yararlanmadığı bu düzenleme adaletli olamaz. Türk milleti adına hüküm veren mahkemenin ‘suçsuz’ dediği ve ‘beraat’ ettirdiği Osman Kavala, Cumhurbaşkanının ‘onu da bir manevrayla beraat ettirmeye kalktılar’ demesiyle yeniden tutuklandı. Bu durum, artık Türkiye’de beraat etmek için hakimin değil Cumhurbaşkanının vicdani kanaatinin önemli olduğunu gösterdi” diye konuştu.

‘ONBİNLERCE İNSANA HAKSIZLIK EDİLİYOR!’

“Adalete güven duygusu yüzde yirmiye düştü. Bu durum AKP seçmeninin yarısının adalete güvenmediğini gösteriyor" diyen Bakan, “Böyle bir durumda öncelikle yargıyı bu kadar siyasallaştıran sizlerin, sonrasında ise hepimizin ortak sorumluluğu adalete güveni yeniden inşa etmekten geçer. Her ne kadar 18 saatlik komisyon çalışmasında muhalefetin hiçbir önerisini değerlendirmemiş olsanız da hala geç değil! Burada hepimizin vicdani sorumluluğunu ortadan kaldıracak adil bir düzenlemeyi hayata geçirebiliriz. Emile Zola’nın meşhur Dreyfus Davası’nda söylediği gibi, ‘Bir kişiye karşı yapılmış haksızlık, bütün insanlığa karşı yapılmış haksızlık demektir.’ Bu düzenlemeyle on binlerce insana haksızlık ediliyor” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİZ ADALETİ SAĞLAMAK OLMALIYDI!’

CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Felaket filmlerinde görebileceğimiz bir durum gerçek oldu. İnsanlık olarak önümüzde bir sınav var: Ya daha iyi, daha adil, daha yaşanabilir bir dünya için hep birlikte el ele verip inşa edeceğiz ya da ırkçılığın, bağnazlığın, arttığı; otoriter rejimlerin zulmü, baskıyı ve sömürüyü artıracağı bir dünyayı… Her şey bizim elimizde! Burada hep birlikte bu ülkenin geleceğini şekillendiriyor ve bir bakıma tarih yazıyoruz. Hepimizin bu sorumluluğa uygun adım atması ve alacağımız kararlarla yarın tarih önünde sorumlu olacağımızı bilmesi gerekir. Tam da bu yüzden önceliğimiz adaleti sağlamak olmalıydı. Ancak tarihsel sorumluluğumuzun gereğini yerine getiremedik. Maalesef, adil olmayan ve adaleti sağlamayacak düzenleme yasalaştı.”

 

 
Diyarbakır'da 2 terörist etkisiz hale getirildi!
 
Askerlik uzadı: Celp ve terhislere erteleme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan infaz düzenlemesi açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni infaz düzenlemesi, uygulamadaki sıkıntılar ...
CHP’li Başkan Uyan’dan yasa kabulüne tepki!
TBMM’de kabul edilen infaz yasası için açıklama yapan CHP İzmir İl Gençlik ...
TBMM’de infaz yasası kabul edildi: İzmirli vekiller hangi oyu kullandı?
Mecliste oylanan ve kabul edilen infaz yasası için milletvekilleri oy ...
 
AK Parti'den işsizler için 15 maddelik yeni teklif
Koronavirüs nedeniyle ekonomide yaşanan olumsuzlukların telafi edilmesi ...
CHP'li Beko: Bir alkış da temizlik işçilerine!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, salgın sürecinde alanda çalışan sağlık ...
Haydar Baş, Koronavirüs'ten hayatını kaybetti
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, koronavirüs teşhisiyle ...
 
Cumhurbaşkanı atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'ye tepki!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımıza ve yol arkadaşlarımıza ...
'Sarı yelek' eleştirilerine Genel Merkez'den yanıt!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, İzmir Büyükşehir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva