HABERLER>POLİTİKA
4 Ekim 2019 Cuma - 11:05

CHP'li Bakan e-haciz'i meclis gündemine taşıdı

Vergi ve SGK borcu olan yüz binlerce işletmeye elektronik haciz (e-haciz) işlemi uygulanmaya başladı. Bakan Albayrak son yaptığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) sunumunda borç yapılandırmasından bahsetmediği gibi, bu hafta çoğunluğunu esnafın oluşturduğu milyonlarca insana e-haciz geldi, banka hesapları bloke oldu. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP li Bakan e-haciz i meclis gündemine taşıdı

Bu hafta içinde borcunu ödeyemeyen yaklaşık 2.5 milyon vergi mükellefi ile SGK borcunu ödeyemeyen 800 bin civarındaki şirket veya kişilere e-haciz giderken, toplam mükellef sayısının 3.3 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı geçen Temmuz ayında gazetecilerle yaptığı bir toplantıda “Vergi ve prim borcu yapılandırma talepleri geliyor. Farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlara uygun adımlar atılabilir” diyerek borç yapılandırması konusunda umut vadetmişti.

Bakan Albayrak son yaptığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) sunumunda borç yapılandırmasından bahsetmediği gibi, bu hafta çoğunluğunu esnafın oluşturduğu milyonlarca insana e-haciz geldi, banka hesapları bloke oldu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

‘SARAY, YİNE ESNAFIN EMEKÇİNİN SIRTINDAN İNMİYOR!’
CHP’li Bakan, “Ekonominin belkemiğini oluşturan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ile esnafımızın büyük kısmı art arda gelen zamlarla, döviz kurundaki dalgalanmalarla ve yüksek enflasyonla mücadele ederken, ekonomik kriz karşısında ayakta kalmaya çalışırken saraydan bir darbe daha aldı. Bu hafta e-haciz uygulamasıyla milyonlarca vatandaşın banka hesapları bloke edildi. ‘Birtakım’ vakıflara vergi muafiyeti getiren, büyük şirketlerin vergi borcunu sıfırlayan saray, esnafın emekçinin sırtından inmiyor! Zar zor ayakta duran, günü anca kurtarabilen küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ve esnafımızı hızla iflasa sürükleyen bu uygulama derhal durdurulmalı, çaresiz bırakılan esnafımız için yapılandırma çalışmaları başlatılmalı” diye konuştu.

CHP’Lİ BAKAN HAZİNE VE MALİYE BAKANI ALBAYRAK’A SORDU:
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve esnafın bu krizden en çok etkilenen kesim olduğu gerçeğinden hareketle, art arda gelen e-hacizler sebebiyle çaresiz kalan esnafa e-haciz işlemi başlatmak yerine yapılandırma yolu açılacak mıdır?

  1. Geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı açıklamayla vergi borcuna yapılandırma konusuna adeta yeşil ışık yakarak esnafa umut vaat eden Bakanlık bu eğiliminden neden vazgeçmiştir?
  2. Ekonominin belkemiği olan küçük ve orta ölçekli esnafı iflastan korumak, varlıklarını sürdürebilmelerini sağlamak için Bakanlığınız hangi önlemleri alacaktır?

E-HACİZ NEDİR?
Elektronik haciz (e-haciz); devlete olan bir borçtan dolayı elektronik ortamda, maaş ya da banka hesabında bulunan para, altın, döviz gibi mal varlığına haciz yapılması işlemidir. Vadesi geçmiş olan vergi alacakları için devlet, elektronik ortamda haciz işlemi gerçekleştirebilir.

 
Klarnetinin dayanıklılığını, otomobille üzerinden geçerek test etti
 
İzmir'de konut sektörüne 'otoyol' bereketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bizim de çok kabahatimiz kusurumuz var'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz ...
65 yaş üstünü üzecek haber!
Yerel yönetimler yasasında değişiklik gündemde. Eski Çevre ve Şehircilik ...
'40 artı 1’ tartışmasına son noktayı koydu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında, eski bakan Faruk ...
 
Akar'dan ABD'ye rest! Oyalama devam ederse...
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Mark Esper ile telefonda ...
O ilçede gençlik kolu başkanı istifa etti
Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar Gençlik Kolları Başkanı Akın İldeniz görevinden istifa etti.
Eski başkan Şahin'e 'Karabağ' formülü!
Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin'in partiden ihracının istenmesi ...
 
'Yerel yönetimler yasa taslağı' hazır
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti'de ...
CHP'den enflasyon değerlendirmesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, son açıklanan enflasyon verileri ...
Büyükelçilerden, Erdoğan'a 'güven mektubu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven mektubu sunan Estonya, Sri Lanka ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva