HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2019 Salı - 13:37

CHP’li Bakan’dan Soyer’e destek: KKTC’yi 30 ülkeye tanıttı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Kıbrıs için 2 yıl önce sarf ettiği sözlerin yeniymiş gibi kamuoyunda yer alması tartışmaları beraberinde getirdi. “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak” diyen Soyer’e AK Parti ve MHP tepki gösterirken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tartışmaya girdi ve “Verdiği uzun uğraşlar sonucunda KKTC’nin, Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından tanınmasını sağlayarak, diplomatik bir zafer kazanılmasını sağlayan Tunç Soyer’dir” dedi.

CHP’li Bakan’dan Soyer’e destek: KKTC’yi 30 ülkeye tanıttı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için destek açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 2 yıl önce Kıbrıs için sarf ettiği, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak” sözlerinin yeniymiş gibi servis edilmesi bir anda kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesinden eleştiri yağmuru gelince CHP’li Vekil Bakan da yaşananlara tepki gösterdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından Başkan Soyer aracılığıyla tanındığını aktardı.

- BAŞKAN'A KUMPAS MI KURULDU?

İşte Bakan’ın o açıklaması:

KARA PROPAGANDA İLK DEĞİL
Kıbrıslı bir gazeteci, Kıbrıslı bir belediye başkanının yanında Tunç Bey’i ziyarete geliyor, Kıbrıs’ın konumu, önemi ve ortak yapılabilecekler noktasında demeç alıyor. Sonra bu demeci, Tunç Soyer’in daha önce Kıbrıs ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar ile harmanlayıp yeni gibi sunuyor. Olay, ‘kötü gazetecilik’ örneği gibi görünse de sadece bundan ibaret değil. Bunun kime yaradığına, kimlerin diline dolayıp hakikatten uzak kendi algı siyasetine malzeme yaptığına da bakmak gerekiyor. Bu ilk değil... Tunç Soyer’e karşı yürütülen kara propaganda Büyükşehir adaylığı gündeme geldiğinde başladı ve hala devam ediyor.

KKTC’Yİ 30 ÜLKEYE SOYER TANITTI!
AKP, yerel yönetimlerdeki iktidarına ciddi bir darbe aldığı 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinden kayıpla çıktığından beri, yerel politikasını; yerel yönetimleri ‘yerel siyasetten’ uzaklaştırarak genel siyasete itme olarak uygulamaya soktu. Belediye meclislerindeki çıkışlar, milletvekillerinin kent hakkındaki söylemlerini oluşturan dil, bakanların kente geldiklerinde yaptıkları açıklamalar… Tamamı tek yerden çıkma talimatlar... Bunlar ahlaki değildir; İzmir’e yakışmayan ve İzmirlilerin kabul etmeyeceği tarzda yürütülen algı operasyonlarıdır. Tunç Soyer tüm İzmirlilerin belediye başkanıdır, bu kent ve bu ülke için şanstır. Bu unutulmamalıdır. Buradan bu değirmeni döndürenlere ve değirmene su taşıyanlara bir hatırlatma da yapmak şarttır; verdiği uzun uğraşlar sonucunda KKTC’nin, Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından tanınmasını sağlayarak, diplomatik bir zafer kazanılmasını sağlayan Tunç Soyer’dir!

 
Köprübaşı'nda seyir halindeki otomobil yandı
 
Sökeli çiftçi evde kendini astı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 23 Ekim 2019 Çarşamba 00:29

Cittaslow, genel merkezi İtalya'nın Orvieto kentinde olan bir yerel yönetim kuruluşu. KKTC kentlerinin bu kuruluşun üyesi olması sevindici olmakla birlikte. Örneğin Kktc üniversitelerinin ab üniversiteler birliği üyesi olmaları gibi pek çok kazanım zaten mevcuttur. Ancak chpliler, akp yes be annemcileri desteklerken, ulusalcı bir konumu savunuyorlardı. Oysa y-chpliler "kıbrısı kıbrıs?ılara bıraksak diyerek eski akpnin yes be annemci ver-kurtulcu tarafında olduklarını kanıtlıyorlar. KKTC'nin tanınmasına bu kadar hizmetten sonra bu u dönüşü niye? Bunu merak ediyorum.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Umarım masada kaybetmeyiz!
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
Fatih YAPAR yazdı... Başkan’a kumpas mı kuruldu?
Fatih YAPAR yazdı... Başkan’a kumpas mı kuruldu?
Buca Cezaevi için ortak akıl zirvesi
Buca Cezaevi’nin kaldırılmasıyla ilgili destek mesajları veren AK Parti ...
 
Yasa yolda: Büyükşehirlerde büyük değişim!
Büyükşehir Belediyeleri Taslağı'na göre ilçeler merkez ve taşra olarak ...
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme!
Bugün Rusya'da kritik bir görüşme var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de ...
CHP'de o il başkanı ve yönetimi görevden alındı!
CHP Mardin İl Başkanı Av. Ahmet Duyan ve yönetimi görevden alındı.
 
AK Partili Kırkpınar’dan Soyer’e Kıbrıs tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, dış politikadan anlamayanların ...
Devlet Bahçeli'den Semih Yalçın'a taziye
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oğlu Turan İlteber Yalçın'ın (33) ölümü ...
MSB harekatta son durumu açıkladı!
YPG'ye çekilmesi için verilen sürede 4. güne gelindi. MSB "ABD ile yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva